Σε ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές συναίνεσε να υποβληθεί ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στη Νέα Υόρκη γιατί φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.
Ένας από τους συνηγόρους του ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι η προσαγωγή του ενώπιον δικαστηρίου, για να του απαγγελθούν κατηγορίες, αναβλήθηκε μέχρι σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να διενεργηθούν πρώτα οι ιατρικές εξετάσεις.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση και στις 23:00 ώρα Νέας Υόρκης (06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας), ο επικεφαλής του ΔΝΤ μεταφέρθηκε από αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης σε άγνωστη τοποθεσία στο Χάρλεμ. Εμφανίστηκε φανερά κουρασμένος και φορώντας χειροπέδες, και επιβιβάστηκε σε περιπολικό, το οποίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεν προέβη, εξάλλου, σε κανένα σχόλιο προς τους δεκάδες δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το τμήμα.
Σχεδόν ταυτόχρονα, Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν. Ασαφές παραμένει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εάν έχει μεταφερθεί σε άλλο αστυνομικό τμήμα, σε Δικαστήριο του Μανχάταν ή σε ιατροδικαστικό εργαστήριο για εξετάσεις, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα υποβληθεί στις εξετάσει πριν από την προσαγωγή του στο Δικαστήριο.

Ο εκ των δικηγόρων του Ουίλιαμ Τέϊλορ είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι «συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, καθώς και για την αναβολή της κλήσης του ενώπιον του Δικαστηρίου μέχρι το πρωί της Δευτέρας». Ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει ως συνήγορο υπεράσπισης και ένα δικηγόρο της Νέας Υόρκης, τον Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο οποίος επίσης τον επισκέφθηκε, αλλά δεν προέβη σε δηλώσεις και περιορίστηκε να εμφανιστεί δίπλα στον Ουίλιαμ Τέϊλορ.
Η 32χρονη καμαριέρα
Νωρίτερα χθες, ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα, σε ένα σκάνδαλο που ενδέχεται να σημάνει το τέλος της καριέρας του στη διεθνή πολιτικοοικονομική σκηνή και να σβήσει τις ελπίδες του για την Προεδρία της Γαλλίας. Πάντως, κατά τους δικηγόρους του, ο ίδιος θα δηλώσει αθώος κατά την προσαγωγή του στο Δικαστήριο.
Η Νεοϋορκέζα καμαριέρα, η οποία είναι και μητέρα, και η οποία ισχυρίζεται ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση και κατά άλλες πληροφορίες και βιασμό από τον επικεφαλής του ΔΝΤ, εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στο ξενοδοχείο Sofitel, και σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο Διευθυντής του ξενοδοχείου, Χόρχε Τίτο, «ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του και ήταν απόλυτα ικανοποιητική στην εργασία και την συμπεριφορά της».
Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Ντομινίκ Στρος Καν είναι εξαιρετικά σοβαρές, και στην περίπτωση που κριθεί ένοχος, θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και είκοσι χρόνια.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.