Γράφει ο Δημήτρης  Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη
Το σύγχρονο μάρκετινγκ απαιτεί , για την αύξηση των πωλήσεων ενός προϊόντος , το προϊόν να περιβάλλεται από φαντεζί συσκευασία αφού ως γνωστόν το μάτι είναι αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή και κατ’ επέκταση στην αγορά του προϊόντος .

Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην πολιτική . Οι πολιτικοί λοιπόν θέλοντας να περάσουν ένα μέτρο ή μια πρόταση , αφού πρώτα το διαρρέουν στα ΜΜΕ για να δουν τις αντιδράσεις στη συνέχεια τα περιβάλλουν με διάφορα διλημματικά επιχειρήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις αλλά και μεγάλο πολιτικό κόστος . Έτσι κάποιοι τα αποδέχονται , είτε γιατί τους βολεύει ή τους συμφέρει , είτε γιατί πείθονται και κάποιοι άλλοι δεν τα αποδέχονται για τους αντίθετους λόγους . Δηλαδή πλήρη εφαρμογή του ΄΄ ναι μεν αλλά ΄΄  .
Αυτό ακριβώς συνέβη στο 9ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού , την Τρίτη 26 Απριλίου , όταν ο Αντιδήμαρχος κ. Βασιλειάδης πρότεινε την επιχορήγηση τόσο της Αναγέννησης Επανομής με επιπλέον 8.000 ευρώ –πέραν των 10.000 ευρώ-για την προσπάθεια της ν’ ανέβει κατηγορία , όσο και του πολιτιστικού συλλόγου Επανομής με 4.000 ευρώ για την υλοποίηση των Αργυρίων .
Ακούστηκαν διάφορα διλημματικά επιχειρήματα ένθεν κι ένθεν (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) , για να δικαιολογήσουν την ανωτέρω πρόταση , στα οποία όμως δεν θα αναφερθώ αφού η ουσία είναι το ζητούμενο και όχι ο τύπος .
Θα ρωτήσω όμως τα εξής : 
1.     Αλήθεια πιστεύετε πως η πλειοψηφία των Δημοτών , με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει , νοιάζεται αν μια ομάδα θ’ ανέβει κατηγορία ή όχι ;
2.     Λησμονείτε ότι η Αναγέννηση Επανομής χρηματοδοτήθηκε  με πάνω από 70.000 ευρώ – ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Βογιατζής αναφέρθηκε σε 110.000 ευρώ -  από την πρώην Δημοτική αρχή της Επανομής  γιαυτό το σκοπό ;
3.     Οι παράγοντες της συγκεκριμένης ομάδας στο Δήμο στηρίχθηκαν για να κάνουν πρωταθλητισμό ; 
4.     Του χρόνου θα τους επιχορηγήσετε για να παραμείνουν στην κατηγορία ;
Και δεν θ’ άνοιγε μύτη εάν όλα αυτά συνέβαιναν σε άλλες εύρωστες εποχές . Τώρα όμως που κόβονται επιδόματα και δώρα και ψαλιδίζονται μισθοί και συντάξεις ; Τώρα που υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι , που δεν έχουν να καλύψουν βασικές ανάγκες  και είναι άνεργοι , που η ενδοδημοτική οδοποιία όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων είναι σε άθλια κατάσταση , που τα χρέη του Δήμου βρίσκονται σε οριακό σημείο και δίνετε αγώνα για να τα συμμαζέψετε , τώρα βρήκατε να κάνετε τέτοιου είδους προτάσεις ;
Είναι πασιφανές λοιπόν πως στο βάθος των επιχορηγήσεων κρύβεται η ικανοποίηση των πολιτικών μας φίλων και η άγρα ψήφων για το μέλλον . Οι πελατειακές σχέσεις δηλαδή .
Επειδή όμως κ. Βασιλειάδη λογαριάζετε  χωρίς τον ξενοδόχο σας προτείνω δύο τινά :
1.      Να διαβάσετε το άρθρο μου με τίτλο ΄΄ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΄΄ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΄΄ΠΕΡΑΙΑ΄΄ την περίοδο των εκλογών , γιατί θα σας φανεί χρήσιμο . Φαντάζομαι πως ο κ. Λαζαρίδης θα την έχει στο αρχείο του .
2.      Στο τέλος της τετραετίας κάντε ταμείο ως αναφορά τους ψήφους από Επανομή μεριά κι εμείς εδώ θα είμαστε να τα ξανασυζητήσουμε .   
Τέλος δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ δημόσια τον κ. Λάτσιο για το ήθος και το χαρακτήρα που επέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους παρευρισκομένους σ’ αυτό , σε αντίθεση με άλλους παράγοντες που μας εξέπληξαν με τη συμπεριφορά τους  .   
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.