Ακόμη πιο μακριά από το πληγέν πυρηνικό εργοστάσιο μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς η απαγορευμένη ζώνη επεκτάθηκε και οι εργασίες επισκευής του εργοστασίου διακόπηκαν.

Οι άνθρωποι παράτησαν τα σπίτια τους στις δύο πόλεις της Kawamata και πέρασαν τη πρώτη νύχτα τους σε κέντρα εκκένωσης. Η νέα ζώνη εκκένωσης αποφασίσθηκε καθώς αναμένεται αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας καθιστώντας επιβεβλημένη την κίνηση.
Οι πόλεις που εκκενώνονται είναι 30 χλμ. μακριά από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα από το οποίο συνεχίζει να διαρρέει ραδιενεργό υλικό. Γύρω στα 5.000 άτομα μεταφέρθηκαν σε δημόσιες κατοικίες, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις στις γύρω πόλεις. Τις προσεχείς μέρες αναμένονται περισσότερες εκκενώσεις.
Την ίδια ώρα Ιάπωνες μηχανικοί εγκατέλειψαν την τελευταία τους προσπάθεια να σταθεροποιήσουν τον πληγέντα από τον σεισμό αντιδραστήρα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Η αρμόδια εταιρεία Tepco που είχε σκοπό να ψύξει τον αντιδραστήρα 1 γεμίζοντας με νερό την αίθουσα στη βάση του, ανακοίνωσε πως από το λιώσιμο της δεξαμενής του αντιδραστήρα διέρρευσαν 3000 τόννοι μολυσμένου νερού στην εν λόγω αίθουσα και πρέπει τώρα να σχεδιάσει νέο πλάνο αντιμετώπισης της κατάστασης.
Κυβέρνηση και Tepco δήλωσαν πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι τον Ιανουάριο για να ψυχθεί και να κλείσει το εργοστάσιο. Οι αναλυτές λένε πως θα χρειαστούν 100 δισ. δολ. για τις αποζημιώσεις και μόνον.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.