Ανησυχία στις αρχές της Ισλανδίας προκαλεί η έκρηξη χθες του πιο ενεργού ηφαιστείου της χώρας, που έστειλε στήλη στάχτης και καπνού σε ύψος 20 χλμ. Ανάλογο φαινόμενο είχε σημειωθεί και το 2010, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις αερομεταφορές για πολλές ημέρες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Morgunbladid, η χθεσινή έκρηξη ήταν ισχυρότερη από την προηγούμενη, το 2004, με τις αρχές να έχουν απαγορεύσει ήδη τη διέλευση πτήσεων σε περιοχές κοντά στο ηφαίστειο Γκρίμσβετν. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας δήλωσε ότι η απαγόρευση των πτήσεων επιβλήθηκε σε μια ακτίνα 120 ναυτικών μιλίων (222 χλμ.) γύρω από τον κρατήρα, ενώ η εγχώρια αεροπορική εταιρία Icelandair ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της δεν επηρεάστηκαν.
πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.