Tο συνολικό έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, του πολυβραβευμένου κι ασυμβίβαστου Νίκου Νικολαΐδη, έργο που συγκινεί κάθε γενιά, από εκείνη «της πρώτης αμφισβήτησης και της φυγής» της δεκαετίας του ’50 ως τα νέα παιδιά του 21ου αιώνα, παρουσιάζεται σε επταήμερο σπονδυλωτό αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Αθήνα αφιέρωμα τέτοιας έκτασης για τον δημιουργό και είναι η πρώτη φορά που η νεότερη γενιά που αποζητά να γνωρίσει καλύτερα ολόκληρο το έργο του –όπως απέδειξε η συμμετοχή της στο αφιέρωμα που έγινε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2007 ή σε μεμονωμένες προβολές και εκδηλώσεις, αλλά και η επαφή της με το σχετικό site, τη σελίδα στο Facebook κλπ.–, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη στη μεγάλη οθόνη. 
Το αφιέρωμα θ’ αναπτυχθεί σε τρεις διαφορετικούς άξονες: προβολές των ταινιών του δημιουργού, έκθεση ζωγραφικής με πρωτότυπα έργα επώνυμων καλλιτεχνών που εμπνέονται από το έργο του και συναυλία καλλιτεχνών και συγκροτημάτων με τραγούδια εμπνευσμένα από ή γραμμένα για τις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη.
Παράλληλα, τέλη Μαΐου θα κυκλοφορήσει ένα DVD box set με όλες τις ταινίες του remastered και θα επανεκδοθούν τρία βιβλία του από τις εκδόσεις Athens Voice. Μόλις πρόσφατα δε, κυκλοφόρησε η Β’ έκδοση του τελευταίου του μυθιστορήματος, από τις εκδόσεις greekworks.com.
Το αφιέρωμα, που συνδιοργανώνουν η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Marni Films και η Restless Wind, θα έχει χαμηλή τιμή εισιτηρίου (και φοιτητικό), αλλά και ελεύθερη είσοδο σε συγκεκριμένες προβολές και στην έκθεση ζωγραφικής.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.