Οι “κίτρινες κάρτες” της τρόικας προς υπουργούς έχουν προκαλέσει εμφύλιους στην κυβέρνηση. Το μισό υπουργικό συμβούλιο έχει αρχίσει και αισθάνεται αβάσταχτο το βάρος της εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ ο “τσάρος” Γιώργος Παπακωνσταντίνου βάλλεται πια πανταχόθεν.

Ο Δημήτρης Ρέππας, οργισμένος από τις διαρροές περί “κίτρινης κάρτας” που του έδειξε η τρόικα για τα ελλείμματα και τα χαμηλά έσοδα των ΔΕΚΟ, επισήμανε ότι “αυτά τα λένε τζιτζιφιόγκοι του υπουργείου Οικονομικών”. Ο υπουργός Οικονομικών δε σήκωσε το γάντι και προτίμησε να βγάλει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται η φράση “ουδέν σχόλιον”. Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και σε άλλον υπουργικό εμφύλιο.
Η Λούκα Κατσέλη, μέσω της γραμματέως του υπουργείου, Αθηνάς Δρέττα, έπεισε τους “τροϊκανούς” ότι το 1,3 δισ. στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ πρέπει να δοθούν και το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας συμφώνησε να δοθούν από…το γενικο αποθεματικό του κράτους. Όμως, το υπουργείο Εργασίας δεν είχε ρωτήσει το… υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διαμηνύει, μέσω συνεργατών του Γιώργου Παπακωνταντίνου ότι “στο γενικό αποθεματικό υπάρχουν μόλις 510 εκατομμύρια ευρώ και αυτά είναι το μαξιλαράκι του κράτους για τυχόν κρίσεις ή καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”. Ο πρωθυπουργός παραμένει θεατής και προειδοποιεί ότι “θα συνεχίσει με όσους είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την Ελλάδα”. Όμως, από τη στάση των υπουργών φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να βρεθεί απελπιστικά μόνος.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.