Χωρίς εκπλήξεις και ανατροπές φαίνεται ότι κύλησε το τρέχον εικοσιτετράωρο, στο περιθώριο των συναντήσεων του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς. Κι αν η Αλέκα Παπαρήγα δεν έφτασε καν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου για να αρνηθεί στον Πρωθυπουργό την όποια… συγκατάβαση στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισαν στον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να περιμένει «συναίνεση στο λάθος».

Αφού… άκουσε λοιπόν, ο Πρωθυπουργός θα πάει να… μιλήσει. Αρχικά στον Κάρολο Παπούλια, και στη συνέχεια στις… ξένες δυνάμεις. Το Μέγαρο Μαξίμου αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει αύριο ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Η επίσκεψη φυσικά δεν είναι… άκαιρη. Την Πέμπτη στο θέρετρο του Ντοβίλ, θα φιλοξενηθούν οι εργασίες του «G, όπου η κρίση χρέους της ευρωζώνης, επομένως και το «ελληνικό πρόβλημα», θα βρεθούν στην πρώτη… παράγραφο της ατζέντας των συζητήσεων.
Ο Νικολά Σαρκοζί, εκτός από οικοδεσπότης των εργασιών, είναι και ο «προξενητής» της διαδοχής του Ντομινίκ Στρος-Καν από την Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στο Ντοβίλ θα βρίσκεται ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Νικολά Σαρκοζί, τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Ναότο Καν.
Παρουσιάζοντας λοιπόν στον ένοικο του Μεγάρου των Ιλισίων Πεδίων το πώς έχει η κατάσταση στην Ελλάδα, μετά τις ανακοινώσεις… τρόμου της Δευτέρας, και τις σημερινές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει ουσιαστικά από τον Νικολά Σαρκοζίστήριξη. Και κυρίως… να τα πει στον Μπαράκ Ομπάμα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.