Δέσμια των πολιτικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών των δανειστών της είναι η γονατισμένη Ελλάδα, καθώς εντείνονται οι πανταχόθεν πιέσεις που δέχεται η χώρα μας.
Μετά τον Φινλανδό Επίτροπο Όλι Ρεν, στον οποίο με απαράδεκτη καθυστέρηση (και αφού έθεσε ως όρο για την εκταμίευση του δανείου την «σύμπραξη» όλων των πολιτικών δυνάμεων), απάντησε το ελληνικό πολιτικό σύστημα, χθες έκανε νέα θεαματική εμφάνιση και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο, ενώπιον δηλαδή μελών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, η κ. Μέρκελ προχώρησε σε νέους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη χώρα μας, προσθέτοντας μπόλικες δόσεις λαϊκισμού.

Η καγκελάριος επανέλαβε πως το Βερολίνο θα προσφέρει την βοήθειά του, αλλά υπό σκληρούς όρους. Και ότι θα ζητήσει αποδείξεις .. νομιμοφροσύνης από τις χώρες που χρειάζονται στήριξη.

Μπήκε και σε λεπτομέρειες, λέγοντας πως το ζητούμενο για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι να σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Η ομιλία της ήταν για το ευρώ, αλλά η κ.Μέρκελ συνέδεσε την στήριξη του ευρώ με τις .. διακοπές και τις αργίες! «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα (κοινό) νόμισμα και ο ένας να κάνει πολλές διακοπές και ο άλλος πολύ λίγες», είπε.

Οι αναφορές της προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και στο εσωτερικό της Γερμανίας, με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους να την καταγγέλλουν για λαϊκισμό.


Όπως δικό του παιχνίδι παίζει και ο Όλι Ρεν, που θέλει να χαϊδεύει τα αυτιά των ευρωσκεπτικιστών στην πατρίδα του, καθώς μέσα στα σχέδιά του είναι να θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο στην Φινλανδία.

Και αυτή η υπόθεση, όμως, αποτέλεσε άλλη μια απόδειξη των μειωμένων αντανακλαστικών ενός αργόστροφου ελληνικού πολιτικού συστήματος, που όχι μόνο δεν επιταχύνει, όχι μόνο δεν δείχνει ότι «παίρνει στροφές», αλλά αντιδρά βραδυφλεγώς και μεσολαβεί μεγάλος χρόνος ανάμεσα στην εμφάνιση ενός προβλήματος και στην αντίδραση ή στην επίλυσή του.

Η ραθυμία με την οποία κυβερνάται η χώρα, τα χαμηλά αντανακλαστικά και το γεγονός ότι τους παίρνει όλους από κάτω η καθημερινότητα, αποδεικνύονται μοιραίες επιλογές για τη χώρα.

Υπό αυτήν την έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι για πολλές διακοπές και λίγη δουλειά η κ. Μέρκελ θα έπρεπε να κατηγορήσει τους πολιτικούς μας και όχι τον ελληνικό λαό.

Την ίδια ώρα και χθες η Αθήνα είχε μετατραπεί σε «απαγορευμένη πόλη» με συγκρούσεις διαδηλωτών (εργαζομένων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα) με την αστυνομία, κλειστούς δρόμους και δακρυγόνα.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Την ώρα που η Μέρκελ μας κατηγορούσε για πολλές αργίες και πολλές διακοπές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε χθες απεργία και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενη για την διεύρυνση του ωραρίου εργασίας που αποφασιζόταν την ίδια ώρα από την Βουλή.

Η χθεσινή αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί πάντως την απόδειξη ότι αν δεν συναινέσει η βάση, συναίνεση στην κορυφή όχι μόνο δεν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά και θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.



πηγη elzoni.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.