Τα έχουμε ακούσει πολλές φορές από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση του μνημονίου: Θα, θα, θα, θα. 
Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων εκατοντάδων φορολογουμένων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Όπως είπε ο υπουργός, «πριν εκπνεύσει η προθεσμία των τριών μηνών, που δίνει ο νόμος, το υπουργείο οικονομικών θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη».
Αυτό θα ισχύσει για χρέη άνω του ενός έτους και άνω των 150.000 ευρώ, ενώ η δημοσιοποίηση καταλόγων με φοροφυγάδες, θα γίνει στο βαθμό που επιτρέπει το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της χώρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του λίστες με ονόματα Ελλήνων, που διαθέτουν μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, για τις περιπτώσεις των οποίων πρόκειται να διενεργηθούν διασταυρώσεις για το εάν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.