Θυμάμαι τη γνωστή συμβουλή που δίνουν όλοι οι γονείς στα παιδιά τους: Μακριά από τα χαρτιά !Έτσι αποκαλούσε ο πατέρας μου το τζόγο αφού τότε δεν υπήρχαν καζίνο.... το πολύ πολύ καμιά παράνομη μπαρμπουτιέρα. Τα καφενεία ήταν τότε οι ναοί του κουμαριού. Τώρα προστέθηκαν και οι "φρουτοναοί".

Και λέγανε όλοι τη γνωστή ιστορία - προτροπή που κατέληγε με τη διαπίστωση: Αν μπλέξεις με τις γυναίκες, κάποια στιγμή θα ξεφύγεις από το πάθος σου, το ίδιο αν παρασυρθείς από το αλκοόλ, αλλά από το τζόγο δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθείς ποτέ στη ζωή σου. 
Αυτό μας θύμισε η ανάρτηση του φίλου Χρήστου από το forum.
Χωρίς να αναφέρει ονόματα ( και πως να το κάνει άλλωστε;) μας γνωστοποιεί τις περιπτώσεις επωνύμων που συμμετείχαν ή και συμμετέχουν (;) στα Δημοτικά Συμβούλια και που είναι "αφιερωμένοι" στη Θεά Τύχη και στα παιχνίδια της.
Και θα συμφωνήσω απόλυτα με τα ερωτηματικά που θέτει και που ουδόλως εκκινούν από  ηθικολογική αφετηρία:
"Πάντα είχα την απορία το πόσο ηθικό θα πρέπει να είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας....
Τι είναι όμως ηθική και τι περιμένουμε εμείς οι πολίτες από τους ασχολούμενους με τα κοινά. 
Απορώ επίσης τι ρόλο παίζει η ηθική για τους ψηφοφόρους. Θέλουν τον δημοτικό σύμβουλο τους ηθικό ή όχι? 
Ας πούμε τζόγος και πολιτική συνδιάζονται? 
Πως συνδυάζεται το πρωί να διαχειρίζεσαι τα χρήματα του Δήμου και το βράδυ να παίζεις τζόγο? Εγκυμονεί αυτό κάποιους κινδύνους ή όχι? 
Εγκυμονεί να έχουμε πάλι κινδύνους κατάχρησης Δημοσίου χρήματος? 
Ερωτήματα ανοιχτά που χρίζουν απαντήσεων. Ας προσέξουν οι υπεύθυνοι ποιους έχουν δίπλα τους όταν θέλουν να επιτελέσουν έργο στο Δήμο!"

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τελικα μετα τα τελευταία γεγονότα -1η έκδοση της νέας εφημερίδας- μάλλον ο νέος εκδότης ειναι καλα ενημερωμένος οτι αρκετοι ασχολούνται με το "άθλημα" και για να τους καλοπιάσει έβαλε τον ειδικό να τους κάνει πλήρη ενημέρωση περί τζόγου με μόνιμη στήλη! Επίσης διάβασα στη νέα εφημερίδα και δεν κατάλαβα τι θέλει να πεί ο κύριος Σαφλέκας όταν λέει ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν όλοι ανώνυμοι και η εφημερίδα ειναι το απόλυτο μέσο ενημέρωσης ανάπτυξης αναλύσεων και συλλογικών στρατηγικών. Επειδή τα ελληνικά μου είναι πολυ φτωχά δεν κατάλαβα την πρόταση αυτή. Τις αλλες τις κατάλαβα και απογοητεύτηκα. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, όλοι εμείς που γράφουμε στο διαδίκτυο κ. Σαφλέκα ειμαστε ολοι επώνυμοι, στην εφημερίδα σας δεν ειδαμε καποιον να προσυπογράφει επώνυμα τα άρθρα που τυπώσατε!τυχαίο? δεν νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.