Κοινές αντιδραστικές αλλαγές στους ευρωπαϊκούς στρατούς!
Η εκδίκηση της Αφγανικής Αντίστασης δεν άργησε να φανεί. Το γερμανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως ο διοικητής των δυνάμεων της χώρας στο Αφγανιστάν τραυματίστηκε σοβαρά όταν βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε βάση στα βόρεια της χώρας, την οποία επισκεπτόταν. Την πληροφορία έκανε γνωστή το περιοδικό Der Spiegel στην διαδικτυακή έκδοσή του, λέγοντας πιο συγκεκριμένα πως ο διοικητής των γερμανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Markus Kneip τραυματίστηκε, ενώ από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο Γερμανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν ακόμη τρεις.
Είχε προηγηθεί το νέο έγκλημα με πρωταγωνιστές τους Γερμανούς Μισθοφόρους που άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών στο Αφγανιστάν σκοτώνοντας 12 και τραυματίζοντας δεκάδες! Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε ένα γερμανικό στρατόπεδο στην αφγανική πόλη Taloqan, στην επαρχία Takhar κατά τη διάρκεια κηδείας τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, που είχαν σκοτωθεί από αμερικανικά στρατεύματα. Η Bundeswehr είχε ισχυριστεί αρχικά ότι οι στρατιώτες της είχαν πυροβολήσει μόνο προειδοποιητικές βολές για να προστατεύσουν το στρατόπεδό τους από περαιτέρω επιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην νεκρική πομπή. Στη συνέχεια, άλλαξε τακτική και κάτω από το βάρος των διεθνών επικρίσεων ισχυρίστηκε ότι οι διαδηλωτές έριξαν πολλές χειροβομβίδες και βόμβες μολότοφ προς τους περίπου 40 Γερμανούς στρατιώτες.
Η Γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε ξανά να συγκαλύψει την σφαγή και το Γερμανικό Επιτελείο υποχρεώθηκε μετά από πολλές υπεκφυγές να επιβεβαιώσει ότι οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Ακόμη όμως και τότε, με ψέματα αμφισβήτησε την πραγματικότητα και παραδέχτηκε μόλις ένα θάνατο.
Τα τελευταία δραματικά γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επέμβαση των νατοϊκών δυνάμεων στερείτε κάθε νομιμοποίησης, ενώ οι Μισθοφόροι πλέον εφαρμόζουν το Νόμο της Ζούγκλας. Διέπονται από ακραία εθνικιστικά και ρατσιστικά στερεότυπα που ωθούν να αντιμετωπίζουν τον κατεχόμενο αφγανικό λαό ως μάζα υπανθρώπων.
Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με την επιλογή του γερμανικού κατεστημένου να αναβαθμίσει την στρατιωτική του συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Για αυτό ακριβώς το λόγο προχωρά σε αντιδραστική αναδιάρθρωση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, περιορίζοντας τον όγκο τους, καταργώντας την Υποχρεωτική Στράτευση, αυξάνοντας τον αριθμό των Μισθοφόρων κάθε μορφής.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ περιέγραψε το ιδεολογικό υπόβαθρο αυτών των σοβαρών αλλαγών παρουσιάζοντας τα σχέδιά του για τη σμίκρυνση των ένοπλων δυνάμεων, αναδεικνύοντας ότι τα σύγχρονα αστικά συμφέροντα απαιτούν τη δημιουργία μικρών, ευέλικτων μισθοφορικών δυνάμεων, με ενσωματωμένες δυνάμεις φθηνών εφέδρων, που θα δρουν άμεσα στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας ως δύναμη καταστολής. Στη Βουλή δήλωσε ότι «η χώρα δεν μπορεί να βασίζει τις στρατιωτικές της αποφάσεις μόνο σε εθνικά κριτήρια, καθώς οι διεθνείς της υποχρεώσεις ενδέχεται να επαρκούν για να δικαιολογήσουν επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Τα συμφέροντα της συμμαχίας είναι συνήθως και εθνικά μας συμφέροντα», σημείωσε.
Όχι μόνο η Γερμανία είναι αποφασισμένη να αυξήσει την παρουσία της στα υπάρχοντα μέτωπα, αλλά υπάρχουν σχέδια για άμεση αύξηση των θεάτρων επεμβάσεων. Μάλιστα, η Γερμανία αποδεικνύεται άριστος μαθητής των Νεοσυντηρητικών γερακιών του Μπους και των θεωριών τους περί «Άξονα του Κακού», επαναλαμβάνοντας την αντιδραστική και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί Ασταθών Κρατών. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο ντε Μεζιέρ είπε πως αναμένει αιτήματα για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε «ασταθή κράτη» όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η Σομαλία και το Σουδάν. «Το πώς θα απαντάμε σε αυτά εξαρτάται από το είδος του αιτήματος και τις δικές μας θέσεις. Ο στρατός είναι μέρος της εξωτερικής πολιτικής και μια πολιτική διαδικασία πρέπει να συνοδεύει την ανάπτυξη στρατιωτών», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ντε Μεζιέρ παρουσίασε στη Βουλή τα σχέδια για να μειωθεί η δύναμη του στρατού από τους 220.000 άνδρες στους 170.000, συν έως και 15.000 εθελοντές εφέδρους.Προβλέπονται εθελοντές στρατεύσιμοι, με υποχρέωση για 12μηνη θητεία. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι και πέντε χιλιάδες εθελοντές το χρόνο "θα αρκούσαν". Θυμίζουμε ότι το Μάρτιο το Βερολίνο κατήργησε την υποχρέωση των νέων για στράτευση.
Οι δομικές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να καταστήσουν δυνατή την αύξηση των στρατιωτών που λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο η Γερμανία θα διαθέτει περίπου 10 χιλιάδες στρατιώτες, έτοιμους να αναλάβουν αποστολή εκτός των γερμανικών συνόρων (Κόσσοβο, Αφγανιστάν και αλλού). Αναμένεται επίσης η μείωση του πολιτικού προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων από τους 76.000 στους 55.000. Ειδικά στο υπουργείο της Άμυνας, θα υπηρετούν στο ορατό μέλλον δύο χιλιάδες πολιτικοί υπάλληλοι, από 3,5 χιλιάδες σήμερα.
Τη μεταρρύθμιση αυτή εξήγγειλε, πρώτος, ο προκάτοχος του ντε Μεζιέρ, Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ. Χάρη στη μεταρρύθμιση, έως το 2015 θα έχουν εξοικονομηθεί 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Απομένει το σκέλος της μεταρρύθμισης, που αφορά τις στρατιωτικές βάσεις των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Σήμερα αυτές είναι περίπου 400. Στοχεύετε η μείωσή τους, όμως λόγω του πολιτικού κόστους του συγκεκριμένου εγχειρήματος η υλοποίησή του μετατίθεται χρονικά μεταγενέστερα, τουλάχιστον για το φθινόπωρο φέτος.Βλέπεις, και στη Γερμανία το κόστος των πελατειακών σχέσεων, ιδίως σε μια εκλογική χρονιά είναι υπολογίσιμο!
Βεβαίως, οι αντιδραστικές αυτές αλλαγές εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ανάλογων αναδιαρθρώσεων που επιχειρούν όλοι οι εθνικοί στρατοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ελληνικός Στρατός. Από το 1989, το αστικό κατεστημένο επιλέγει να βγάλει από την ατζέντα του τον εκ Βορρά Κίνδυνο, και να προτάξει ένα τρίπτυχο:
- Εξ Ανατολάς Κίνδυνος, αφού η ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο της περιοχής και τη διεκδίκηση από τα δύο κράτη ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης απαιτεί και τα ανάλογα στρατιωτικά μέσα.
- Συμμετοχή σε όλους τους άδικους πολέμους και τις ανθρωπιστικές επεμβάσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.
- Αναβάθμιση του Κατασταλτικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων ενάντια στα κοινωνικά κινήματα του εχθρού λαού.
- Για αυτούς τους λόγους δίνεται έμφαση στη Διακλαδικότητα και την Ευελιξία, αναπροσαρμόζεται το Δόγμα με έμφαση στο Προληπτικό Πόλεμο και την αντιμετώπιση των Ασύμμετρων Απειλών, προωθούνται εξοπλιστικά προγράμματα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
Διαπιστώνουμε όμως και άλλο ένα κοινό στοιχείο: η επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπάρχει μια παράλληλη και ταυτόχρονη πορεία ανάμεσα στην Μείωση του χρόνου εκτέλεσης της Υποχρεωτικής Θητείας και στην αύξηση του Μισθοφορικού τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η τομή είναι η ψήφιση από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του θεσμού του Επαγγελματία Οπλίτη, που συμπληρώνει τις αλλαγές που άρχισαν με τη 12μηνη θητεία. Αξίζει να θυμηθούμε ότι στο νόμο που περιγράφει το ρόλο των ΕΠ.ΟΠ. αναφέρει τη δράση τους σε μονάδες εκστρατείας και αποστολές εκτός συνόρων, ενώ στον ίδιο νόμο οι βουλευτές ψηφίζουν την παρέμβαση του στρατού σε έκτακτη κατάσταση, όπου ως τέτοια χαρακτηρίζεται η αντιμετώπιση κοινωνικών κινημάτων που απειλούν την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου!
Η νέα μείωση της υποχρεωτικής θητείας στους εννέα (9) μήνες από την κυβέρνηση της ΝΔ συνοδεύεται από σχεδιασμό για πρόσληψη 10.000 ΕΠ.ΟΠ., που γρήγορα εγκαταλείφτηκε από τον νέο ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο. Η εκτίναξη της ανεργίας των νέων ανθρώπων σε δυσθεώρητα επίπεδα και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές μεθοδεύσεις ώθησαν το κυβερνητικό επιτελείο να αποφασίσει ένα νέο είδος Μισθοφόρου, τον ΕΕΦΟΠ. Πρόκειται για τον Έφεδρο Μισθοφόρο, που θα παραμένει στις τάξεις του στρατού για διάστημα από ένα εξάμηνο έως τρία (3) χρόνια, με αλλεπάλληλες συμβάσεις, χωρίς καθορισμένο μισθό, ασφάλιση και χωρίς δυνατότητα μονιμοποίησης.
Από τα παραπάνω γεγονότα συνειδητοποιούμε ότι η νέα γενιά αποτελεί τον Αναλώσιμο των νέων γύρων κερδοφορίας του κεφαλαίου, που με παρόμοιες πολιτικές αποφάσεις ετοιμάζει τους Πραιτοριανούς που θα επιβάλλουν τα συμφέροντα του κόσμου των πλουσίων εντός και εκτός συνόρων.
Αρνούμαστε τον Καταναγκασμό και τη Δουλεία της Υποχρεωτικής Στράτευσης, Εναντιωνόμαστε στο Μισθοφορικό Στρατό. Η Νεολαία πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλους, μαχητικούς αγώνες διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματα της, πρωταγωνιστώντας στους Ανατρεπτικούς αγώνες της Δικτατορίας της Αγοράς και του Σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που απαιτεί η εποχή μας. Ο Κοινός Εργατικός Διεθνιστικός αγώνας σε Ελλάδα-Τουρκία είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση της Ειρήνης. Απαιτώντας ταυτόχρονα την έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε., το μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών και την στρατό της πολεμικής βιομηχανίας σε ειρηνικούς σκοπούς.
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.