Δείχνει να αλλάζει ο έντυπος πολιτικοενημερωτικός χάρτης του Θερμαϊκού.
Δύο τουλάχιστον νέα έντυπα αναμένεται να πρωτοκυκλοφορήσουν ίσως και τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Αν δε προσθέσουμε και το νέο επίσημο δημοτικό περιοδικό που, έχει εξαγγελθεί  από το Γενάρη και, θα αντικαταστήσει τα τρία - κατά γενική ομολογία - αποτυχημένα και καταργημένα έντυπα των συνεννωθέντων δήμων, τότε συνολικά θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να...
ενημερωνόμαστε από τουλάχιστον οκτώ έντυπες περιοδικές τοπικές εκδόσεις (Ήδη κυκλοφορούν με επιτυχία η Περαία, ο Δημότης, Ο Ορίζοντας, το Ανατολικώς του Θερμαϊκού και  το Μελάνι στην Είδηση).
Αν δε προσθέσουμε και τα πάμπολλα ιστολόγια και ιστοσελίδες που συμμετέχουν στην ενημέρωση και αρκετά από αυτά με κατάθεση προτάσεων και άσκηση κριτικής, τότε νομίζουμε ότι πρέπει οι δημότες να αισθάνονται πλήρως καλυμμένοι από πλευράς λήψης πληροφοριών.


Φαίνεται   πως ξεπεράστηκαν ενδεχόμενες επιφυλάξεις από στελέχη της παράταξης Θερμαϊκός - Νέα Πορεία και σε ευρεία σύσκεψη, που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, αποφασίστηκε η έκδοση μηνιαίου εντύπου που εκτός από την τρέχουσα επικαιρότητα θα προβάλλει τις θέσεις και απόψεις του συνδυασμού. Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του από τα μέλη της παράταξης και ανατέθηκε η έκδοση και επιμέλειά του σε δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη.
Υπολογίζεται πως το κόστος του φύλλου θα πλησιάζει τις 8.000 ευρώ, μέρος των οποίων θα προέλθει από εισφορές στελεχών και φίλων  και το υπόλοιπο προσδοκάται να καλύπτεται από έσοδα διαφημίσεων.


Νέα μηνιαία έκδοση επίσης πληροφορούμαστε ότι σχεδιάζει να εκδώσει στο προσεχές διάστημα και ο επιχειρηματίας και υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές κ. Αντώνης Σαφλέκας. Και προς το σκοπό αυτό πρέπει να έκλεισε συμφωνία με νεαρή και αξιόλογη δημοσιογράφο που ήδη δουλεύει  κάνοντας ρεπορτάζ για τα πρώτα φύλλα.


Προϋπαντούμε με χαρά τα νέα έντυπα και τα ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδα.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

15 comments:

  1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ9 Μαΐου 2011 στις 3:47 μ.μ.

    Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στην νέα εκδοτική προσπάθεια που επιχειρώ, το όνομα δε αυτής "Τα Νέα του Θερμαικού".
    Η λογική της εφημερίδας δεν είναι μόνο να αναδείξει τα κακώς και τα καλώς κείμενα στον νέο Δήμο, αλλά μέσα στην πολύ δύσκολη συγκυρία να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στον Δήμο Θερμαικού.
    Μία νέα εφημερίδα οφείλει από το πρώτο κιόλας φύλλο να καθορίζει το δημοσιογραφικό της στίγμα. Από την πρώτη αράδα ο αναγνώστης πρέπει να γνωρίζει τι πρόκειται να διαβάσει και σε ποια πλαίσια θα κινηθεί.
    Η έκδοση της εφημερίδας αυτή την χρονική στιγμή θέλει να αποτελέσει στρατηγική κίνηση για την ανάπτυξη αυτής της νέας διαμορφούμενης περιοχής. Με την εφημερίδα θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα μας επιτρέψει να σκεφτούμε, να ασκήσουμε κριτική και να μάθουμε απ’ τις ενθουσιώδεις και εμπνευσμένες δράσεις στις οποίες όλοι μας συμμετέχουμε. Επιχειρούμε να φτιάξουμε έναν έντυπο τόπο συνάντησης για αναλύσεις και σχολιασμό πάνω στις τακτικές και τις στρατηγικές. Πρέπει να αναπτύξουμε μια νέα συνείδηση για τον τρόπο που διαισθανόμαστε την πραγματικότητα. Χρειάζεται, επομένως, να γνωρίσουμε ποιοι είμαστε, πού είμαστε, γιατί αγωνιζόμαστε, τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει.
    Πίσω από το πνεύμα της Εφημερίδας βρίσκεται επίσης η δέσμευσή μας να δώσουμε το έναυσμα για αντιπαράθεση και αυτοκριτική. Να διευρύνουμε τους ορίζοντες του νέου και της νέας και να επαναδιαπραγματευθούμε το ρόλο και τις πρακτικές της
    επιχειρηματικότητας μέσα στην κοινωνία.
    Η επιχειρηματικότητα δεν είναι απλώς επιλογή καριέρας ή εναλλακτικός τρόπος απασχόλησης και εργασίας. Είναι κάτι πολύ περισσότερο: Είναι πολιτισμός και είναι και τρόπος ζωής. Εάν δεν αντιληφθούμε τις πολλές όψεις της ίδιας επιχειρηματικότητας δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δημιουργήσουμε έναν ελληνικό πολιτισμό επιχειρηματικότητας και έναν δυναμικό, δημιουργικό και προσπελάσιμο τρόπο ζωής…

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Αντώνη σου εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθεια που κάνεις .Μια προσπάθεια δύσκολη σε δύσκολους καιρούς.
    Είμαι βέβαιος οτι ,γνωρίζοντας το ύφος και το ήθος σου , η προσπάθεια σου θα στεφθεί με επιτυχία.
    Εχει ανάγκη ο τόπος μας απο πραγματική ενημέρωση είτε ηλεκτονική είτε έντυπη.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ; Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟΣ. ΟΛΟΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΟΣΗ ΑΚΟΜΗ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Τεκίδης10 Μαΐου 2011 στις 12:40 π.μ.

    Κύριε Σαφλέκα ,διάβασα με προσοχή το
    σχόλιο σας ως αναφορά την πρόθεση σας για την έκδοση της εφημερίδας σας και ομολογώ πως κάποια σημεία του δεν μπόρεσα να τα κατανοήσω .
    Εκτιμώ πως είναι δυσνόητα για τον κοινό θνητό , πολύ δε περισσότερο για μένα που είμαι και πόντιος , γιαυτό σας παρακαλώ εξηγείστε μου τι ενοείται όταν λέτε :
    1. "μέσα στην πολύ δύσκολη συγκυρία
    να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στο Δήμο" Δηλαδή ; Θα γράψετε άρθρα σχετικά με την επιχειρηματικότητα ; Θα κάνετε προτάσεις ; θα δόσετε ιδέες ; Θα δημοσιοποιήσετε προγράμματα επιχειρηματικότητας ; ή εννοείτε τις διαφημήσεις καταστημάτων ;
    2."Η έκδοση της εφημερίδας αυτή τη χρονική στιγμή θα αποτελέσει στρατηγηκή κίνηση για την ανάπτυξη αυτής της νέας διαμορφούμενης περιοχής" Δηλαδή ; Η έκδοση εφημερίδας αποτελεί στρατηγική κίνηση για ανάπτυξη ή επιχειρηματοοικονομική κίνηση με αμφίβαλα αποτελέσματα ;
    Εκτός εάν υπονοείτε κάτι άλλο που θα το δούμε στο μέλλον .
    3. ".....δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δημιουργήσουμε έναν Ελληνικό πολιτισμό επιχειρηματικότητας και έναν δυναμικό , δημιουργικό και προσπελάσιμο τρόπο ζωής ..." Εγώ για νάμαι ειλικρινής πρώτη φορά ακούω για Ελληνικό πολιτισμό επιχειρηματικότητας . Τώρα πως θα το πετύχετε εσείς δεν ξέρω . Όσο για το δυναμικό , δημιουργικό και προσπελάσιμο τρόπο ζωής από την έκδοση και ανάγνωση μιας νέας εφημερίδας (χωρίς να δουλεύει κανείς)όταν δεν το πέτυχαν οι μέχρι τώρα υφιστάμενες εφημερίδες δεν με πείθει .
    Κατά τα άλλα σας εύχομαι κι εγώ εκ βάθους καρδίας καλή επιτυχία .
    Και μία σουμβουλή εάν μου το επιτρέπετε .Οσο λίγα και απλά τόσο καλύτερα και κατανοητά . Το λακωνίζει εστί φιλοσοφείν έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ10 Μαΐου 2011 στις 4:43 μ.μ.

    Χαίρομαι που ακόμη δεν κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο άρχισε να σχολιάζεται.
    Το ότι ήμουν υποψήφιος δεν σημαίνει ότι θα χαιδεύω αυτιά...και η ενημέρωση δεν είναι μόνο προνόμιο των απέναντι. Εξ άλλου η εφημερίδα είναι free press και δεν υποχρεώνει κανέναν να την διαβάσει.
    Αλλά όσο και κορεσμένη ενημέρωση υπάρχει όλο και κάτι θα προσφέρει.
    Αν, και κορεσμένη ενημέρωση δεν νομίζω ότι υπάρχει.
    Όσο για τον φίλο τον "πόντιο" ας περιμένει πρώτα την έκδοση και μετά πιστεύω θα κατανοήσει,εάν φυσικά θέλει, την προσπάθεια που μέσα απο το φύλλο θα προσπαθήσει να στηρίξει την ανάγκη του επιχειρήν.
    Επιχειρώ σε αυτόν τον τόπο εδώ και τριάντα χρόνια και η πραγματικότητα στο επιχειρήν είναι τελείως διαφορετική.
    Διαβάστε με προσοχή το σημείωμά μου στην πρώτη έκδοση και πιστεύω θα καταλάβετε.
    Και πάλι σας ευχαριστώ όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ10 Μαΐου 2011 στις 6:20 μ.μ.

    ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ..ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ,,ΣΑΝ ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ,ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.(Και θα πετυχει)ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΤΩΝΗ..ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ. ΟΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΝΤΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημήτρης Τεκίδης11 Μαΐου 2011 στις 5:24 μ.μ.

    Κύριε Σαφλέκα , σας λέω μα κάθε ειλικρίνεια πως με το σχόλιο μου δεν είχα την πρόθεση ούτε ειρωνείας ούτε να σας απογοητεύσω απ΄το εγχείρημα σας . Δεν είναι του χαρακτήρα μου .
    Απλά δεν κατάλαβα κάποια σημεία και ζήτησα περισσότερες εξηγήσεις για να τα κατανοήσω . Δεν βλέπω κάτι μεμπτό όπως άλλοι σχολιαστές υπονοούν .
    Την απάντηση μου την πήρα και θα περιμένω .
    Όσο για σας κύριε ΚΑΡΙΩΤΗ όπως βλέπετε εγώ έχω ονοματεπώνυμο όπως έχετε κι εσείς και αυτό είναι και έντιμο και παλικαρίσιο .
    Τελευταία όμως διαπιστώνω πως αυτοαναγορεύεστε σε αυτόκλητο συνήγορο των πάντων και τώρα βλέπω
    πως αρέσκεστε και σε αυτοχαρακτηρισμούς τίτλων ευγενείας .
    Δηλαδή εσείς ο βραβευθής , εκδότης και αρθρογράφος είστε ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ και πάτε μπροστά - αφαιρόντας από εμάς το δικαίωμα να σχολιάζουμε , να έκφράζουμε άποψη , να έχουμε κρίση να ασκούμε κριτική κλπ - κι εμείς οι αναγνώστες , οι δημότες , οι πολίτες , οι παρακατιανοί δηλαδή ,σας ακολουθούμε ως ΣΑΝΤΣΟΙ.
    Από έπαρση αλαζονείας , βλέπω , πάτε καλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ11 Μαΐου 2011 στις 6:18 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ,,ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΚΙΔΗ,,ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ,,,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ?? ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΥΧΗ ΜΟΥ?? ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,,ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ..ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ,,(ΕΠΑΡΣΗ.ΑΛΑΖΟΝΙΑ..ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ...ΒΟΥΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ),,Η ΦΡΑΣΗ ΟΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΝΤΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΑΝΕ,,,ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ.....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.....ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΝΟΙΑ,,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ,,(ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΑΝΤΣΟΙ ΕΝΩΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ,,,ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ,ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠ ΕΞΩ ΤΗΝ ΟΥΡΙΤΣΑ ΤΟΥΣ.....ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ,.ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ,,,,,,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΓΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργος Λαζαρίδης11 Μαΐου 2011 στις 10:06 μ.μ.

    Θα ήθελα να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία σε κάθε νέα εκδοτική προσπάθεια και ιδιαίτερα στον φίλο μου, Αντώνη Σαφλέκα. Ταυτόχρονα, θα επιβεβαιώσω την πληροφορία του Χρήστου για την έκδοση νέου δημοτικού εντύπου, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο. Δίπλα στην πληροφορία του ρεπορτάζ, που θέλει το έντυπο της δημοτικής παράταξης "Θερμαϊκός νέα πορεία" να στοιχίζει 8.000€ ανά έκδοση, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το συνολικό κόστος του νέου δημοτικού εντύπου δεν θα ξεπερνά τις 3.500€ για κάθε φύλλο και μάλιστα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κι αυτό ακόμη το κόστος να καλυφθεί από χορηγίες. Στόχο μας αποτελεί να μην επιβαρυνθεί ο δημότης του Θερμαϊκού ούτε ένα ευρώ από το δημοτικό έντυπο και δεσμεύομαι προσωπικά να εργαστώ για την επιτυχία αυτού του στόχου.
    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργος Λαζαρίδης11 Μαΐου 2011 στις 10:15 μ.μ.

    Είναι πολύ καλό σημάδι το γεγονός ότι πολλοί από σας είστε "υποψιασμένοι" για κάθε εκδοτικό εγχείρημα. Δεν χρειάζεται όμως να είστε καχύποπτοι. Η κρίση προθέσεων ενίοτε είναι άδικη. Ας περιμένουμε όλοι μας να κρίνουμε (και να κριθούμε) από τη δουλειά που θα παρουσιαστεί. Εξάλλου, πάντα πίστευα και πολλές φορές το έγραψα ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε "αμάσητες" τις "ειδήσεις". Πολύ περισσότερο μάλιστα, πρέπει να ξεχωρίζουμε μέσα σε ένα δημοσίευμα ποια είναι η είδηση και ποιο το σχόλιό της. Αν η είδηση είναι ακριβής, το δημοσίευμα είναι καλό. Οι κρίσεις είναι υποκειμενικές και συνήθως, κάποιους εκφράζουν και κάποιους όχι, ανάλογα με την οπτική που βλέπουμε τα πράγματα.
    Γιώργος Λαζαρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημήτρης Τεκίδης12 Μαΐου 2011 στις 12:27 π.μ.

    Κύριε ΚΑΡΙΩΤΗ είναι αλήθεια πως ούτε σας ξέρω ούτε με ξέρετε γιαυτό θα σας πω τα εξής :
    1. Εγώ δεν κατάλαβα κάποια σημεία και ζήτησα κάποιες εξηγήσεις . Από που λοιπόν εσείς συμπεράνατε ότι εγώ είμαι σειρήνα ;
    2. Θα μπορούσατε στη φράση " ΟΙ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΝΤΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ " να βάλετε σε παρένθεση , όπως κάνετε σε πολλά σας σχόλια , Κώστας Βάρναλης και όχι να το αφήνετε να αιωρείται με ότι αυτό συνεπάγεται . Μπορώ εγώ και ο κάθε αναγνώστης να είμαστε στο μυαλό σας και να ξέρουμε ότι εσείς το λέτε μεταφορικά ;
    3. Επιτρέπεται εσείς ο βραβευμένος και πολυμορφωμένος , που έχετε διαβάσει Βάρναλη , Καβάφη , Σεφέρη Ελύτη , Καζαντζάκη κλπ , να χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως " ΒΟΥΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ " ; Πρώτα εσείς ως πολυμορφωμένος και πολυδιαβασμένος πρέπει να εφαρμόσετε αυτή τη φράση.
    Και αν εμείς ξεφύγαμε ή παραφερθήκαμε θα έπρεπε με έξυπνο και διπλωματικό τρόπο να μας το δόσετε να το καταλάβουμε για να προβληματιστούμε και να επανορθώσουμε .
    4.Όπως βλέπετε όλα ξεκίνησαν από εσάς . Έχετε κάνει του κόσμου τα σχόλια με είδατε ποτέ να παρεμβαίνω , να κρίνω και να κατακρίνω ; να αφήνω υπονοούμενα και χαρακτηρισμούς ; να προσβάλω κανέναν ;
    Ας είμαστε λοιπόν λίγο προσεκτικότεροι στις εκφράσεις μας για να μή δημιουργούνται έριδες και παρεξηγήσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέτρος Παπαδόπουλος12 Μαΐου 2011 στις 2:50 μ.μ.

    Μονο εσύ τα ξέρεις όλα. Μπροστά σου δεν πιάνει μία κανείς. Ούτε Καριώτης, ούτε κανείς. Είσαι οικονομολόγος, νομοθέτης, ... όλα είσαι. Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημήτρης Τεκίδης12 Μαΐου 2011 στις 3:40 μ.μ.

    Τη φράση " Μόνο εσύ τα ξέρεις όλα "
    μου την είπες κι άλλη φορά κατ ' ιδίαν . Χαίρομαι πάντως που με διαβάζεις . Άλλωστε εμάς θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα ξανασυζητήσουμε στο καφενείο . Αλλά αυτό το Πέτρος τι το ήθελες ; Βάλε το κανονικό σου όνομα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ13 Μαΐου 2011 στις 11:08 μ.μ.

    Αφού πρώτα θέλω και πάλι να ευχαριστήσω όλους σας για τις ευχές σας,
    έτσι απλά αναφέρω,
    ότι αν ΔΕΝ είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις για το ασυνήθιστο, τότε θα πρέπει να συμβιβαστείς με το συνηθισμένο.
    Και εγώ είμαι πρόθυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.