Η μερίδα του εστιατορίου είναι η ποσότητα … που πρέπει να τρώω και στο σπίτι μου.
Στην εποχή μας, όταν αναφερόμαστε στη μερίδα, οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται τη μερίδα εστιατορίου.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι και η κατάλληλη, τόσο γιατί η μερίδα διαφέρει από εστιατόριο σε εστιατόριο όσο και γιατί, σύμφωνα με μελέτη, οι μερίδες στα εστιατόρια είναι δύο έως και τέσσερεις φορές μεγαλύτερες από το κανονικό μέγεθος.
Απλώς σκεφθείτε ότι μία μερίδα πατάτες τηγανητές είναι μόλις 10 πατάτες και όχι όλο το πιάτο του εστιατορίου ή το μπωλ του ταχυφαγείου, ενώ μια πραγματική μερίδα μακαρόνια χωράει μέσα σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού∙ συνεπώς, δεν έχει καμία σχέση με το βαθύ πιάτο που σερβίρουν στο εστιατόριο.
Η τελευταία μπουκιά είναι όλη η δύναμη.
Αυτή η έκφραση των παππούδων μας είναι απλώς άλλος ένας μύθος. Όταν έχουμε χορτάσει, θα πρέπει να σταματάμε, ακόμα και εάν έχει περισσέψει φαγητό στο πιάτο μας. Για ορισμένους ανθρώπους, κυρίως παχύσαρκους, είναι ίσως δύσκολο να καταλάβουν πότε χόρτασαν και γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται εκπαίδευση.
Αν η τροφή είναι «υγιεινή» μπορώ να καταναλώσω όση ποσότητα θέλω.
Ακόμα και πολύ υγιεινές τροφές, όπως για παράδειγμα τα φρούτα και τα λαχανικά, αν τα καταναλώσουμε σε πολύ μεγάλες ποσότητες, μπορούν να μας φορτώσουν με επιπλέον θερμίδες άρα και με περιττά κιλά. Ας μη ξεχνάμε ότι και οι αγελάδες «αθώο» χορταράκι τρώνε!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.