Γράφει ο Βασίλης Λιότσιος *

Η παράσταση συγκέντρωση των πολιτικών Αρχηγών τελείωσε ,όπως φοβάμαι θα τελειώσει μοιραία και η αναπάντεχα υπέροχη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στην Ισπανία και Ελλάδα, με την επέμβαση των ΜΑΤ, ή της …κούρασης. Τι ελπίζω να μείνει ;
Πρώτον η γνώση και  συνειδητοποίηση (επιτέλους) από μέρους μας ,ότι το σύστημα δεν παραδίδει τα όπλα έτσι απλά με μαζικές ,ειρηνικές διαδηλώσεις και δεύτερον ,ότι καθώς κερδίζει χρόνο και μείς ασχολούμαστε με το τι είπε και τι δεν είπε ο Σαμαράς στη συγκέντρωση των πολιτικών αρχηγών και πόσοι συγκεντρώθηκαν στις πλατείες, συνεχίζεται υπογείως το ξεπούλημα της χώρας μας , δημιουργώντας δύσκολα νομικά τετελεσμένα για την επόμενη (λαϊκή ελπίζω) κυβέρνηση .


Υπάρχει λοιπόν πρόβλημα στρατηγικής . Ενώ ο αντίπαλός μας βρίσκεται σε φάση γενικής επίθεσης κορεσμού, έχοντας πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού με το μέρος του , εμείς μείναμε ρομαντικά και δημοκρατικά πίσω, πιστεύοντας πως δεν έχουμε πόλεμο και ότι με ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις τύπου πανελλήνιας μότο-συνάντησης eduro θα το αντιμετωπίσουμε . Μου θυμίζει την προτροπή της κυβέρνησης Σημίτη προς τους αγρότες, να μην κλείνουν τους δρόμους, αλλά να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους …ειρηνικά στην άκρη του δρόμου ,χωρίς να ενοχλούν την κυκλοφορία.
Οι μαζικές αυτές ειρηνικές διαδηλώσεις θα έφερναν αποτέλεσμα ,αν οι κυβερνόντες είχαν πολιτική συνείδηση ,δεν ήταν επαγγελματίες πολιτικοί ,ήταν Έλληνες και ήταν άνθρωποι οι οποίοι αφουγκραζόταν και υπηρετούσαν το λαό. http://www.newstoday.gr/article/52135/e-argedine-den-etan-tipote-esas-tha-sas-exaphanisoun.

Δε συμβαίνει όμως αυτό ,μη γελιόμαστε ! Είναι απεσταλμένοι πράκτορες των τραπεζιτών που ,αφού  γαλουχήθηκαν με τις ελιτίστικες υπερ-αρχές της σχολής του Σικάγου του Χάρβαρντ και της διεθνούς μασονίας , στάλθηκαν με συγκεκριμένη αποστολή στην Ελλάδα και τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά από τα γνωστά κυκλώματα, συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια .Αυτή η διαδικασία βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια και έχει ως απώτερο στόχο την προστασία αυτού του τραπεζικού μυστικού από την κοινή γνώμη. Αν το κόλπο της έκδοσης έντοκου χρήματος χωρίς αντίκρισμα από τους τραπεζίτες και του δανεισμού του στη συνέχεια στα κράτη κατανοηθεί από την κοινή γνώμη ,όλη η αυτοκρατορία που στήσανε κλέβοντας τον ιδρώτα και τον πλούτο των ανθρώπων που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες  χωρίς ποτέ οι ίδιοι να δουλέψουν, θα καταρρεύσει και θα βρεθούν στο μηδέν. Αυτός είναι ο απόλυτος τρόμος τους και για την ελαχιστοποίησή του δεν διστάζουν να δολοφονούν πατριώτες προέδρους ,να διαλύουν χώρες ,να στήνουν πολέμους και να βυθίζουν στην απόλυτη φτώχεια τα 2/3 του πλανήτη. Είναι ένα κόλπο που μπορεί να περιγραφεί μεταφορικά ως εξής : Δυο άνθρωποι έχουν δημιουργήσει μια σκακιέρα και παίζουν με αντίπαλο τον …εαυτό τους και με μόνο πρόβλημα ότι πρέπει να κινούνται συνεχώς τα …πούλια .Έτσι όπως με τους στρατιώτες, τα αλογάκια και τους πύργους, όλα είναι εξαγορασμένα και ελεγχόμενα από αυτούς : κεντρικές και ιδιωτικές τράπεζες , κυβερνήσεις ,πολιτικοί .ΜΜΕ, οίκοι αξιολόγησης, πανεπιστημιακοί ,παιδεία .   Έτσι ,ένα έτος φωτός να είναι συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές στο σύνταγμα ,δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αντίθετα , ο πράκτορας των τραπεζιτών θα βρίσκει χρόνο να ξεπουλάει σε δόσεις  τη χώρα μας και τον πλούτο της. Τον πραγματικό δηλαδή στόχο αυτής της τεχνητά δημιουργημένης ‟κρίσης”.

     Τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο όταν μαζευτούν διαδηλωτές στο σύνταγμα και εισβάλλουν στη βουλή. Όταν καταλυθεί η εξουσία τους, και όταν ξαναλειτουργήσει το …Γουδί ! Καμιά (πραγματική) επανάσταση που άλλαξε πραγματικά τα πράγματα δεν έγινε χωρίς να χυθεί αίμα και όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι ιστορικά (και λογικά) νυχτωμένος, και άρα ακίνδυνος για το σύστημα !


Οι παγκόσμιοι τραπεζίτες εδώ και αιώνες ,δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που βασίστηκε σε ένα εκπληκτικά απλό στη σύλληψή του κόλπο ,με το οποίο παράγουν πλούτο από το τίποτα ,(χαρτιά - χρήμα) και όταν καταλάβει  κάποιος ότι μπορεί να παράγει πλούτο από το τίποτα ,είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει .Κατάλυση αυτού του συστήματος και κοπή άτοκων νομισμάτων από τα κράτη ,σημαίνει απλά ότι οι τραπεζίτες και οι ορδές των ζάμπλουτων και  άχρηστων golden boys ,πρέπει να δουλέψουν πράγμα που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει. Θα τεθεί τέρμα  στα απίθανα χρηματοπιστωτικά προϊόντα τους και στον τζόγο των χαρτιών ,που τους επέφεραν απίστευτα κέρδη ,βυθίζοντας στη φτώχια εκατομμύρια ανθρώπους .

Γι αυτό λοιπόν μη γελιέστε και μην αναλώνετε τις δυνάμεις σας μόνο στις συγκεντρώσεις .Δεν είναι αυτοσκοπός οι συγκεντρώσεις και ούτε τους φοβίζουν αν είναι ειρηνικές ,όσο μαζικές και αν είναι. Την ώρα που  γράφεται αυτό το άρθρο, σημειώνονται οι μαζικότερες συγκεντρώσεις του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών ,πράγμα που όμως δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να ανακοινώνει και να συγκεκριμενοποιεί νέα μέτρα που οδηγούν σε νέα λιτότητα και τη χώρα μας στο οριστικό ξεπούλημα . Αντίθετα μάλιστα ,οι light συγκεντρώσεις αυτού του τύπου ,καθώς κάνουν τους πολίτες να βαυκαλίζονται ότι τρομάζουν το σύστημα , τους καθιστούν μαλθακούς (βλέπε ακίνδυνους) χωρίς κεντρικό στόχο ,ακέφαλους και προσφέρουν πολύτιμο χρόνο στους πράκτορες της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Μη γελιέστε ! Αν η κίνηση αυτή τρόμαζε το σύστημα, θα αναλάμβαναν  αμέσως δουλειά τα ΜΑΤ κάτω από δικαιολογίες περί …παρακώλησης συγκοινωνιών. Είναι σαν τις εκλογές που αν έφερναν πραγματική αλλαγή, θα ήταν …παράνομες ! Υπάρχουν όμως ,γιατί αναπαράγουν με άλλα χρώματα το κυρίαρχο (τραπεζικό) σύστημα. Πότε είδαμε στις εκλογές εκπλήξεις ; Πότε δεν ξέραμε τον νικητή ; Πότε είχαμε …ανατροπές ; Ποτέ ,γιατί είναι ενταγμένες στους μηχανισμούς – εργαλεία του ίδιου του συστήματος ,το οποίο μόλις κατάλαβε ότι κινδυνεύει απ’ αυτές ,έσπευσε να τις χειραγωγήσει με εκπληκτικούς στη σύλληψή τους τρόπους (ΜΜΕ, αγνωσία ,προπαγάνδα, σφυγμομετρήσεις) και στρατεύοντας ΟΛΕΣ τις ηγεσίες και τις ηγετικές ομάδεςτων κομμάτων !
Ο αγώνας πλέον χρειάζεται άμεση αλλαγή στρατηγικής ,στοχοποίηση και επιθετικότητα ! Όσο εμείς καθυστερούμε και δεν εξαπολύουμε επίθεση ,τα εξαγορασμένα λαμόγια της επαγγελματικής πολιτικής θα ξεπουλάνε αργά αλλά σταθερά τη χώρα μας .
Αδίστακτη αποφασιστική επίθεση λοιπόν και προειδοποίηση προς τους επίδοξους αγοραστές , ότι Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ώστε να αποθαρρυνθούν να αγοράσουν οτιδήποτε ελληνικό και έτσι να αποφύγουμε επικίνδυνα νομικά τετελεσμένα .
ΥΓ : Προσοχή !!! Όλες οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και εκδηλώσεις από δω και πέρα ,πρέπει να βρίθουν από αυτό το σύνθημα, ώστε να περάσει προς τα έξω και να αποθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές να επενδύσουν σε κάτι που με μεγάλες πιθανότητες θα χάσουν στη συνέχεια ή θα τους βάλει σε περιπέτειες .Η παραμικρή τέτοια πιθανότητα τους αποθαρρύνει ,στο βαθμό που έμαθαν να κλέβουν και να κερδίζουν με μηδαμινό ρίσκο !


* καθηγητής οικονομικών 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.