Με αξιολόγηση «CCC» απειλεί ο οίκος εάν δεν υπάρξει «ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο και αξιόπιστο πρόγραμμα από το ΔΝΤ και την ΕΕ»
Η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε B+ από ΒΒ+, ενώ την απειλεί και με νέα υποβάθμιση εάν δεν εξασφαλιστεί πλήρης στήριξη και χρηματοδότησή της από την τρόικα. Όπως εξηγεί, η υποβάθμιση οφείλεται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και στο αυξημένο πολιτικό ρίσκο που εμπεριέχει η εφαρμογή περαιτέρω λιτότητας. Τέλος, ο οίκος τονίζει, δίνοντας μία ιδέα για το τι θα επικρατούσε στις αγορές, ότι θα εκλάμβανε ως χρεοκοπία πιθανή επιμήκυνση. Στην αρνητική φημολογία για τη χώρα αποδίδει το ΥΠΟΙΚ την κίνηση της Fitch, υπογραμμίζοντας ότι παραβλέπει τις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.