Την πραγματικότητα σχετικά με τη «βοήθεια» προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή κανείς δεν της χαρίζει χρήματα αλλά της δανείζει, και μάλιστα εισπράττοντας γι αυτό όχι και ευκαταφρόνητους τόκους, παραδέχεται η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στην έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ» (εκδότης η Αυστριακή Δημοκρατία).

Αναφερόμενη στο πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι φόβοι των Αυστριακών ως προς τη συμμετοχή της χώρας τους στην οικονομική «βοήθεια» προς την Ελλάδα, εναντίον της οποίας καταφέρεται σε καθημερινή βάση η αυστριακή Ακροδεξιά, η κ. Φέκτερ θεωρεί πως πρέπει να τους εξηγηθεί αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι «μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει 19.000.000 ευρώ σε τόκους και δεν έχουμε χάσει ούτε ένα λεπτό, δανείζουμε τα χρήματα, δεν τα χαρίζουμε», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Προσθέτει ακόμη, ότι θα κόστιζε περισσότερο να αφεθούν αυτά τα κράτη (σ.σ. όπως η Ελλάδα) να χρεοκοπήσουν και αυτό θα συνιστούσε μια «οικονομική και κοινωνική καταστροφή», ενώ σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, αλλά κρίση υπερχρεωμένων κρατών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.