dikaiΜε το επιχείρημα, ότι υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ως ισότιμης της Νομοθετικής και Εκτελεστικής εξουσίας, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είχαν αρνηθεί να προσέλθουν, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Υπενθυμίζουμε οι κ. Καλαμίδας και Τέντες ήταν οι μόνοι που δεν ανταποκρίθηκαν, καθώς στην Επιτροπή προσήλθαν οι ηγεσίες του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου.
Μάλιστα, είχαν απαντήσει θετικά σε πρωτοβουλία μεσολάβησης της ΜΚΟ, Κίνηση Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία, η συνάντηση με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη να γίνει «σε θεσμικά ουδέτερο χώρο» και όχι στη Βουλή. Εξαρτούσαν δηλαδή την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από τον τόπο της συνάντησης δύο ισότιμων εξουσιών.
Χθες το μεσημέρι, μετά από επανειλημμένες προσκλήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης τις οποίες πεισματικά αγνοούσαν,  πέρασαν τελικά την πόρτα του κ. Καστανίδη.
Εύλογα τίθεται το ερώτημα: τι συνέβη και ξαφνικά  επήλθε αυτή η μεταστροφή; Τι ανταλλάγματα έλαβαν και «απεμπόλησαν» την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την οποία με τόσο φανατισμό υπερασπιζόντουσαν, επισκεπτόμενοι στο πρόσωπο του υπουργού της Δικαιοσύνης την εκτελεστική εξουσία;
Ενδέχεται  σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει σε λίγο ο κ. Καστανίδης στους συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ, να ρίξει φως σ΄ αυτή τη ξαφνική μεταστροφή.
Όπως είναι γνωστό στις 30 Ιουνίου αποχωρεί, λόγω ορίου ηλικίας, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδας και όπως λέγεται ο κ. Καστανίδης, θα προτείνει  ως διάδοχο του απερχόμενου, τον Θεσσαλονικιό κ. Θεοχαρίδη, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις  τόσο με τον αποχωρούντα πρόεδρο, κ. Καλαμίδα, όσο και με τον Εισαγγελέα του Α.Π. κ. Τέντε, του οποίου η θητεία λήγει το 2013.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.