Ξεχείλισε και πάλι η πλατεία Συντάγματος από περισσότερους από 100.000 «Αγανακτισμένους». Μπροστά από τη Βουλή τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών. Χιλιάδες κόσμος διαμαρτύρεται κατά του Μνημονίου και στη Θεσσαλονίκη, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. «Ραντεβού» σε κεντρικές πλατείες έχουν δώσει και «Αγανακτισμένοι» της υπόλοιπης Ευρώπης.

Οι "Αγανακτισμένοι" της Ελλάδας παρευρίσκονται για 12η συνεχή μέρα στις κεντρικές πλατείες της χώρας. Διεκδικούν -όπως γράφουν στα αναρτημένα πανό- «Πραγματική Δημοκρατία τώρα».
Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκε - όπως κάθε βράδυ- πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, κρατώντας σημαίες και πανώ. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται γενική συνέλευση.
Αξιοσημείωτες πάντως, είναι οι διαμαρτυρίες των πολιτών, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είναι ενισχυμένες σε σχέση με προηγούμενες φορές, δεν επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση των πεζών στα λεγόμενα "λουλουδάδικα", αλλά και προς την Ηρώδου Αττικού. Στη συμβολή της Βασ. Σοφίας με Σέκερη συνηθίζεται σε κάθε πορεία, να υπάρχει αστυνομικός φραγμός. Στις διαμαρτυρίες των "Αγανακτισμένων" η πρόσβαση ήταν ελεύθερη. Το βράδυ που οι διαδηλωτές έπιασαν στον "ύπνο" τους αστυνομικούς και έφτασαν σχεδόν στο προαύλιο της Βουλής "γιουχάροντας" τους βουλευτές, τα πράγματα άλλαξαν.
Νωρίτερα, οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με κιγκλιδώματα, που είναι δεμένα μεταξύ τους με σύρματα, μπροστά από τη Βουλή. Άμεση ήταν οι αντίδραση των διαμαρτυρομένων, οι οποίοι επιτέθηκαν λεκτικά στις αστυνομικές δυνάμεις, που είναι παρεταγμένες πίσω από αυτά.
Και πάλι οι πολίτες έχουν μαζί τους κατσαρόλες και σφυρίχτρες, εντείνοντας τις διαμαρτυρίες τους. Δεν λείπουν οι σημαίες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, καθώς επίσης όπως επίσης και σημαίες της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Υεμένης.
πηγή

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.