Μεγάλωσε
Του Θανάση Τοτόμη
Στο ΄Μανδρότοιχο΄ Σπ. Βασιλείου. Τριάντα έργα της Χαλκιδέας εικαστικού Αίγλης Πέττα, φιλοξενεί φέτος ο Μανδρότοιχος του Σπύρου Βασιλείου στην Ερέτρια, από τις 22 Ιουλίου έως τις 14 Αυγούστου.

Η έκθεση είναι η 38η, που φιλοξενεί ανελλιπώς ο χώρος, που λειτουργεί συνεχώς από το 1974. 

Η καλλιτέχνης μέσα από τη δουλειά της αποτυπώνει τις δικές της αναζητήσεις,  και συνδέει με χρωματική ένταση, τα πρόσωπα, τις αντιθέσεις, τη συνομιλία, την κίνηση, την αφαίρεση, και τις διαδρομές των πραγμάτων.



Τα έργα  είναι φτιαγμένα με μελάνι, και σχέδια σε χαρτί.

Σταθμοί στην πορεία της καλλιτέχνιδας, είναι οι συμμετοχές της σε εκθέσεις στο Λονδίνο στη γκαλερί Brick Lane, στη Battersea Άρτ Φέαρ, το Μάντσεστερ, την Αθήνα στην Kourd Gallery, και τη Χίο.

Η Πέττα έχει σπουδάσει στη σχολή καλών τεχνών του Νιούκαστλ στην Αγγλία, και έχει κάνει μάστερ  στη ζωγραφική στο Λονδίνο, στο πανεπιστήμιο του Kingston.

Η έκθεση διοργανώνεται στο ’’Μανδρότοιχο’’, του μοντερνιστή ζωγράφου εκπροσώπου της γεννιάς του ’30, ΄΄Μπάρμπα Σπύρου΄΄ Βασιλείου, στην Ερέτρια, στη δυτική παραλία, στην ομώνυμη οδό της πόλης.

Σημειώνεται, ότι το σκηνογραφικό έργο του Σπύρου Βασιλείου, από το 1929 έως το 1984, φιλοξένησε πρόσφατα φέτος, το Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από τις 22 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου.

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 14 Αυγούστου, και θα λειτουργεί από Πέμπτη έως Κυριακή, από τις 7.30 μμ έως 10 μμ.

Η μετάβαση στην Ερέτρια από την Αθήνα γίνεται από τον Ωρωπό, με φέρρυ μπόουτ.

Η επόμενη συμμετοχή σε έκθεση της Πέττα, με έργα κολάζ, ακρυλικά, και λάδι θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, από τις 15 έως τις 17 Oκτώβρη φέτος, στη Λάντμαρκ Άρτ Φέαρ.

Σημειώνεται ότι οργανωτές του εικαστικού Μανδρότοιχου, είναι για 38η χρονιά, η κόρη του ζωγράφου κ. Δήμητρα Βασιλείου - Φωτοπούλου, και η κ. Έλενα Μπασαγιάννη.

πηγή 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.