Θα μπορούν να έχουν ιδιωτικά ιατρεία (όπως οι πανεπιστημιακοί) και οι γιατροί του ΕΣΥ...

Θετικά αντιμετώπισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους ιατρούς του ΕΣΥ να διατηρούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο. Οπως είπε στη Βουλή, δεν θα είχε καμία αντίρρηση εάν το αποδεχθούν και τα υπόλοιπα κόμματα. 
Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις και αναφερόμενος στην προσθήκη που...
 ορίζει τη δυνατότητα των πανεπιστημιακών ιατρών  να έχουνκαι  ιδιωτικό ιατρείο, σε όλη την Ελλάδα (μέχρι σήμερα μπορούσαν μόνον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), είπε ότι παράλληλα είναι «πρόθυμος να κουβεντιάσει το θέμα της παροχής δυνατότητας άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος και από τους ιατρούς του ΕΣΥ»
«Είμαι έτοιμος να το προσθέσω κι αυτό και το λέω ξεκάθαρα. Δέχομαι σκέψεις και προτάσεις γιατί οι ιατροί του ΕΣΥ να μην μπορούν να κάνουν το ίδιο (με τους πανεπιστημιακούς); Σας λέω ότι εδώ είμαι, το βλέπω κι αυτό εάν το βλέπει και η εθνική αντιπροσωπεία», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι αν οι βουλευτές δεν το θέλουν «πώς θα το προτείνω;»
Η αντίδραση της ΝΔ πάντως ήταν θετική που μέσω του τομεάρχη Υγείας Αθ. Γιαννόπουλου τόνισε ότι «έφτασε η ώρα να καταλάβουμε ότι ένα σύστημα πρέπει να έχει και κάποιες άλλες δυνατότητες». Οπως είπε «υπάρχει μια μονολιθικότητα στο ΕΣΥ, δηλαδή γίνονται όλα μέσα στο νοσοκομείο κι εκεί υπάρχει η ατιμία ορισμένων με τα "φακελάκια", ενώ τελικά εμείς υποθάλπουμε αυτό το σύστημα»
Στην προοπτική των ιδιωτικών ιατρείων για όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ αντέδρασαν τα κόμματα της Αριστεράς ενώ επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο ΛΑΟΣ. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Δηλ διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες
    οι μεγαλογιατροίκαι με το νόμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.