Όρκο ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Λιβύη πήρε εκ νέου ο Μουαμάρ Καντάφι εν μέσω ενός παιχνιδιού σκάκι, που έπαιξε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας του εν λόγω παιχνιδιού, Κιρσάν Ιλουμζίνοφ.
Όπως δήλωσε ο Ιλουμζίνοφ, ο Καντάφι κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από τη Λιβύη, καθότι- όπως υποστήριξε- δεν είναι ούτε πρόεδρος, ούτε βασιλιάς, άρα δεν έχει θέση για να εγκαταλείψει.


Οι εικόνες του Καντάφι να απολαμβάνει την παρτίδα σκάκι με τον ρώσο επικεφαλής της Ομοσπονδίας, προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής.


Δεν έγινε γνωστό το μέρος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.


Ο Ιλουμζίνοφ, σε δηλώσεις του σε ρωσικά ΜΜΕ, είπε ότι η συνάντηση έλαβε χώρα στην Τρίπολη.


Ο Καντάφι δεν είχε εμφανιστεί στα τοπικά ΜΜΕ από τις 30 Μαΐου, οπότε είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν. Αφρικής, Τζάκομπ Ζούμα.


Ο Κιρσάν Ιλουμζίνοφ θεωρείται εκκεντρικός, ενώ κάποτε είχε δηλώσει ότι φιλοξένησε... εξωγήινους.


Την ίδια ώρα, μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στους αντιφρονούντες και τον πιστό στον Καντάφι στρατό.

Reuters

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.