Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ υιοθέτησε χθες Δευτέρα τροποποίηση που απαγορεύει τη χρηματοδότηση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.

Οι βουλευτές υιοθέτησαν το κείμενο -μια τροποποίηση τους νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων- με ψήφους 248 υπέρ και 163 κατά.Αν και είναι απίθανο να γίνει νόμος, η ψηφοφορία θεωρείται ως προσβολή του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.Αρκετά από τα μέλη του Κογκρέσου έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να αρχίσουν οι επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης τον περασμένο Μάρτιο και να συνεχιστούν μετά το διάστημα των 60 ημερών, χωρίς την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου.Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος πρέπει να επιδιώξει να λάβει εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο για την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στη Λιβύη και πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ, εντός 60 ημερών αν το Κογκρέσο δεν αποφασίσει ανάλογα με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.