Με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης συνεχίστηκε η συνεδρίαση
Μπορεί το κύριο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης να ήταν η έγκριση της Απογραφής και του Ισολογισμού αλλά εξαιτίας της κακής και εριστικής συμπεριφοράς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου - που οδήγησε στην αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης - ουσιαστικά δεν συζητήθηκε.
Και είναι λυπηρό, που με τέτοιου είδους συμπεριφορές - που ανάγονται σε αντιδικίες και προηγούμενα του Μηχανιώτικου παρελθόντος - να υποβαθμίζεται και να ακυρώνεται η ουσιαστικότερη συζήτηση που εξετάζει το παρελθόν, παρόν και μέλλον του ενιαίου δήμου.
Και που θα μπορούσε να παράξει χρήσιμα συμπεράσματα για τις επιμερισμένες ευθύνες  κάθε πρώην Δήμου στην τεράστια τρύπα της σημερινής μας πραγματικότητας.
Δυστυχώς η απειρία (αν δεν ήταν σχεδιασμένη η χωρίς λόγο και αιτία πρόκληση του οξύτατου διαπληκτισμού) του Προέδρου και η επιμονή του να μη διαθέσει επιπλέον χρόνο στον κ. Μαυρομάτη, για να καταθέσει τις κρίσεις και απόψεις του για τα οικονομικά του Δήμου, καθώς και η προκλητική και επιλεκτική αφαίρεση του λόγου, αποτέλεσε την θρυαλλίδα την έντονης καταγγελίας του πρώην Δημάρχου ότι "έχουμε χούντα ;" και ότι "τέτοιου είδους συμπεριφορές μόνο στη χούντα είχαμε". Και οδήγησε στην άμεση αποχώρηση της ομάδας "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" από την αίθουσα.
Κε Στεφανίδη εφαρμόζετε πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών.
Ενώ αφήνετε να γίνεται μια ανούσια και χωρίς (τις περισσότερες φορές) λόγο συζήτηση προδιαδικαστικά, από όποιον σύμβουλου θέλει να πει οτιδήποτε και για οποιοδήποτε σοβαρό ή μη λόγο και σπαταλάτε ώρες επί ωρών σε κάθε συνεδρίαση, δεν κρίνατε (γιατί άραγε;) σημαντικό να διαθέσετε τον απαραίτητο επιπλέον χρόνο στην αντιπολίτευση για την ολοκλήρωση μιας πολύ σημαντικής τοποθέτησης.
Ειλικρινά κρίμα. Και πάνω που πιστέψαμε ότι είχατε απεμπλακεί από τα βαρίδια του μίσους και της ανόητης αντιδικίας του Μηχανιώτικου παρελθόντος. Η διαχρονική διένεξη σας με το κ. Μαυρομάτη - πιστέψτε μας - δεν νοιάζει κανέναν κάτοικο αυτού του Δήμου. Αυτό που μας νοιάζει είναι ποια είναι η ευθύνη του κάθε πρώην Δημάρχου και δημοτικής αρχής για την κατάντια του Δήμου Θερμαϊκού. Κι αυτό όχι για λόγους απολογισμού ή εντυπωσιασμού. Αλλά για να μας δώσει τα συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τα λάθη από δω και πέρα.
Κρίμα γιατί κλωτσήσατε την καρδάρα με το γάλα στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

43 comments:

  1. Δυστυχώς κε Ιβάνοβιτς τα βαρίδια "του μίσους και της ανόητης αντιπαλότητας" προέρχονται αποκλειστικά από εσάς προς την διοίκηση και κατ' επέκταση και σ' εμένα. Οι λόγοι προφανώς είναι καθαρά προσωπικοί και δεν έχει να κάνει σίγουρα με την καλώς εννοούμενη πολιτική. Αν πράγματι αγαπούσατε και επιθυμούσατε να ασχοληθείται με την δημοσιογραφία δεν θα προσφέρατε αυτές τις "κακές" υπηρεσίες σ' όσους ακόμα διαβάζουν το blog σας. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να αμαυρώσετε την εικόνα της διοίκησης με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και με την θυσία μιας καλής σχέσης που είχαμε τόσα χρόνια.
    Πρέπει να γνωρίζετε (και να σταματήσετε την λασπολογία περί του αντιθέτου) ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω τίποτε με τον κο Μαυρομάτη. Μάλιστα τον θεωρώ ικανότατο και συμπαθέστατο. Εκεί που έχω πρόβλημα είναι με την πολιτική του. Για εμένα εκφράζει μια πολιτική που οδήγησε την χώρα μας σε χρεωκοπία. Μια πολιτική που όλοι μας πρέπει να καταδικάσουμε.
    Σε παρακαλώ λοιπόν την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κριτικάρετε, οτιδήποτε αφορά την θέση μου και την στάση μου ως πρόεδρος του Δ.Σ., να μπείτε στον κόπο να μάθετε και τα δικά μου επιχειρήματα. Πρέπει να ξέρετε λοιπόν ότι ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ καταρτίστηκε διαπαραταξιακά (κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στα δημοτικά δρώμενα όλης της περιοχής) και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. αφού προσθέσαμε οποιαδήποτε χρήσιμη πρόταση. Το μόνο που είμαι υποχρεωμένος να κάνω ως πρόεδρος είναι να εφαρμόσω αυτόν τον κανονισμό. Η επιείκια στους χρόνους των ομιλητών πάντα υπάρχει και τις περισσότερες φορές δίδεται παραπάνω χρόνος. Δεν είναι σωστό όμως οι χρόνοι να ξεφεύγουν πέρα από ένα όριο (σας θυμίζω ότι ο κος Μαυρομάτης είπε ότι τα 5 λεπτά που μίλησε ήταν ο πρόλογος του και η κυρίως ομιλία θα ξεκινούσε την ώρα που τον διέκοψα) και επίσης δεν επιτρέπω σε κανέναν (γιατί αυτός είναι ο ρόλος του προέδρου) να προσβάλει το θεσμό του Δ.Σ. και του προέδρου, λέγοντας "εγώ θα μιλήσω. Δεν μπορείτε να μ' εμποδίσετε". Τέλος πρέπει να γνωρίζεται ότι υπάρχει νέα πρόταση της κυβέρνησης για την λειτουργία του Δ.Σ., όπου ορίζει ότι ο χρόνος ομιλίας των Δημοτικών Συμβούλων είναι μόνο 2 λεπτά χωρίς δευτερολογίες. Η μη εφαρμογή του μέχρι στιγμής οφείλεται στο ότι σέβομαι την πρόσφατη ετυμηγορία του Δ.Σ. που ψήφισε τον κανονισμό. Απ' ότι μπορείτε να καταλάβετε η λειτουργία του Δ.Σ. είναι δημοκρατικότατη και δεν έχει σχέση με "χούντα", όπως με χαρακτήρισε ο κος Μαυρομάτης. Αν αυτή η δημοκρατικότητα δεν μπορεί να εκτιμηθεί από ορισμένους και ασυδοτούν με την πρώτη ευκαιρία, τότε είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω τον Πρότυπο κώδικα Λειτουργίας του Δ.Σ. για τους Καλλικρατικούς Δήμους ΦΕΚ 661/20-4-2011.

    με εκτίμηση

    Στεφανίδης Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνετε και σχολιάζετε τις χτεσινές συμπεριφορές.
    Αλλά ούτε λόγος για τα χρέη των πρώην Δήμων. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα άρθρο τουλάχιστον. Δεν βολεύει μάλλον αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ κ. Παπαχρήστο

    Φυσικά και θα υπάρξουν άρθρα για τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, η οποία ήταν η χειρότερη των τελευταίων χρόνων ( τουλάχιστον εξ όσων έχω παρακολουθήσει). Και δεν φταίει για το χαρακτηρισμό μόνο η εριστική στάση του Προεδρείου ( που ήταν η κορυφή του παγόβουνου) αλλά και πλήθος άλλων θεμάτων που θα πρέπει να σχολιαστούν αναλυτικά και με τη δέουσα προσοχή.
    Έπειτα τιμούμε το ρητό "σπεύδε βραδέως".

    @ κ. Στεφανίδη

    Χαρακτηρισμοί και κακόβουλη κριτική προς τον Ακτιβιστή νομίζω ότι σας εκθέτουν τόσο στους αναγνώστες μας όσο και στους φίλους σας.
    Λυπάμαι που δεν υιοθετήσατε τη συμβουλή που κατ' επανάληψη, καλόπιστα, σας έδωσα.
    Δυστυχώς διαπιστώνω πως όλο και περισσότερο υποδύεστε ένα ρόλο που δεν σας "πηγαίνει" αλλά και που δεν είναι στα "μέτρα σας".

    Στην ΟΥΣΙΑ τώρα, με δυο λόγια:

    Αντιπαρέρχομαι τις κρίσεις και την εκφρασμένη συμπάθεια ή αντιπάθειά προς τον τοπικό σου αντίπαλο. Είναι κάτι που δεν με απασχολεί, συνεπώς και δεν χρειάζεται να σχολιάσω.
    Λέτε: Το μόνο που είμαι υποχρεωμένος να κάνω ως πρόεδρος είναι να εφαρμόσω αυτόν τον κανονισμό.
    Αν αγαπητέ φίλε θεωρείς ότι αυτός είναι ο ρόλος σου δηλ. η εφαρμογή του κανονισμού και η τήρηση των χρονικών ορίων των τοποθετήσεων των ομιλητών, τότε πιστεύω ότι ο θεσμός του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΔΣ κοστίζει πολύ ακριβά στους δημότες.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα μπορούσε οποιοσδήποτε(και χωρίς να έχει εκλεγεί) να σταθεί πολύ αξιοπρεπώς και με επιτυχία στη θέση του Προέδρου.
    Επειδή όμως γνωρίζω πως ο θεσμικός και ουσιαστικός ρόλος σου ουδόλως εξαντλείται στη χρονομέτρηση και στον ανισοβαρή και ενίοτε προκλητικό τρόπο τήρησης των κανονισμών, θέλω να σε παρακαλέσω να επανεκτιμήσεις την άποψή σου.
    Αν συμβεί αυτό θα κερδίσει και το ΔΣ και οι δημότες αλλά, πίστεψέ με, κι εσύ προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Τεκίδης2 Ιουνίου 2011 στις 5:49 μ.μ.

    Πρόεδρε νομίζω πως η στάση σου στη δεδωμένη στιγμή ήταν τραβηγμένη . Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν κρατάμε τους τύπους , όταν μάλλιστα , σε τόσα Δημοτικά συμβούλια με θέματα δευτερευούσης σημασίας , επιτρέπουμε την υπέρβαση του χρόνου . Τρία είναι πρωτίστως τα βασικά ετήσια θέματα ή αν θέλεις από τα βασικότερα ενός Δημοτικού συμβουλίου α) ο προυπολογισμός β) ο Ισολογισμός και γ) ο απολογισμός , κι εσύ ως πρώην Δημοτικός σύμβουλος τα γνωρίζεις .
    Σ' αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν επιτρέπουμε και τις υπερβάσεις και τις παραβάσεις αφού λέγονται σημαντικά πράγματα .
    Επιπλέον δεν πρέπει να λησμονείς πως , από τη στιγμή που ο εισηγητής κ. Κούτουκας αναφέρθηκε στην προίκα των 3.000.000 ευρώ που ξαφνικά έγιναν ζημείες , έθεσε τον κ. Μαυρομάτη στη θέση του κατηγορουμένου και αυτός με τη σειρά του θα έπρεπε να υπερασπιστεί τον εαυτό του . Είναι λογική ανθρώπινη αντίδραση . Στους κατηγορούμενους λοιπόν δίνουμε το δικαίωμα της υπεράσπισης και δεν κρατάμε τους τύπους . Όσο για το ξέσπασμα του νομίζω πως εν βρασμώ ψυχής αναγνωρίζονται και ελαφρυντικά .
    Τέλος θα σου επισημάνω και κάτι που πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ' όψιν όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχεστε από τη Μηχανιώνα .
    Θα πρέπει να ξέρετε λοιπόν πως η εικόνα και το συμπέρασμα που αποκομίζει το ακροατήριο είναι διαφορετικό από αυτό που εισπράτετε εσείς όταν απευθύνεστε στον κ. Μαυρομάτη. Δίνετε την αίσθηση πως έχετε αποθημένα και τώρα εκδικήστε . Το ακροατήριο δεν ενδιαφέρετε για τις δικές σας προσωπικές διαφορές όσο δίκαιο ή άδικο και άν έχετε αλλά έρχεται για να παρακολουθήσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που τον ενδιαφέρουν . Η εκδίκηση δεν αποτελεί μεγαλείο ψυχής . Νομίζω ότι κάπου πρέπει να δόσετε ένα τέλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ2 Ιουνίου 2011 στις 7:12 μ.μ.

    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΩΝ 3000000ΕΥΡΩ.ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


    Κύριε Νακόπουλε αν δεν κάνω λάθος είστε πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της νέας Μηχανιώνας.
    Από ότι βλέπω είστε ευχαριστημένος από το έργο που επιτελείτε αυτούς τους 5 μήνες στην νέα μηχανιώνα που αποφασίσατε από ότι νομίζω να γράψετε και εσείς για πρώτη φορά στον ακτιβιστη για να μας κάνετε γνωστή την παρουσία σας.
    Άστοχη ενέργεια και ειδικά όταν η κοινότητα στην οποία προεδρεύετε έχει γίνει σημείο αναφοράς για τα σκουπίδια της και για τα εγκαταλειμμένα πάρκα και γενικά τους δημόσιους χώρους.
    Σε λίγο θα ξεπεράσει σε βρωμιά και την αγία τριάδα που έως τώρα ήταν πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα.
    Άντε τα απορριμματοφόρα δεν έχουν πετρέλαιο για να κινηθούν .
    Αλλά ,έλεος δηλαδή, ούτε ένα μπετονακι βενζίνης δεν υπάρχει για τα χορτοκοπτικά μηχανάκια?
    Όταν κατεβαίνεις να πας στο λιμάνι για να εργαστείς δεν βλέπεις τα χόρτα που είναι σαν ζούγκλα στα πάρκα?
    Έτσι θα έρθουν επισκέπτες στην Μηχανιώνα και θα αφήσουν τα χρήματα τους στις ταβέρνες και στις καφετέριες ?
    Κύριοι είστε διοίκηση πλέον .δεν το έχετε πάρει χαμπάρι?
    Αφήστε τον μαυρομάτη και ασχοληθείτε με τα καθημερινά προβλήματα
    που έχουν κάνει ακόμα ποιο δύσκολη την ζωή των κατοίκων .
    Αν δεν μπορείτε ,δεν είναι ντροπή να το πείτε ώστε να πάρουμε οι κάτοικοι την τύχη μόνοι μας στα χέρια μας και να καθαρίσουμε τον δήμο μας.
    Εσείς πολύ απλά παραιτηθείτε και μην μας εκνευρίζετε περισσότερο με την ανεπάρκεια σας στο να βρείτε λύσεις ακόμα και στα ποιο απλά προβλήματα

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο
    Όταν κάνεις κριτική, πρέπει να δέχεσαι και κριτική. Αν απλά παρέθετες τα γεγονότα ως σοβαρός δημοσιογράφος (έστω και ερασιτέχνης) δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
    Δικαιολογώ απόλυτα τους υπόλοιπους που γράφουν σ' αυτό το θέμα. Αυτό που μπορώ να τους μεταφέρω είναι ότι όλοι αυτοί που έχουν αναλάβει κάποια θέση, πράγματι εργάζονται σκληρά. Αυτό δεν μπορεί κανένας να το διαψεύσει. Αντιλαμβάνομαι την κριτική διάθεση και δέχομαι να αμφισβητήσει ο οποιοσδήποτε την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών. Και εγώ προσωπικά διαφωνώ με πολλές επιλογές της διοίκησης και διαφοροποίησα την θέση (αν και πρόεδρος ΔΣ) μέσα στην αίθουσα του ΔΣ. Αισθάνομαι όμως ότι είναι άδικο σ' αυτήν την πρωτοφανή οικονομική κρίση και στην προβληματικότατο μεταβατικό στάδιο (με τον Καλλικράτη) που περνάμε όλοι μας, να μην δώσουμε μια περίοδο χάριτος στην διοίκηση. Πιστεύω ότι το 2012 θα μπορούμε να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα της διοίκησης. Κανένας δεν θέλει να συμμετέχει σε μια διοίκηση αποτυχημένη, αλλά ο κόσμος που μας ψήφισε περιμένει από εμάς πολλά και εμείς πρέπει να πολεμήσουμε γι' αυτούς. Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται ο τόπος μας κακοπροαίρετη κριτική. Θεμιτό είναι αν κάποιος πιστεύει ότι ο τάδε πολιτικός είναι ικανότερος ή όχι. ΅ Επιχειρήματα για το αντίθετο υπάρχουν ουκ ολίγα. Όποιος θέλει τα δέχεται και όποιος θέλει εθελοτυφλεί. Δημοκρατία έχουμε. Δεν μπορεί κανένας να ανοίξει το κεφάλι κανενός και να τον πείσει για οτιδήποτε. Ελπίζω η κοινή λογική να επικρατήσει, κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπιν Λαντεν, ακομα και για τα πιο απλα προβληματα ,χρειαζεται και προσωπικο,το οποιο χρειαζετε χρηματα (που δεν υπαρχουν).Στον πρωην δημο Μηχανιωνας,αυτη τη στιγμη,υπαρχει ενας εργαζομενος στο "πρασινο",και φυσικα δεν επαρκει.Εχω κοψει χορτα και εχω καθαρισει κοινοχρηστους χωρους εθελοντικα μαζι με τον Γιαννη τον Νακοπουλο,και γνωριζω οτι καταβαλει καθημερινα μεγαλη και φιλοτιμη προσπαθεια για να διαχειριστει την 'φτωχια" του Δημου μας και γιαυτο πιστευω οτι εισαι πολυ αδικος μαζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το τι εγιναν τα 3.000.000 ευρω η τα 5.700.000 ειναι κατι που δεν θελατε να τα ακουσετε αλλιως θα αφηνατε τον Μαυροματη να δωση την εξηγηση του.Το μονο συγουρο συμπερασμα ηταν οτι ο προεδρος ητο σε διατεταγμενη υπηρεσια, διοτι δεν εξηγειται αλλιως το μενος του προεδρου να μη μιλησει ο Μαυροματης . Εμεις πεντε μηνες περιμεναμε, εσεις δεκα λεπτα δεν μπορειτε να διαθεσετε για να μαθετε πως εχουν τα πραγματα !!!!
    Οσο για τον Προεδρο της Μηχανιωνας καλα θα κανει να κανει κατι, γιατι παρελαβε πολη και με την ανοχη του τη καταντησε κολοχωρι(σκουπιδια-χορτα-χωρις υπηρεσιες -ακομη και χωρις επιπλα και εξοπλισμο στοιχειωδη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


    Αγαπητέ κύριε Στεφανίδη ,πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου ,σε παρακαλώ ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες παραπάνω και κάνε μια διορθωτική δήλωση μήπως και σώσεις τίποτα από την πολιτική σου αξιοπρέπεια.
    Τι θέλω να πω ,για να μην παρεξηγηθώ.
    Γράφεις και μάλιστα επιτίθεσαι με βαριές εκφράσεις για τον Ιβανοβιτς,ότι αμαυρώνει με λάσπη την προσπάθεια της διοίκησης και ειδικότερα του προσώπου σου ,.σωστά?
    Συνεχίζεις, στο επόμενο σχόλιο σου και μας λες ότι εργάζεσαι σκληρά όπως και η υπόλοιπη διοίκηση για να λύσετε τα προβλήματα που είναι βουνό και ζητάς χάρη για την χρόνια που διανύουμε ώστε από το 2012 να αρχίσουμε να θερίζουμε τους καρπούς των κόπων σας εμείς οι τυχεροί δημότες που είμαστε ανυπόμονοι ,σωστά?
    Βρε Κυριάκο-Κυριάκο ,γιατί προσπαθείς να μας τρελάνεις μέσα στα τόσα προβλήματα που έχουμε να λύσουμε στην καθημερινή μας ζωή ,να διαβάζουμε και τις δικές σου άστοχες για εμένα πολιτικές τοποθετήσεις?
    Ποιος βάζει τρικλοποδιά στην διοίκηση του δημού?ο ιβανοβιτς η εσύ?
    Αν άφηνες τον μαυρομάτη (που τα έκανε στα οικονομικά χάλια όπως λέτε στην απογραφή)να απολογηθεί και να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει από την δική του σκοπιά ,δεν θα έπαιρνε μετά τον λόγο ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Κούτουκας που είναι αρμόδιος για την απογραφή και να τον βάλει στην θέση του ,αν όσα έλεγε στην ομιλία του ήταν ψέματα ?αντιθέτως εσύ ,με την επιλεκτική σου στάση ,σε αυτό το καίριο σημείο του δημοτικού συμβουλίου ,στην τήρηση του κανονισμού για τον χρόνο ομιλίας, τι κατάφερες ?να μην μάθει κανείς δημότης την πραγματική αλήθεια και να αναγκαζόμαστε από εδώ και μπρος να διαβάζουμε μονόλογους από την κάθε πλευρά στον τοπικό τύπο και στα διάφορα μπλόγκ χωρίς την ζωντανή αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο που είναι η πεμπτουσία της ενημέρωσης όλων των δημοτών.
    Ζητάς να δείξουμε ανοχή στην διοίκηση ?γιατί, μήπως έδειξες εσύ?
    Και στα δυο σχόλια σου παραπάνω υπογράφεις με τον τίτλο που είχε η παράταξη που ήσουν αρχηγός στις προηγούμενες εκλογές σαν αντίπαλος του μαυρομάτη και ηττήθηκες.
    «Ευρωπαϊκη πόλη»απλώς πρόσθεσες και το «-Θερμαϊκός».
    Τι σημαίνει για εμένα τον αδαή ?ότι από τώρα ξεκίνησες το αυτόνομο μπαϊράκι σου και με την βούλα ,διότι ο συνδυασμός που σε έβγαλε σαν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο νικητή στις εκλογές και έτσι τώρα κατέχεις την θέση του προέδρου του Δ.Σ ονομάζεται «Θ ερμαϊκός για όλους»
    Θα περίμενα σε αυτό το σημείο να σου απαντήσουν οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης σας και φυσικά ειδικότερα ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής ,αλλά δεν το νομίζω να γίνει διότι όπως έχω γράψει σε άλλο σχόλιο μου στον ακτιβιστη παραπάνω από 1 χρόνο στην διοίκηση δεν σας κόβω γιατί έτσι όπως το πάτε θα το βαρέσετε πολύ σύντομα …..διάλυση το μαγαζί.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπιν μου
    Χάρηκα πολύ που είσαι ζωντανός ακόμα, γιατί εδώ διαδίδουν ότι σε σκότωσαν τα Αμερικανάκια.
    Αρχικά πρέπει να σε διορθώσω. Αυτό που έγραψα είναι ότι «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να αμαυρώσετε την εικόνα της διοίκησης με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και με την θυσία μιας καλής σχέσης που είχαμε τόσα χρόνια» Επίσης έγραψα : «Αυτό που μπορώ να τους μεταφέρω είναι ότι όλοι αυτοί που έχουν αναλάβει κάποια θέση, πράγματι εργάζονται σκληρά». Πουθενά δεν αναφέρθηκα σε εμένα (αν εργάζομαι και πόσο προσπαθώ).
    Κατά δεύτερο λόγο, αν ο κος Μαυρομάτης είχε επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την κακή οικονομική κατάσταση του πρώην Δήμου Μηχανιώνας, θα το είχε κάνει στα 5 λεπτά που γνώριζε ότι είχε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα το είχε κάνει με πολλούς άλλους τρόπους, όλους αυτούς τους μήνες. Όμως δεν το έκανε. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως διαστρεβλώνετε τόσο εύκολα τη λογική του αυτονόητου. Θέλετε να απολογείται ο Πρόεδρος του ΔΣ γιατί εφάρμοσε τον κανονισμό και όχι αυτός που σκόπιμα αποφεύγει να απολογηθεί επί της ουσίας και προσπαθεί να θολώσει τα νερά για να μη φαίνεται η ανεπάρκειά του. Όσοι δεν έχουν παρωπίδες κε Μπιν Λάντεν βλέπουν και βιώνουν την πραγματική αλήθεια.
    Όσο αφορά το blog http://eu-michaniona.blogspot.com/ το διατηρώ εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστον. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το σταματήσω και φυσικά δεν σημαίνει ότι τώρα ξεκίνησα να είμαι αυτόνομος, επειδή τώρα το αντιλήφθηκες εσύ την ύπαρξη του blog. Πάντα ήμουν αυτόνομος. Απλά η παράταξή μας συνεργάστηκε με την παράταξη του κου Αλεξανδρή, τον οποίον προσωπικά στήριξα και στηρίζω λόγω της εντιμότητάς του.
    Τέλος στην παρατήρησή σου για το «μαγαζί» που θα κλείσει σ’ ένα χρόνο, σε πληροφορώ ότι σήμερα η διοίκηση δίνει μια μεγάλη μάχη για να μη μπει σε καθεστώς ρύθμισης των χρεών, ώστε να μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στους δημότες, απ’ ότι αν δεν τα καταφέρει. Σ’ αυτήν την προσπάθεια σε θέλουμε όχι «τρομοκράτη», αλλά αρωγό. Δεν είναι υπόθεση της Διοίκησης αλλά όλων (τουλάχιστον όσων καταλαβαίνουν).
    Κλείνοντας θα ήθελα να μπεις στο blog http://eu-michaniona.blogspot.com/ και να διαβάσεις το άρθρο που έγραψα με θέμα «Ατομική συλλογικότητα ή ομαδικός ατομισμός» Θα ήθελα να σου αφιερώσω το παρακάτω κομμάτι: "Ο συναγωνισμός έχει αντικατασταθεί από τον ανταγωνισμό, η συνεργασία και η αλληλεγγύη από την ιδιοτέλεια και την αυτοπροβολή και ο αλληλοσεβασμός με την ανεύθυνη και κακοπροαίρετη κριτική. Η αιτία είναι ότι η ατομικιστική αντίληψη προκαλεί ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες, που ικανοποιούνται μέσα από την κοινωνική προβολή και την υποκρισία".

    Με εκτίμηση
    Στεφανίδης Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Αγαπητέ Κυριάκο σου επαναλαμβάνω,
    η κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, οπότε πάω πάσο γιατί σημαίνει ότι εν γνώση σου τα γράφεις όλα αυτά έχοντας στο μυαλό σου κάποιον πολιτικό ελιγμό ,
    η πραγματικά δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα,
    όποτε αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο το πράγμα.
    Μας λες ότι ο μαυρομάτης έπρεπε στο προηγούμενο συμβούλιο μέσα σε 5 λεπτά
    να μας εξηγήσει όχι μόνο σαν δεινός ρήτορας που δεν θα κομπιάσει ούτε κλάσμα του δευτερόλεπτου
    αλλά και σε στυλ μυδράλιου να πηγαίνει η γλώσσα του,
    για τον απολογισμό της Μηχανιώνας και για τα περιβόητα ελλείμματα όλων των δήμων που ενώθηκαν σαν αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης .
    Ενώ στο προηγούμενο συμβούλιο αναλωθήκατε
    σε τεραστίας χρονικής διάρκειας παρέκκλιση όλοι οι σύμβουλοι με τους κακοπληρωτές των δημόσιων κτιρίων του δήμου που τα έχουν οικονομήσει
    τόσα χρόνια και δεν έχουν αποδώσει ούτε ενοίκια ούτε δημοτικούς φόρους.
    Δηλαδή εκεί υπήρχε εκ μέρους σας ανοχή όλων των παρατάξεων στην χρονική παρέκκλιση από τον κανονισμό,
    (είπαμε πάνω από όλα είσαστε και πονόψυχοι)
    γιατί πρέπει να είμαστε αρεστοί στους ψηφοφόρους και ας είναι μπαταξήδες
    και όταν πρέπει να απολογηθεί ο πρώην δήμαρχος για την οικονομική ζημιά που όπως λέτε στην απογραφή μας παρέδωσε τον σταματάτε στο πεντάλεπτο? .
    Τι νομίζεις δηλαδή ότι έκανες ?μια τρύπα στο νερό.
    Διότι ο μαυρομάτης θα λέει ότι δεν τον αφήσατε να πει την αλήθεια και θα ρίχνει σκιές στον αντιδήμαρχο οικονομικών ότι τα μαγείρεψε τα στοιχεία ,
    ο αντιδήμαρχος οικονομικών δεν είχε την ευκαιρία για να δευτερολογήσει
    στην απάντηση του μαυρομάτη ,οπότε μένουν σκιές και αναπάντητα ερωτήματα
    σε όλους τους δημότες .και φυσικά ποιος βγαίνει ωφελημένος από την όλη υπόθεση πολιτικά?
    Εσείς κύριε Στεφανίδη, διότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθείτε να βγάλετε από την μέση και τους δυο πολιτικούς σας αντιπάλους στην Μηχανιώνα
    εν όψιν της ερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης ,
    Γιαυτο και ο τίτλος «ευρωπαϊκή πόλη»να ξαναθυμίσει στους Μηχανιώτες
    ότι κάποτε είχατε δική σας παράταξη σε εκλογές, αν και πάτωσε στην εκλογική αναμέτρηση.
    Σας είπα ότι δεν έπρεπε να σας απαντώ εγώ
    αλλά οι συνυποψήφιοι σας και συνεργάτες στην διοίκηση του δήμου που τους σκάβετε τον λάκκο με τις ενέργειες σας και τους έχετε εκθέσει σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παίζοντας με τον κανονισμό κατά το δοκούν.
    Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να ήταν συλλογική απόφαση,
    να φιμωθεί ο μαυρομάτης ,οπότε έχει απόλυτο δίκιο για τους χαρακτηρισμούς περί χούντας στο δημοτικό συμβούλιο που απηύθυνε
    και πρόσβαλε άδικα όλους τους σύμβουλους κατά τον κ.τσακμακα
    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια που χάρηκες
    που είμαι ζωντανός και την γλίτωσα από τους αμερικάνους.
    από τα σκουπίδια που άρχισαν να γίνονται βουνό
    και τα φίδια που κάνουν πάρτι μέσα στην ζούγκλα
    από αγριόχορτα, περιμετρικά όλων των δρόμων και φυσικά μέσα στα πάρκα
    τι λες ?
    θα την γλιτώσω?.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε Μπιν Λάντεν
    α) Αποδέχομαι την αγανάκτηση σου για τα χόρτα και τα σκουπίδια. Θεωρώ ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από το παρελθόν, αλλά ευελπιστώ ότι η διοίκηση θα βρει τον βηματισμό της και τα πράγματα θα βελτιωθούν σε σχέση με παλαιότερα.
    β) Σας παραπέμπω στον κανονισμό λειτουργίας του κοινοβουλίου στο άρθρο 103 (Διάρκεια των ομιλιών στην κατ’ άρθρο συζήτηση) όπου αναφέρει: « Στη συζήτηση των άρθρων η διάρκεια ομιλίας των εγγεγραμμένων στoν κατάλογο των ομιλητών δεν μπορεί να υπερβεί τα τέσσερα (4) λεπτά της ώρας για την πρωτoλoγία και τα δύο (2) λεπτά της ώρας για τη δευτερολογία». Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Κανόνες που όλοι αποδεχτήκαν και φυσικά δεν μπορώ να σας πείσω με άλλον τρόπο. Το πρόβλημά σας είναι καθαρά προσωπικό. Αυτό εξ’ άλλου δείχνει και η επίθεση σας στο πρόσωπό μου.
    γ) Όσο αφορά την πορεία της παράταξης μας στις δημοτικές εκλογές το 2006 νομίζω ότι ο καθένας θα μπορούσε να εκφράσει την εκτίμηση του με διαφορετικό τρόπο ανάλογα την οπτική γωνία που το βλέπει. Από αποτυχία (πάτος - όπως χαιρέκακα επαναλαμβάνετε), μέχρι μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν η πρώτη μου φορά απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο (αφού 4 χρόνια ουσιαστικά δεν είχε αντιπολίτευση) και όταν όλοι δείλιαζαν να θέσουν υποψηφιότητα απέναντι του. Προσωπικά κατέβηκα στις εκλογές επώνυμα με σχέδιο και όραμα για τον τόπο μου. Την εξέθεσα στους δημότες με αξιοπρέπεια, αλλά δυστυχώς ο κος Μαυρομάτης έπεισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψηφοφόρων. Προσωπικά πιστεύω ότι χάθηκαν 4 πολύτιμα χρόνια.
    Σχέδιο, όραμα και πίστη ότι αυτός ο τόπος μπορεί να αλλάξει έχω και σήμερα. Το αν θα κατέβω στις επόμενες εκλογές δεν είναι θέμα συζήτησης επί του παρόντος. Προς το παρόν οι προσωπικές φιλοδοξίες μου περιορίζονται στο να παρουσιάσω έργο ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και να βοηθήσω τη διοίκηση να πετύχει στο έργο της προς όφελος των συνδημοτών μας.
    Το όνομα μου κε Μπιν Λάντεν είναι Στεφανίδης Κυριάκος και έχω το θάρρος να υπογράφω όσα λέω και γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Αγαπητέ Κυριάκο Στεφανίδη στο α) θέμα που λες για βηματισμό δυστυχώς δεν κάνουμε πρόβες για παρέλαση αλλά χρειαζόμαστε αντιδήμαρχο καθαριότητας που να έχει πείρα ,όραμα και μεράκι για να επιβληθεί στους υπαλλήλους και να τους προγραμματίσει ώστε καθημερινά να δίνουν το κάτι παραπάνω και να δεις τότε πως δια μαγείας θα εξαφανιστούν τα σκουπίδια.
    Πως θα γίνει αυτό όμως ,όταν ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος πηγαίνει για δουλειά στο γραφείο του στην Μηχανιώνα στις 10 .00το πρωί και φεύγει στις 13.00?
    Πως θα γίνει αυτό όταν οι επόπτες καθαριότητας κάνουν βόλτες γύρω γύρω από τα δημαρχιακά μέγαρα που έχει και παχιά σκιά και τα αυτοκίνητα της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών γυροφέρνουν όλη την μέρα στο LIDL της κερασιάς για ψώνια και μερικά ήταν και παρκαρισμένα ολημερίς έξω από καφετέριες στην αγία τριάδα?
    Πάτε καλά ?έτσι γίνεται διοίκηση ?από τα γραφεία των δήμων με τους υπαλλήλους να είναι εξαφανισμένοι κάτω από σκιερά μέρη?
    Οπότε αγαπητέ Κυριάκο αφήστε τις πρόβες και βγείτε στους δρόμους να ελέγξετε
    τους υπαλλήλους σας.
    Για το β) δεν σου είπε κανένας ότι έκλεψες κανένα λεπτό από τον μαυρομάτη απλώς σου είπα ότι επιλεκτικά παίζεις με τον χρόνο ομιλίας των συμβούλων και αυτό έχει καταγγελθεί από την αρχή .
    Έπρεπε να είσαι αμείλικτος προς όλους με τον χρόνο από τότε που ψηφίστηκε ο κανονισμός η έπρεπε για το καλό της ενημέρωσης των δημοτών όταν χρειάζεται να είσαι ελαστικός με τους πάντες .
    Αν είναι να μένεις όποτε σε συμφέρει στο γράμμα του κανονισμού, τότε ειλικρινά σε τι χρησιμεύει η παρουσία σου στο συμβούλιο ?θα μπορούσε να μπει ένα προγραμματάκι στο κομπιούτερ και μόλις τελείωνε ο χρόνος ομιλίας των συμβούλων αυτομάτως θα χτυπούσε το κουδούνι και θα έκλεινε το μικρόφωνο και έτσι θα γλιτώναμε και έναν μισθό αντιδημάρχου.
    Όλα αυτά σε πληροφορώ δεν εμπεριέχουν καμιά εμπάθεια στο πρόσωπο σου απλώς στα επισημαίνω σαν πολίτης για να τα διορθώσεις ,αν πάλι πιστεύεις ότι καλώς είναι καμωμένα από μέρους σου, συνέχισε απτόητος.
    Για το γ)καθόλου χαιρέκακα δεν το ανέφερα ότι ηττήθηκες (πάτωσες)στις εκλογές απλώς προσπαθώ να σου εξηγήσω αλλά δεν καταλαβαίνεις και σε εκθέτει αυτό ότι σε έναν δήμο Μηχανιώνας δεν μπόρεσες να νικήσεις τον μαυρομάτη και πιστεύεις ότι στον νέο ενιαίο δήμο Θερμαϊκού θα μπορέσεις να τον νικήσεις, αυτόν η όποιον άλλον κατέβει αντίπαλος σου σε πιθανή κάθοδο σου αυτόνομα στις ερχόμενες εκλογές?
    Όχι φυσικά δεν θα μπορέσεις και γιαυτο καλύτερα σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να πορεύεσαι και άσε τις «Ευρωπαϊκές πόλεις»και κοίτα να δούμε τι θα κάνεις με τον Θερμαϊκό που βουλιάζει και τον έχετε καταντήσει ……τριτοκοσμική πόλη .
    Το όνομα μου κύριε Στεφανίδη είναι ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ και νομίζω ότι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η κριτική προς το έργο σας να είναι εποικοδομητική και όχι κατευθυνόμενη για να μπορέσετε στο τέλος να αποδώσετε έργο προς εμάς και εμείς να σας χειροκροτήσουμε ,μέχρι να γίνει αυτό σκύψτε τα κεφάλια πάνω από τα προβλήματα ,εργαστείτε για το συμφέρον του τόπου και αφήστε τις αναφορές συνεχώς στο παρελθόν για τον κακό μαυρομάτη που έκλεβε …..τα παγωτά και τις σοκολάτες από το ψυγείο και δεν σας έπαιζε στο δημοτικό συμβούλιο και γιαυτο του κρατάτε μούτρα .
    Η ιστορία γράφει για όλους οπότε αφήστε τα πολλά λόγια και ……δουλειά.


    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να τελειώνουμε κε Μπιν Λάντεν
    Όποιος γράφει ανώνυμα το κάνει, γιατί θέλει να κάνει κριτική και να μην τον κριτικάρουν. Θέλει να απολαμβάνει χωρίς να έχει κόστος. Θέλει να είναι ο «τσαμπατζής» καταναλωτής και όχι ο ενεργός - δημιουρικός πολίτης ή ο πολιτικός. Αν η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν σαν και εσένα ειλικρινά δεν θα υπήρχε λόγος να ασχοληθεί κανένας για τα κοινά. Και για να το διατυπώσω πιο σωστά: με τα κοινά θα ασχολιόταν μόνο τα λαμόγια, γιατί τέτοιοι πολιτικοί σου αξίζουν.
    Ο λόγος που ασχολήθηκα εγώ με την πολιτική δεν ήταν ούτε από προσωπική φιλοδοξία, ούτε για να πλουτίσω, αλλά ούτε για να μοιραστώ τις σοκολάτες με κανέναν. Το έκανα από αγανάκτηση για τα κακώς κείμενα και από μεράκι για δημιουργία σ’ ένα τόπο τόσο προνομιακό σαν και αυτόν που ζούμε. Η διαφορά μας κε Λάντεν είναι στην νοοτροπία μας. Εγώ δεν βλέπω μόνο το σπίτι μου, αλλά και έξω απ’ αυτό, θεωρώντας όλους τους κοινόχρηστους χώρους και δικούς μου, άρα και με δική μου ευθύνη θα μπορούν να βελτιωθούν ή να καταστραφούν. Τα παιδιά του γείτονα δεν είναι απλά δικά του παιδιά, αλλά είναι και δικά μου παιδιά και έχουμε ευθύνη γι’ αυτά όλοι μας.
    Εγώ ο ίδιος κε Μπιν Λάντεν έγραψα ότι πρέπει να δώσουμε κάποιον χρόνο στην διοίκηση για να βρει τον βηματισμό της σ’ ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο για όλους μας, που ονομάζεται «Καλλικράτης» και με ένα τεράστιο χρέος που δημιούργησε η κακοδιαχείριση κάποιων, που ακόμα και σήμερα τους εσύ τους υπερασπίζεσαι. Και από την άλλη το παίζεις σκληρός και δεν δέχεσαι την λογική μου για μια μικρή περίοδο χάριτος.
    Ο ενεργός πολίτης κε Μπιν Λάντεν θα είχε ήδη καταγγείλει στην διοίκηση τέτοια φαινόμενα διασπάθησης δημόσιου χρήματος από εργαζομένους ή από οποιονδήποτε. Το δημόσιο χρήμα είναι όλων μας κε Μπιν και εσείς μας ψηφίσατε για να είμαστε, και διαχειριστές αλλά και επενδυτές. Προσωπικά ο ρόλος του επενδυτή του δημοσίου χρήματος μου ταιριάζει περισσότερο, αφού πάντα λέω και γράφω ότι στον τόπο μας πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες και έξυπνες επενδύσεις για να έχουμε επιτέλους ανάπτυξη. Η διαχείριση είναι κάτι άλλο, που μπορεί να το κάνουν λογιστές, τεχνοκράτες, εφοριακοί, κλπ. Γενικά η διαχείριση είναι έργο των υπηρεσιών του Δήμου, όπου υπεύθυνος είναι ο Διευθυντής της Υπηρεσίας και πολιτικός προϊστάμενος ο εκάστοτε αντιδήμαρχος. Η διοίκηση πρέπει να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει (να εμπνεύσει τους υπαλλήλους, να θεσμοθετήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς και να επιβάλει κυρώσεις, κλπ), για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους κατοίκους.
    Αντιλαμβάνεστε λοιπόν κε Μπιν Λάντεν ότι η διαφορά της νοοτροπίας μας είναι τεράστια. Αν γνωρίζατε έστω και ελάχιστα από δημόσια διοίκηση θα αντιλαμβανόσασταν τι λέω και δεν θα γράφατε όλα αυτά. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι ως διοίκηση έστω και αυτές τις καταγγελίες που κάνετε (με την αντιπολιτευτική και κακοπροαίρετη κριτική σας) από αυτό εδώ το blog, να τις διερευνήσουμε και να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα.
    Τέλος κε Μπιν Λάντεν πρέπει να γνωρίζετε ότι αν βάλω εγώ προσωπικά ένα στόχο, αργά ή γρήγορα θα τον πετύχω, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Στόχος μου δεν είναι η κατάκτηση του Δημαρχειακού Θώκου, αλλά η πρόοδος της πόλης μας. Αν χρειαστεί να κατέβω επικεφαλής σ’ ένα ψηφοδέλτιο για να πετύχω τον παραπάνω κυρίαρχο στόχο, θα το κάνω και να είσαι σίγουρος ότι θα το πετύχω. Σ’ αυτή την φάση αυτό όμως, αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί δεν είναι το τι χρόνο έδωσα στον αρχηγό σου, και τι μου είπες ή τι σου είπα, και τι μπορείς ή δεν μπορώ. Οι Κατινίστικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στις σημερινές περιστάσεις. Σήμερα χρειαζόμαστε απ’ όλους συμμετοχή τους. Αν έχεις ιδέες και προτάσεις, σου ζητώ να τις καταθέσεις σε εμένα ή σε οποιοδήποτε blog ή έντυπο. Αν σ’ ενοχλεί το blog «Ευρωπαϊκή Πόλη - Θερμαϊκός», απλά αγνόησέ το. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να γίνουμε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Πόλη και στηρίζουν αυτήν την επιλογή. Εσύ στήριξε δημιουργικά (και όχι ως «τζαμπατζής» καταναλωτής), όποια επιλογή θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


    Δυστυχώς αγαπητέ κύριε Στεφανίδη ,δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε .
    Φυσικά το είπες και πρωτύτερα, σε ανάρτηση σχολίου σου,ότι ψάχνεται σαν διοίκηση τον βηματισμό σας .
    Εδώ για να μου απαντήσεις ,σε ότι κατάλαβες και εάν κατάλαβες ,σου πήρε μια εβδομάδα ,είναι δυνατόν μετά να έχω απαίτηση για ποιο γρήγορα αντανακλαστικά ,στην λύση των προβλημάτων που μαστίζουν τον δήμο μας?
    Πρώτον σε ενοχλεί η κριτική .
    Κακώς .
    Να σε ενοχλεί η κακοπροαίρετη κριτική όταν έχει σκοπό να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη σου.
    Είδες πουθενά τέτοιο θέμα στα σχόλια μου?
    Εσύ είσαι πολιτικό πρόσωπο και ασκείς εξουσία, που άλλες φορές μπορεί να είναι ωφέλιμη για τον τόπο και κατ΄ επέκταση και για εμένα και άλλες φορές μπορεί να αποβεί και καταστροφική .
    Άρα εσένα θα κριτικάρω και μάλιστα αυστηρά και όχι εσύ εμένα .
    Τώρα για τις σοκολάτες, εάν δεν κατάλαβες το λογοπαίγνιο μου και νομίζεις ότι εννοούσα οικονομικές παράνομες δοσοληψίες, ειλικρινά με στεναχωρείς και γιαυτο καλό είναι προτού απαντήσεις σε κάποιον δημόσια ,να συμβουλεύεσαι και κανέναν κολλητό σου για να σου εξηγεί κάποια πράγματα ,ώστε να μην βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα .
    Τώρα για τον χρόνο στην διοίκηση ,σου είπα ότι εσύ δεν τον έδωσες και όχι εγώ,
    διότι με την ενέργεια σου να διαφημίσεις τον συνδυασμό που κατέβηκες στις προηγούμενες εκλογές ,υπονοεί ότι αυτονομήθηκες και ξεκίνησες ανεξάρτητο μπαϊράκι μέσα στην δημοτική ομάδα
    Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του .
    Τώρα, σε αυτό που γράφεις γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος, θα με βοηθούσες για να μην βγάλω αυθαίρετα συμπεράσματα και με πεις πάλι κακοπροαίρετο.
    Γενικά, κύριε Κυριάκο Στεφανίδη η διαφορά μας είναι ότι εγώ σαν πολίτης σου επεσήμανα μια πολιτική αστοχία σου, που είχε σαν συνέπεια να μας αφήσει όλους, με αναπάντητα ερωτήματα στο θέμα της απογραφής, διότι με δική σου παρέμβαση έγινε η αποχώρηση της παράταξης του μαυρομάτη και εσύ κάθεσαι και μου αραδιάζεις γενικότητες περί ηθικής ,νοοτροπίας και άλλων ξύλινων πολιτικών κορόνων.
    Αν νομίζεις ότι σε αδίκησα δεν πιστεύεις ότι θα έπρεπε να μου απαντήσουν οι άλλοι πολιτικοί σου συνάδελφοι?
    Το ότι μονάχα εσύ προσπαθείς να μας πείσεις ότι το μαύρο είναι άσπρο δεν σου προξενεί καμιά απορία?
    Βλέπεις κάποιον αντιδήμαρχο η έστω δημοτικό σύμβουλο να παρέμβει και να σε υπερασπιστεί στο συγκεκριμένο θέμα?
    Συμπέρασμα, φίλε Κυριάκο διότι σε θεωρώ φίλο εφόσον παλεύεις όπως λες με τα κοινά για ένα καλύτερο αύριο ,άσε τα πολλά λόγια ,-ξεκαβαλίκεψε το καλάμι
    είπαμε το προσπάθησες μια φορά και απέτυχες ,οπότε άσε τις σιγουριές και μην κάνεις βήματα έξω από το μαντρί διότι καραδοκεί ο …..κακός ο λύκος. -και κοίτα να
    βελτιώσεις τις όποιες αδυναμίες σου ώστε να γίνεις χρήσιμος για το καλό του τόπου μας και τότε να ξέρεις πρώτος εγώ θα σε χειροκροτήσω .


    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στεφανιδη,ασε τα λογια στα blogs και την Ευρωπαικη πολη, ,και ελα στην Μηχανιωνα,σκηψε και εσυ πανω απο τα προβληματα,γιατι ετσι οπως σε υπερψηφισαμε,ετσι θα σε μαυρισουμε....O τοπος εχει πολλα προβληματα και εσυ απουσιαζεις και νοιαζεσαι μονο για την προβολη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


    Δυστυχώς αγαπητέ κύριε Στεφανίδη ,δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε .
    Φυσικά το είπες και πρωτύτερα, σε ανάρτηση σχολίου σου,ότι ψάχνεται σαν διοίκηση τον βηματισμό σας .
    Εδώ για να μου απαντήσεις ,σε ότι κατάλαβες και εάν κατάλαβες ,σου πήρε μια εβδομάδα ,είναι δυνατόν μετά να έχω απαίτηση για ποιο γρήγορα αντανακλαστικά ,στην λύση των προβλημάτων που μαστίζουν τον δήμο μας?
    Πρώτον σε ενοχλεί η κριτική .
    Κακώς .
    Να σε ενοχλεί η κακοπροαίρετη κριτική όταν έχει σκοπό να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη σου.
    Είδες πουθενά τέτοιο θέμα στα σχόλια μου?
    Εσύ είσαι πολιτικό πρόσωπο και ασκείς εξουσία, που άλλες φορές μπορεί να είναι ωφέλιμη για τον τόπο και κατ΄ επέκταση και για εμένα και άλλες φορές μπορεί να αποβεί και καταστροφική .
    Άρα εσένα θα κριτικάρω και μάλιστα αυστηρά και όχι εσύ εμένα .
    Τώρα για τις σοκολάτες, εάν δεν κατάλαβες το λογοπαίγνιο μου και νομίζεις ότι εννοούσα οικονομικές παράνομες δοσοληψίες, ειλικρινά με στεναχωρείς και γιαυτο καλό είναι προτού απαντήσεις σε κάποιον δημόσια ,να συμβουλεύεσαι και κανέναν κολλητό σου για να σου εξηγεί κάποια πράγματα ,ώστε να μην βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα .
    Τώρα για τον χρόνο στην διοίκηση ,σου είπα ότι εσύ δεν τον έδωσες και όχι εγώ,
    διότι με την ενέργεια σου να διαφημίσεις τον συνδυασμό που κατέβηκες στις προηγούμενες εκλογές ,υπονοεί ότι αυτονομήθηκες και ξεκίνησες ανεξάρτητο μπαϊράκι μέσα στην δημοτική ομάδα
    Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του .
    Τώρα, σε αυτό που γράφεις να γνωρίζετε ότι αν βάλω εγώ προσωπικά ένα στόχο, αργά ή γρήγορα θα τον πετύχω, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος, θα με βοηθούσες για να μην βγάλω αυθαίρετα συμπεράσματα και με πεις πάλι κακοπροαίρετο.
    Γενικά, κύριε Κυριάκο Στεφανίδη η διαφορά μας είναι ότι εγώ σαν πολίτης σου επεσήμανα μια πολιτική αστοχία σου, που είχε σαν συνέπεια να μας αφήσει όλους, με αναπάντητα ερωτήματα στο θέμα της απογραφής, διότι με δική σου παρέμβαση έγινε η αποχώρηση της παράταξης του μαυρομάτη και εσύ κάθεσαι και μου αραδιάζεις γενικότητες περί ηθικής ,νοοτροπίας και άλλων ξύλινων πολιτικών κορόνων.
    Αν νομίζεις ότι σε αδίκησα δεν πιστεύεις ότι θα έπρεπε να μου απαντήσουν οι άλλοι πολιτικοί σου συνάδελφοι?
    Το ότι μονάχα εσύ προσπαθείς να μας πείσεις ότι το μαύρο είναι άσπρο δεν σου προξενεί καμιά απορία?
    Βλέπεις κάποιον αντιδήμαρχο η έστω δημοτικό σύμβουλο να παρέμβει και να σε υπερασπιστεί στο συγκεκριμένο θέμα?
    Συμπέρασμα, φίλε Κυριάκο διότι σε θεωρώ φίλο εφόσον παλεύεις όπως λες με τα κοινά για ένα καλύτερο αύριο ,άσε τα πολλά λόγια ,-ξεκαβαλίκεψε το καλάμιΑν χρειαστεί να κατέβω επικεφαλής σ’ ένα ψηφοδέλτιο για να πετύχω τον παραπάνω κυρίαρχο στόχο, θα το κάνω και να είσαι σίγουρος ότι θα το πετύχω
    είπαμε το προσπάθησες μια φορά και απέτυχες ,οπότε άσε τις σιγουριές και μην κάνεις βήματα έξω από το μαντρί διότι καραδοκεί ο …..κακός ο λύκος. -και κοίτα να
    βελτιώσεις τις όποιες αδυναμίες σου ώστε να γίνεις χρήσιμος για το καλό του τόπου μας και τότε να ξέρεις πρώτος εγώ θα σε χειροκροτήσω .


    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εδω καράβια χάνονται , βαρκούλες αρμενίζουν !
    βρε παιδιά , σας βαρεθήκαμε !
    χρήστο, τουλάχιστον δημοσίευε μια περίληψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Όποιος δεν έχει μυαλό . . . είναι άμυαλος",
    οπότε αφήστε το
    Να είστε πάντα καλά
    με αγάπη
    Στεφανίδης Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριοι ανώνυμοι και αμέτοχοι κριτές των πάντων, δυστυχώς θα καταντήσετε τελικά άπραγοι παρατηρητές της ζωής σας. Η προσπάθειά σας είναι να απαξιώνετε και να ισοπεδώνετε οποιαδήποτε καλοπροαίρετη προσπάθεια, και οποιονδήποτε αισθάνεται την ανάγκη και το μεράκι να προσφέρει κάτι πέρα από το καβούκι του. Εσείς είστε ο βόθρος της πολιτικής και ο Καμύ είχε απόλυτο δίκιο όταν είπε ότι "Η πολιτική και η μοίρα της ανθρωπότητας διαμορφώνονται από ανθρώπους χωρίς ιδανικά και χωρίς μεγαλείο. Άνθρωποι που έχουν μεγαλείο μέσα τους δεν ασχολούνται με την πολιτική".
    Πολλές φορές απορώ με τον εαυτό μου σε τι σκατά έχω μπλέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Αρχίζει σιγά σιγά το πράγμα να γίνεται επικίνδυνο…..κύριε ,θα συνεχίσω να σε προσφωνώ έτσι, Κυριάκο Στεφανίδη.
    Αν εννοείς ότι έμπλεξες με σκατά τους συνοδοιπόρους σου στην διοίκηση,
    εμένα δεν μου πέφτει λόγος, ας πρόσεχες ,
    φυσικά θα πρέπει οι ίδιοι να σου απαντήσουν.
    Αν πάλι τα σκατά απευθύνονται σε εμάς τους δημότες που τολμάμε να κάνουμε κριτική στο μεγαλόπνοο όραμα σου και στην αποτελεσματικότητα της διοίκησης σου ,που οι αχάριστοι δεν αντέχουμε να έχουμε ένα βουνό σκουπίδια έξω από τις πόρτες μας εδώ και 6 μήνες, αποτέλεσμα της άξιας διοίκησης σου,
    τότε αγαπητέ Κυριάκο, τα σκατά στα επιστρέφω με έναν κουβά για να λουστείς.
    Ειλικρινά η αλαζονεία σου και η ανεπάρκεια σου χτύπησε κόκκινο και αντί να το βουλώσεις και να σκύψεις το κεφάλι κάτω και να δουλέψεις, κάθεσαι και αποκαλείς τους πολίτες σκατά ?να σε χαίρονται οι συνάδελφοι σου και αυτοί που σε ψήφισαν και σε έβαλαν στην καρέκλα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κύριε <>.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΑ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κ.ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΧΤΕΣ!
    Ποιος νομίζεις ότι είσαι?
    Εάν δεν συνεργαζόσουν με τον ΓΙΑΝΝΗ τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ δεν θα σε ψήφιζαν ούτε οι κολλητοί σου.
    Με ξένα κόλλυβα κάνεις μνημόσυνο τώρα.
    Έχεις καταλάβει ότι είσαι πρόεδρος δημοτικού συμβούλιου?
    Έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι και ποιος είναι ο ρόλος σου?
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ?
    Πιστεύεις ότι οι πράξεις σου και οι συμπεριφορά σου βοηθούν να δημιουργηθεί θετικό κλίμα ανάμεσα σε διοίκηση και αντιπολίτευση?
    Αντί να εργάζεσαι με γνώμονα το συμφέρον της διοίκησης και να δημιουργείς γέφυρες συνεργασίας με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εσύ δημιούργησες ένα αγεφύρωτο χάσμα και μια κατάσταση, όσον αφορά τις σχέσεις της διοίκησης με την αντιπολίτευση, μη αναστρέψιμη.
    θα ΕΙΣΑΙ Ο ΑΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ,ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ.
    ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ.
    Είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις εσύ και κάποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ,που νομίζετε ότι γράφετε ιστορία χρωστάτε στον Γιάννη Αλεξανδρή την ύπαρξη σας .Αν δεν ήταν ο Γιάννης Αλεξανδρής απέναντι από τον Γιάννη Μαυρομάτη και ήταν κάποιος από εσάς θα σας είχε φάει το μαύρο σκοτάδι.
    όταν ασκείς διοίκηση χωρίς να επιδιώκεις την συναίνεση είναι σαν να περπατάς μέσα σε βόθρο και να σκοντάφτεις.
    Αυτό τον βόθρο τον δημιουργείς συστηματικά από τότε που ανέλαβες πρόεδρος .πρόσεχε γιατί μεγαλώνει συνεχεία αυτός ο βόθρος και στο τέλος θα σε καταπιεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Μπιν παραπάνω σ’ απάντησα ότι "Όποιος δεν έχει μυαλό . . . είναι άμυαλος". Πρόσεχε λοιπόν να μην έχεις την τύχη του αγαπημένου σου ήρωα του Μπιν Λάντεν, γιατί εσύ δεν έχεις το θάρρος του.
    Όσον αφορά εσένα κε Γιάννη – BlackPit πρέπει να γνωρίζεις ότι «η απόσταση από το σοβαρό στο γελοίο, είναι μικρή. Η απόσταση όμως από το γελοίο στο σοβαρό, είναι τεράστια».
    Προεκλογικά φτιάξαμε όλοι μαζί μια συνταγή που την παρουσιάσαμε στους δημότες, καλλιεργήσαμε την προσδοκία ότι θα είναι ένα πολύ καλή και όλοι μαζί καταφέραμε να τους πείσουμε να μας προτιμήσουν. Η συνταγή όμως δεν είναι υπεύθυνη για τους ανθρώπους που πίστεψαν σ’ αυτήν. Όλοι μαζί έχουμε ευθύνη στην υλοποίησή της. Άλλοι επιλέγουν να ακολουθούν απλά με παρωπίδες τον σεφ και άλλοι (ίσως οι πρωτεργάτες αυτής της συνταγής) που βλέπουν λίγο πιο μπροστά, έχουν το θάρρος να εκφράσουν την γνώμη ή την διαφωνία τους, γιατί φοβούνται να μην αποτύχει (η συνταγή).
    Προσωπικά δεν θα ήθελα να διασπάσω καμία παράταξη, όπως το έκαναν κάποιοι ανεύθυνοι, όταν χωρίς καν να αντιληφθούν τι σημαίνει αντιπολίτευση την «έκαναν» για πολιτικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους. Πρέπει να γνωρίζεις κε BlackPit ότι «η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας». Και πολλές φορές ο υποκριτής βαφτίζει την εντιμότητα ως υπονόμευση. Ο νοών νοείτω!
    Αν θέλουμε να λεγόμαστε και να είμαστε σοβαροί πρέπει να λειτουργούμε με όρους αποτελεσματικότητας στην διοίκηση. Πρέπει να γνωρίζεις ότι «η αποτελεσματική απόφαση δεν είναι προϊόν συναίνεσης. Αντίθετα, είναι προϊόν αντιπαραθέσεων, διαφωνιών και εξαντλητικής εξέτασης όλων των εναλλακτικών λύσεων». Άρα «κούλαρε» και διάβασε λίγο τι είναι και πως λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
    Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν εργάζεται για το συμφέρον της διοίκησης, αλλά για το συμφέρον όλων των δημοτικών συμβούλων και κατ’ επέκταση όλης της τοπικής κοινωνίας, ανεξάρτητα ποια είναι η άποψή του για τον καθένα από αυτούς.
    Τέλος ως γιατρός σου επισημαίνω ότι η ανορθογραφία σου ίσως να έχει σχέση με «ανορθόδοξη» λογική σου και την διάσπαση της συνέχειας στη ροή των γραφόμενών σου. Οπότε σου συνιστώ να δεις κάποιον ψυχίατρο που να ασχολείται με ψυχανάλυση και ίσως καταλάβουμε γιατί έχεις ακόμα εμμονές με Mickey Mouse και Black Pit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ .Αν εσύ γνωρίζεις από τοπική αυτοδιοίκηση εγώ είμαι αστροναύτης .
    Ένας υπερφίαλος μικροπαράγοντας είσαι που έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου .
    Υποστήριξες η όχι τον Βογιάτζη χρηστό στην ομάδα που είχατε .
    Τον λόγο που τον υποστήριξες τον ξέρεις πολύ καλά.
    Έχεις καταλάβει ότι γνωρίζω γιαυτο και το παραλήρημα σου .
    Όσο για τα ορθογραφικά λάθει για πες μου που είναι ορθογραφε .
    Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
    Θα χαρώ πολύ να σε δω να ξεφτιλίζεσαι ως υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές (αν βεβαία είσαι υποψήφιος !!!!!!).να δω ποιοι θα σε ακολουθήσουν.
    Στο ξαναλέω παραιτήσου ,όσο είναι καιρός γιατί βλέπω να εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλους με σένα πρωταγωνιστή.
    Υ.γ. Δεν με λένε Γιάννη black-pit με λένε και βλέπω ότι σου έχω στοιχειώσει τα όνειρα που κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    Η εμφανιση του δηθεν συνδιασμου σου (ευρωπαικη πολη -θερμαικος )τωρα τελευταια εχει σχεση με τις τελευταιες κομματικες επιλογες σου?
    Ετοιμαζεσε να ακολουθησεις τα χναρια ΑΛΛΩΝ ?
    Στο ρωτω γιατι εγω ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΗΚΑ στην κομματικη οργανωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.
    Εγω διαλεξα τον δρομο που μου λεει η καρδια μου και το μυαλο μου ενω εσυ διαλεξες να ενταχθεις σε εναν αλλο κομματικο μηχανισμο που υποστηριζει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ περισσοτερο απο το ΠΑΣΟΚ.
    ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ Μπιν παραπάνω σ’ απάντησα ότι "Όποιος δεν έχει μυαλό . . . είναι άμυαλος".
    Πρόσεχε λοιπόν να μην έχεις την τύχη του αγαπημένου σου ήρωα του Μπιν Λάντεν, γιατί εσύ δεν έχεις το θάρρος του.)
    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ (ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ) ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ?
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΚΘΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ,ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΒΑΨΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ?
    ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟς ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ.
    ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩς ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΚΘΙΑΖΕΙ ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΕ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ BLOG. ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ. ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΑΝΟΗΤΟΥΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΡΓΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ; ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ; ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Ή Ο ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΕ – ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ». ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΟΥΤΟΥΚΑΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Η ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ.
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΘΟΡΑ. ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΧ ΤΟΝ ΚΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ; Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ. ΑΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ, ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ-ΑΛΤΡΟΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Αν είναι δυνατόν να φοβηθώ και τον Κυριάκο.
    Το παλικάρι είπαμε έχει μπλέξει με τα σκατά και ψάχνει τρόπο να γλιτώσει.
    Έτσι δεν είναι Κυριάκο?
    Επίσης, Κυριάκο έχεις ένα κολληματακι με το ποιος κρύβετε πίσω από τα διάφορα ψευδώνυμα .κακώς παλικάρι μου και τζάμπα ταλαιπωρείς το επιστημονικό σου μυαλουδακι .
    Το πρόβλημα σου και αυτό πρέπει να σχολιάζεις είναι ,αν αυτά που σου λέω είναι αλήθεια η ψέματα και φυσικά εάν σε θίγουν σαν οικογενειάρχη η σαν επαγγελματία.
    Σαν πολιτικό, σε κρίνω Κυριάκο και για εμένα έως τώρα είσαι αποτυχημένος και επικίνδυνος.
    Σου το είπα και παλαιότερα ,μακάρι να διορθωθείς για το καλό των δημοτών και τότε εγώ πρώτος θα σε χειροκροτήσω.
    Συμπέρασμα ,βάζουμε το κεφάλι κάτω και δουλεύουμε χωρίς λόγια πολλά και μαγκιστικες απειλές .
    Εάν πάλι δεν τα καταφέρουμε ,δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε και καμιά συγνώμη και να γυρίσουμε στο ιατρείο μας .
    Α και κάτι τελευταίο, Κυριάκο επειδή έπεσε στην αντίληψη μου και από ότι θυμάμαι όταν ήσουν εσύ αντιπολίτευση το κατηγορούσες .
    Ξέρεις τίποτα για κάτι απευθείας αναθέσεις έργου σε τοπογράφο στην περαία?

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
    Χεσμένος από φόβο
    Μετά από τις απειλές του
    Κυριάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΕΛΑΤΗ.(1οΜΕΡΟΣ))
    Μια εικόνα λένε ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις ,αλλά και ένα κείμενο μπορεί να αποτυπωθεί σε 1000εικονες . --Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας το κείμενο σου είναι ενός ανθρώπου ο όποιος γονυπετής παρακαλά τον Στεφανίδη και τον συμβουλεύει να προσέχει την δημόσια εικόνα του . Των ενημερώνει ότι θα έπρεπε να συνταχτεί με τον Μαυρομάτη και τον Παράσχου γιατί έτσι πρέπει ,και αν έχει άσχημη εικόνα για τον ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ δεν πειράζει γιατί αν τον γνωρίσει θα καταλάβει ότι είναι καλό παιδί. -Η δεύτερη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να παρακαλάς γονατιστός τον ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ και τον Παράσχου και να τους προτρέπεις να πάρουν μαζί τους τον Στεφανίδη γιατί είναι καλό παιδί και χαραμίζετε μαζί με τον Αλεξανδρή .Και επειδή αν παραμείνει με τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ θα φθαρεί τόσο πολύ που στις εκλογές θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι. --Η τρίτη εικόνα είναι ενώ είσαι γονατιστός και προσφέρεις εκδούλευση στους ΠΑΣΑΔΕΣ σου η γλωσσά σου να σέρνετε στο πάτωμα.
    ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΥΛΟ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ.
    Υπάρχει ένας θρύλος για τον Καραγκιόζη που
    αναφέρεται στην ιστορία ενός έλληνα από την Ύδρα, του Γ. Μαυρομάτη και τοποθετείται χρονολογικά περίπου τον 18ο αιώνα. Ο Μαυρομάτης, λέγεται ότι ήλθε στην Τουρκία από την Κίνα με το
    θέατρο σκιών του. Αποφασίζοντας να εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στην Πόλη, προσάρμοσε τόσο τη ζωή του όσο και το θέατρό του στα ήθη των τούρκων. Έτσι, ονόμασε τον πρωταγωνιστή του Καραγκιόζ, προέκταση στα ελληνικά Καραγκιόζης, που στα τούρκικα σημαίνει μαυρομάτης. Ο Μαυρομάτης πέθανε στην Τουρκία και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε βοηθό του τον Γιάννη Μπράχαλη, τον πρώτο καλλιτέχνη του είδους που έφερε τον Καραγκιόζη στην Ελλάδα.
    -Ο Καραγκιόζης: Είναι ο ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, του τόσο φτωχού που έχει πια απαρνηθεί κάθε ιδιωτική φροντίδα κι έχει εξυψωθεί σε εύθυμη φιλοσοφική θεώρηση της ζωής. Είναι αγαθός, σκληρός καμιά φορά στ'αστεία του, αλλά καλόκαρδος στο βάθος. Γεμάτος αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν'ανακατεύεται σε όλα. Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει και
    προ πάντων τον ίδιο τον εαυτό του. Το χέρι του είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, για σκηνικούς λόγους, για να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του ή για να χειρονομεί. Επίσης έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα του. Καρπαζώνει προθυμότατα, δέρνει αλλά και δέρνεται. Είναι ευφυολόγος, ετοιμόλογος και αστείος, ποτέ όμως γελοίος. Δεν είναι ταπεινός, ούτε όταν δέρνεται. Το δέχεται κι αυτό σαν μια κακοτυχία του και σαν συνέπεια της κακοκεφαλιάς του, με την ίδια εύθυμη εγκαρτέρηση και το ίδιο ειρωνικό του κέφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΕΛΑΤΗ.(2οΜΕΡΟΣ))
    Η απόδοση του χαρακτηρισμού (ΚΑΡΑΓΚΟΖΙΔΕΣ )στην προκείμενη περίπτωση έχει εννοιολογικό η σημειολογικό χαρακτήρα. ---Αν έχει εννοιολογικό χαρακτήρα θα ήμουν ευτυχής αν είχα όλα τα χαρακτηριστικά του καραγκιόζη ,όπως έχω γράψει παραπανω ,αλλα δεν έχω τόσες ικανότητες. -Αν έχει σημειολογικό χαρακτήρα ,στην παρούσα τραγική κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ είναι ο άνθρωπος που δεν σκύβει το κεφάλι ,δεν καταλαβαίνει από απειλές ,δεν είναι σφουγγοκωλάριος κανενός ούτε γλύφτης και δεν έχει κανένα αφεντικό. Δεν ανέχεται την βλακεία την ανικανότητα και την γελοιότητα.
    Δέχομαι και τον σημειολογικό χαρακτήρα.
    Για σένα όμως σφουγγοκωλάριε των πασάδων και των αφεντικών σου έχω βρει τον κατάλληλο χαρακτήρα. Είσαι αυτός που κατέδωσε τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΟΝ πασά Της ΠΡΟΥΣΑΣ και ο πασάς βλέποντας ότι ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΕΝ ΣΥΚΩΝΕΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΕ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ.
    - Ο Χατζηαβάτης: Ο τύπος του ραγιά που ζει ακόμα με την ανάμνηση της τουρκοκρατίας. Παμπόνηρος, ανήσυχος για όλα, αδύνατος, δειλός και κόλακας, κυρίως απέναντι στους ισχυρούς. Προσποιείται τον μισοκακόμοιρο ενώ ο νους του δουλεύει και ειδικά στις βρομοδουλειές. Το επάγγελμά του είναι τελάλης, μεσίτης και ταχυδρόμος που εκτελεί παραγγελίες του μπέη και του πασά.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΟΛΑΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΟΥ Ο ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΘΑΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ.
    Θα ήθελα να επεκτείνεις την προτροπή σου και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης που νομίζουν ότι γράφουν ιστορία ,και κατά τα λεγόμενα του ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ δεν έχουν βρει ακόμη τον βηματισμό τους επειδή κατά τον ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ οι ψηφοφόροι του ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΘΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ ανώνυμε
    Απευθύνομαι μόνο σε εσένα γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια ποιότητα σ’ ότι γράφεις, (αν και δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφεις).
    Συμφωνώ ότι η απόπειρα να αλλάξω την γνώμη κάποιων δεν ήταν πετυχημένη. Για να πείσεις κάποιον πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην λογική και στο συναίσθημα. Όταν το συναίσθημα (μίσος, ζηλοφθονία, κλπ) κυριαρχεί της λογικής τότε δεν υπάρχει περίπτωση να πείσεις κανέναν. Βλέπεις ότι και τα δύο τα σαΐνια κατάλαβαν ότι εγώ απειλώ την ζωή κάποιου και θαυμάζω το θάρρος κάποιου τρομοκράτη. Είναι τόσο θολωμένοι που καταφεύγουν σε ύβρεις, προσβολές και διασυρμό κάθε αγνής πρόθεσης. Έχουν μπερδέψει το θάρρος της γνώμης με το θράσος, την λογική με την σχολαστικότητα και το αυτονόητο με συμφέρον. Κάνουν κακοπροαίρετη κριτική γιατί δεν θέλουν να βοηθήσουν μια προσπάθεια, αλλά γιατί δεν θέλουν να κριθούν οι ίδιοι. Το να εκτεθεί κανείς και να κατέβει στην πολιτική και μάλιστα ως επικεφαλής ενός συνδυασμού ειλικρινά θέλει . . . πολλά κότσια και λίγοι είναι αυτοί που τα έχουν. Ας τολμήσουν λοιπόν όλοι αυτοί οι ανώνυμοι κριτές των πάντων να βγάλουν το κεφάλι από το καβούκι τους και μετά ας μιλήσουν. Δικαίωμα στην κριτική έχουν μόνο αυτοί που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν και όχι αυτοί που θέλουν να βγάλουν τα εσώψυχά τους και τις κακίες τους, επειδή έχουν ψυχολογικά προβλήματα.
    Όσο αφορά την έννοια «Καραγκιόζη» ο τύπος έκανε ένα copy – paste από την εγκυκλοπαίδεια, αλλά θα έπρεπε να ανοίξει ένα απλό λεξικό για να δει τι σημαίνει σήμερα αυτή η λέξη. Και για να ενημερώσουμε σήμερα όταν αποκαλούμε κάποιον Καραγκιόζη σημαίνει ότι αυτός είναι «τζαμπατζής, τεμπέλης, πειναλέος, κακοφτιαγμένος και πονηρός άνθρωπος ή αλλιώς γελοίος».
    Όσο αφορά το άλλο κομμάτι που αναφέρεσαι σχετικά με τον κο Μαυρομάτη. Πρέπει να γνωρίζεις ότι κατέβηκα απέναντί του γιατί πίστευα ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με τελείως διαφορετική φιλοσοφία στην Δημόσια Διοίκηση. Μια άλλη προσέγγιση και μια άλλη ιεράρχηση που θα έφερνε ανάπτυξη στο τόπο μας. Με τον Καλλικράτη συνεργάστηκα με τον κο Αλεξανδρή που πιστεύω ότι είναι έντιμος και έχει καλές προθέσεις. Μέσα από αυτήν την παράταξη που συν-δημιουργήσαμε, οφείλω να προσπαθήσω για το καλύτερο για τον Δήμο μας μέσα από το πρίσμα της λογικής μου για ανάπτυξη, μέχρι τέλους. Είμαι και θα είμαι αντίθετος σε πρακτικές κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης και δεν πρόκειται να καλύψω κανέναν είτε ανήκει στην δικιά μας παράταξη είτε σε αντίπαλη. Θα στηρίξω οποιαδήποτε δημιουργική πρόταση ακόμα και αν είναι από την αντιπολίτευση.
    Δεν ξέρω πράγματι αν θα συνεχίσω αυτήν την προσπάθεια μετά το πέρας αυτής της θητείας. Θα εξαρτηθεί κυρίως από την απόδοση και την δική μου και της υπόλοιπης ομάδας, αλλά κυρίως από το feedback που λαμβάνω από τους δημότες (ακόμα και από τους Καραγκιόζηδες). Στόχος μου ήταν και είναι η Συλλογική Ευημερία και όχι η Προσωπική. Και αν υπάρξει κάποιος που έχει τα κότσια και τα προσόντα για να τα καταφέρει, θα τον βοηθήσω όσο μπορώ και θα απαλλαχθώ έτσι, από την υποσυνείδητη υποχρέωση μου, να φανώ αντάξιος των προσδοκιών, όσων με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σου αφιερώνω το ποίημα του ποιητή φανφάρα (τα κοράκια)
    το ρεφρέν λέει.....και το μυαλό του είναι θόλο και το δικό σου ποιο τρελό πω! πω! πω!πω! πω! πω!.
    Και βεβαία έψαξα στο Wikipedia για τον καραγκιόζη .
    Τις βλακείες που γράφεις εσύ για τους χαρακτηρισμούς που αποδίδεις στον καραγκιόζη από το θολωμένο σου μυαλό τις έβγαλες?
    «τζαμπατζής, τεμπέλης, πειναλέος, κακοφτιαγμένος και πονηρός άνθρωπος ή αλλιώς γελοίος».
    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕΣ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ στεφανιδη.
    στεφανιδη σου έφεξε βρήκες τον πρώτο σφουγγοκωλάριο .να τους εκατοστίσεις.
    Υ.Γ και μην ξεχνιόμαστε στις ερωτήσεις που σου έκανα δεν απάντησες .κάνεις την πάπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πρωτα απ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον BIN LANDEN για την ευκαιρία που μου δίνει να σχολιάσω το θέμα που διέρευσε όσον αφορά την απευθείας ανάθεση ΄τοπογραφικής μελέτης ύψους 11.000 ΕURO σε γνωστή τοπογράφο της Περαίας. Υπάρχουν κι άλλα τοπογραφικά γραφεία στο Δήμο μας κύριοι της διοίκησης . Θα μπορούσατε να πάρετε κάποιες προσφορές έστω και μόνο για τα μάτια. Οι απευθείας αναθέσεις κ. Στεφανίδη ήταν ένας απο τους λόγους που σας ανάγκασαν να καταψηφησετε όπως λέγατε τον προυπολογισμό του Δήμου Μηχανιώνας για τα έτη 2007-2010.Θέλατε διαφάνεια και οχι κακοδιοίκηση έτσι δεν είναι. Μήπως έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τη διαφορετική φιλοσοφία για τη δημόσια διοίκηση. Εάν όχι, θα ήθελα να δω την αντίδραση σας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ27 Ιουνίου 2011 στις 12:22 π.μ.

    ΕΠΙΠΕΔΟ,,,,ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ..ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΚΥΒΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ??ΠΟΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ,,ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ,,ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ??ΤΙ ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΧΡΗΣΤΟ?? ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ??ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ..ΣΕ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ?? ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΠΑΓΟ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Ρε συ καριωτη με το πλούσιο έργο που μας άφησες παρακαταθήκη όσο καιρό ασχολήθηκες με τα δημοτικά, ξέρεις να διαβάζεις?
    Ποιος έβρισε και ποιος ρίχνει λάσπη, στον μέγα επιστήμονα και μέγα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου?
    Οι ανώνυμοι ή ο ίδιος που δεν ξέρει τι θα πει μέτρο και πότε πρέπει να το βουλώσει και να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του ?
    Για διάβασε από την αρχή το ύφος του καθενός και πες μας ….ανεξάρτητε υποψήφιε, ποιος προσπαθεί να ρίξει το επίπεδο της συζήτησης, στα σκατά.
    Φυσικά, από εσένα δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο κύριε ανεξάρτητε κολοτουμπα ,τουλάχιστον ο Στεφανίδης και οι υπόλοιποι της παράταξης του από την αρχή βγήκαν φανερά και ζήτησαν στήριξη από τον κόσμο για να βουλιάξουν μια και καλή τον τόπο μας.
    Εσύ όμως …..ανεξάρτητε, την κρίσιμη στιγμή της δεύτερης Κυριακής πήγες με τον σωστό καπετάνιο και τώρα όλοι ταξιδεύουμε σε ήρεμες και γαλήνιες θάλασσες σκουπιδιών ,ατενίζοντας το όμορφο τοπίο της εγκατάλειψης,της αλαζονείας και της ανικανότητας που μέσα σε 6 μήνες διακυβέρνησης του τόπου κατάφεραν να διαλύσουν ότι είχε απομείνει και λειτουργούσε σωστά.
    Θα σε παρακαλέσω λοιπόν μεγάλε ευεργέτη των τουρκαλαδων να ασχοληθείς με τα τουριστικά σου καθήκοντα και άσε μας εμάς να παλεύουμε με τα σκατά.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΑΡΙΩΤΗ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ.ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΛΑ .
    ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ28 Ιουνίου 2011 στις 3:03 π.μ.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΨΥΧΟΣ..ΚΡΥΨΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ,ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ.ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥΣ??ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ............ΓΥΡΙΖΩΝΤΑΣ ΑΡΓΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ,,ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΗΤΗ ΦΑΝΦΑΡΑ,,ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ ΓΙΑ ΑΙΧΜΕΣ ΤΡΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ,,ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ.ΑΜΜΕΣΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ Μ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ.,,ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΕΡΙ.. ΣΚΑΤΩΝ,, ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ(με τον οποιο ελαχιστες φορες ειπα μια καλημερα.ΚΥΡΙΕ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΗΤΑΝ ΑΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕΣ,,ΙΣΩΣ ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΙΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΑΙΟ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ......ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ 2 ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ,,ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ,,ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΦΗΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ)ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΠΙΘΑΝΩΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ,,(ΑΣΧΕΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΝΙΔΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΥΛΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,,,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΠΛΑΝΗ.)ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΜΟΥΝ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ,,ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ,ΚΟΚΚΟΡΑΚΙΑ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΔΩ,,ΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ,,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΕΞΩ...ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ,,ΑΛΛΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΧΡΗΣΤΟ ΒΓΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ..ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΕΥΘΕΩΣ.ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ,,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ,,,,ΕΣΥ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΜΠΙΤ ΛΑΝΤΕΝ?? ,,ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΒΟΘΡΟΙ..ΙΣΩΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΧΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕ ΑΥΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κατ Αρχάς Καριώτη Το Κείμενο Το Συνέταξες Κάτω Από Καθεστώς Πίεσης Και Παραληρήματος .
    Συγκρίνεις Τον Εαυτό Σου Με Τον ΜΙΚΗ ΘΟΔΩΡΑΚΗ.
    Ο Μίκης Προσπαθεί Με Το Τεράστιο Μουσικό Του Έργο Να Ενώσει Όλους Τους Λαούς.
    Όταν Ο Μίκης Μιλά Για Ελληνοτουρκική Φιλία Πιστεύεις Ότι Έχετε Τις Ίδιες Ιδέες Στο Μυαλό ?
    Θες Να Σε Χειροκροτήσω Γιατί Σου Δώσαν Ο ΦυντανιδηςΚαι Η Παρέα Του Το Βραβείο Ιπεκσι ?Σιγα Τα Λαχανά.
    Τα Ποιήματα Του Ιπεκσι Εναντίον Των Ελλήνων Τα Έχεις Διαβάσει ?
    Πιστεύω Ότι Δεν Τα Έχεις Διαβάσει .
    Πρώτα Διάβασε Και Μετά Σκίσε Το Βραβείο Που Σου έδωσαν.

    Αυτό Με Τον Παπαγεωργοπουλο Μην Τον Αναφέρεις Ξανά Γιατί Αν Ειδοποιήσω Αυτούς Που Εννοείς ,Γιατί Ξέρω Ποιους Εννοείς ,Και Αρχίζουν Να Γράφουν Με Την Πέννα Τους ,Τότε Μάλλον Θα Πηδήξεις Στην Θάλασσα.
    Εμείς Φταίμε Που Γυρίσαμε Το Ποτάμι Να Καθαρίσει Την Κόπρο Του Αυγειου ?Φταίμε Που Ήσασταν Μέσα Στους Στάβλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


    Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα.
    Καρυωτης=μικης θεοδωρακης
    Πραγματικά είναι να λιγοθυμάς από τα γέλια.
    Καρυωτης =12 χρόνια προσφοράς στα δημοτικά-πολιτιστικά έργα στον δήμο.
    Αποτέλεσμα?ο(μηδέν)
    Θυμάμαι ένα λεύκωμα που είχε cory paste φωτογραφίες παλιές των νέων επιβατών,
    τώρα με τι λεφτά έγινε δεν θυμάμαι καλά ,θα μπορούσε ο κύριος ….σκηνοθέτης να μας το θυμίσει?
    Τώρα, αν πήρες τηλέφωνο ή δεν πήρες σε φίλους σου, άσε να το ξέρουμε κάποιοι καλύτερα .
    Δικαίωμα σου να πας με όποιον υποψήφιο δήμαρχο θέλεις αλλά και δικαίωμα μας να σε κρίνουμε για το αποτέλεσμα αυτής της πράξης σου εφόσον πληρώνουμε τις συνέπειες της.
    Τα κοσμητικά επίθετα στα επιστρέφω κύριε τουριστικέ πράκτορα όπως τα επέστρεψα και στον κύριο Στεφανίδη.
    Πάντως όσο και να προσπαθείς να στρέψεις τα φώτα πάνω σου κύριε……..σκηνοθέτα λυπάμαι αλλά πατάς σε σάπιο σανίδι.
    Κανείς μα κανείς δεν ασχολείται μαζί σου ακόμα και ο δήμαρχος που τον έχεις κάνει μούσκεμα από το γλείψιμο .
    Εξάλλου είδες και τι ψήφους μάζεψες σαν υποψήφιος συνήγορος του πολίτη.
    Το κατάλαβες λοιπόν γιατί δεν σε ψήφισαν οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων?
    Διότι η θέση που ζαχάρωνες ονομαζόταν ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και όχι
    του δημάρχου ή αντιδημάρχου .
    όπως κατάλαβες καρυωτη-μικη μαους ,ο δήμος έχει διευρυνθεί και επί πλέον δεν υπάρχει Μαντζάρης για να σε κουβαλάει στην πλάτη του.
    Α, και κάτι τελευταίο ,νομίζεις ότι κάνοντας τον συνήγορο της διοίκησης στα μπλόγκ θα κερδίσεις καμιά θεσούλα?
    Τζάμπα κόπος, απλώς θα γελοιοποιείσαι κάθε φορά περισσότερο, κύριε…. 12 χρόνια προσφοράς στον δημότη και στις …..χαμένες πατρίδες,
    διότι σε αυτή που κατοικείς,
    δεν είδαμε και κανένα σοβαρό έργο εκ μέρους σου.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ28 Ιουνίου 2011 στις 5:16 μ.μ.

    ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΠΕΚΣΙ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΑΝ ΟΠΩΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
    ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ,,ΤΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ?(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ?)ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΙΝΩ,,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΣΩ,,ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ..ΑΣΧΕΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑ...ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ 2 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ..ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ .ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑ.ΕΔΩΣΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ...ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΚΕΨΗ.ΕΝΑ,ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ 10000 ΕΥΡΩ,,,,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,,,ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΑΛΠΙΣΤΗΣ)ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΡΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ,,ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ....ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΒΛΑΞ ΠΙΤ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ?ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ...ΠΗΡΑ ΔΥΟ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕ,,(ΚΑΚΟ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙ) ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΡΑΜΜΗ..ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΟΥΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ..(ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ..ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΜΑΙ,,ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΩΝ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΠΙΣΩ ΜΟΥ,,,ΔΕΣ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ..ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...ΔΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ..ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ..ΔΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΟΥΣΕ..ΔΕΣ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΝΕ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΔΩΣΑ,,ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝΕ ΜΕ ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,,(ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΜΟΦΩΝΑ)ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΣΠΗ? ΟΤΑΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ..ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ...ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ..ΜΟΝΟ ..Ο ΠΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ....ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ...ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ....ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ.(ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ)ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΣΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΜΕ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΕΔΩΣΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ,,ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ,ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ..ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ,,Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΖΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,,ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,,(ΤΕΛΙΚΑ??)ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ..ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ..ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ,,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΑΣ,,,ΛΕΤΕ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ...ΚΛΕΙΝΩ..ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ...ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ.ΚΑΙ. ΒΛΑΞ ΠΙΤ...ΣΠΑΩ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,,,ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ..ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΜΕΡΑ....ΧΡΗΣΤΟ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ,,ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ,,ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ.ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΚΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μετά από τέτοιο ξεκατίνιασμα εδώ μέσα, το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πολλές φορές αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε σε ένα σχολιασμό που μας έγινε, κάτω από την πίεση της φόρτισης και των συναισθημάτων που μας δημιούργησε η κριτική θέση του σχολιογράφου.
    Αν δε στην ψυχολογική μας κατάσταση συνυπολογιστούν και ενδεχόμενοι άλλοι δυσμενείς παράγοντες (προσωπικοί, επαγγελματικοί κλπ)που μας ταλαιπωρούν, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε πως καλό θα είναι ίσως να καθυστερήσουμε την απάντηση.
    Έτσι μπορεί - με δεδομένη την περισσότερη ηρεμία και νηφαλιότητά μας - να είμαστε και πιο ουσιαστικοί στις εξηγήσεις, και αρκούντως κατατοπιστικοί και λιγότερο προσβλητικοί.
    Θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι χαίρομαι πραγματικά για τον τρόπο που γίνεται αυτός ο πολύ καλός διάλογος μέσω των σχολίων.
    Μπορεί μερικές φορές να ξεφεύγει σε κάποιους χαρακτηρισμούς ( δεν ξεχωρίζω τους ανώνυμους και τους επώνυμους, ο διαχωρισμός αυτός είναι ψευδής κατ' ουσία ) και όπως διαπιστώνουμε δεν φταίει η ανωνυμία γι' αυτό. Αλλά ποτέ δεν έχει - κατά τη γνώμη μου - τη σκοπιμότητα να θίξει την προσωπικότητα κάποιου παρά μόνο να αμφισβητήσει τις απόψεις και την πολιτική ή την κριτική που ασκεί.
    Κάποιοι "κακοί" χαρακτηρισμοί και "κακές λέξεις" που χρησιμοποιήθηκαν επιβεβαιώνουν νομίζω, με τον καλύτερο τρόπο, τη διάσταση όσων πιο πάνω ανέφερα.

    Η άλλη διάσταση που κατά τη γνώμη μου έχουν οι διαξιφισμοί και τα κονταροχτυπήματα μέσα από του σχολιασμούς σε ένα μπλογκ είναι ότι προσομοιάζουν με (αν δεν αντικαθιστούν εν μέρει) τις συζητήσεις - οξείες, έντονες και ίσως κάποιες φορές άδικες - του καφενείου.
    Αλλά όπως εκεί ξανακερνάει κανείς καφέ σε κάποιον που διαπληκτίστηκε την προηγούμενη μέρα, έτσι και δω θα μπορούσαμε να μην διατηρούμε εχθρότητες προς τους "φίλους" μας.
    Και θα παρακαλούσα να εκτιμάται ιδιαίτερα η ευθύτητα και το θάρρος που επιδεικνύουν όλοι οι συνομιλητές μας. Και ιδιαίτερα οι κατέχοντες δημόσια θέση ή αξίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.