Ενώ η συζήτηση  για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνεχίζεται, "παίζει" ίσως πιο δυνατά από ποτέ, το σενάριο της  επιστροφής στη δραχμή, με την εφαρμογή διπλού νομισματικού συστήματος (μας  είχε  προειδοποιήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήδη από τον περσινό Ιούνη Ο κύβος ερρίφθη: Διπλό νομισματικό σύστημα για την Ελλάδα )


Ο όρος της αναδιάρθρωσης πλέον δεν είναι  ταμπού. Η αναδιάρθρωση, κρυμμένη κάτω από μια τεχνική ορολογία  (rollover), προβάλλεται...
από τις τράπεζες και ορισμένα κράτη έχουν ήδη αποδεχθεί την ιδέα της αναβολής της εξόφλησης των Ελληνικών ομολόγων.
Μια ένωση γερμανικών τραπεζών, όπως δηλώθηκε το Σάββατο στο Βερολίνο,  προτείνουν τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών (Τραπεζών δηλ.) στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με  ένα δεύτερο σχέδιο ενίσχυσης. Είναι το εμφανιζόμενο ως rollover, δηλ. μετάθεση (για  7 χρόνια) της εξόφλησης των Ελληνικών ομολόγων με τη διαδικασία της ανταλλαγής των τίτλων που λήγουν.     Η Γερμανία ζητά τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών προκειμένου να βοηθηθεί η Αθήνα με περίπου   120 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιώτες πιστωτές καλούνται να ανταλλάσσουν το χρέος με νέα ομόλογα διάρκειας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, γαλλικές τράπεζες έχουν συμφωνήσει κατ 'αρχήν σε ανταλλαγή χρέους με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμμετοχή όλων των πιστωτών. 

Αυτό σημαίνει ότι ζητούν να συμμετέχουν στην επαναγορά του χρέους και οι Ελληνικές Τράπεζες, υποχρεωτικά.
Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να θεωρείται πιθανή, μετά   την υιοθέτηση της γερμανογαλλικής ντιρεκτίβας, η κατάρρευση των Ελληνικών Τραπεζών με συνέπεια την εύκολη και φθηνού κόστους εξαγορά τους από τις μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.