Όπως πάντα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα μηνύματά του είναι εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας. Άχρωμος, άοσμος και αμετανόητος, όπως άλλωστε είναι όλα τα νεκρά σύμβολα και τα μνημεία.


Στη σημερινή του ομιλία για τον εορτασμό της 37ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (σιγά τα ωά!), ο Κάρολος Παπούλιας ομολόγησε ότι «Η νέα γενιά, που μεγάλωσε σε συνθήκες σχετικής ή μεγαλύτερης ευημερίας, είναι η πρώτη που θα περάσει χειρότερα από την προηγούμενη. Γιατί κουβαλάει στην πλάτη της το δυσβάστακτο χρέος.»

Ώστε η νέα γενιά θα περάσει χειρότερα από την προηγούμενη, ε; Και δε ντρέπεστε, κύριε Πρόεδρε, που το παραδεχτήκατε έτσι ωμά; Ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπατε στη νέα γενιά να ελπίζει σε χειρότερες μέρες! Έτσι απλά και κυνικά… Και ποιος φόρτωσε στην πλάτη της νέας γενιάς αυτό το δυσβάστακτο χρέος, για νάχουμε καλό ρώτημα; Ο παπάς της ενορίας;

Κ. Π. : «Εθνικό διακύβευμα σήμερα είναι η εμπέδωση κανόνων οικονομικής δημοκρατίας. Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη κάνει περισσότερα από όσα τους αναλογούν για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους. Είτε είναι μεγαλοφοροφυγάδες με βαρείς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού είτε αποτελούν κομμάτι της αφορολόγητης μεσαίας τάξης. Δεν δέχομαι ότι είναι ανίκητη η παραοικονομία.»

Ωραία, λοιπόν! Θέλετε να εμπεδωθούν οι κανόνες οικονομικής δημοκρατίας. Μήπως εννοούσατε οικονομικής δικαιοσύνης; Και ομολογήσατε ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν κάνει (τους υποχρέωσαν να κάνουν) περισσότερα απ’ όσα τους αναλογούν! Ξεχάσατε όμως ν' απαιτήσετε να τους δοθούν πίσω εκείνα που αδίκως τους υφάρπαξε η κυβέρνηση του μνημονίου, στο πλαίσιο της εμπέδωσης οικονομικής δημοκρατίας που ευαγγελίζεστε, ντε!

Και μας είπατε ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι φοροφυγάδες! Δηλαδή μέχρι προχτές δεν είχε έρθει η ώρα για δαύτους; Μέχρι προχτές είχαν φορολογική ασυλία και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι πρέπει να δώσουν και αυτοί το κάτι τις με χαριστικές περαιώσεις και κουκουλώματα;

Εντύπωση μου προκάλεσε, κύριε Πρόεδρε, που δεν δέχεστε ότι η παραοικονομία είναι ανίκητη! Συμφωνώ απόλυτα. Γιατί δεν τη νίκησαν, λοιπόν, οι κυβερνήσεις της τελευταίας 37ετίας, σε πολλές των οποίων ήσασταν επί δύο δεκαετίες επίλεκτο μέλος; Δύο απαντήσεις χωράνε εδώ: ή ήταν ανίκανες να δαμάσουν την παραοικονομία, ή δεν θέλησαν να τη διαταράξουν, διότι το κλίμα της διαφθοράς συνέφερε και τις ίδιες τις κυβερνήσεις. Η δική μου απάντηση είναι συνδυασμός και των δύο: και ανικανότητας και έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Είπατε ακόμη ότι «Η οικονομική κρίση έγινε κρίση πολιτική, κρίση θεσμών και κάποιοι επιδιώκουν να γίνει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας.» Έλεος κύριε Παπούλια! Τα πιστεύετε αυτά που λέτε ή μας δουλεύετε; Το αντίστροφο ακριβώς συνέβη: η κρίση της δημοκρατίας, η πολιτική κρίση και η κρίση των θεσμών έφεραν την οικονομική κρίση. Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εσείς οι βολεμένοι κρυφό καμάρι! Και μια που τόφερε η κουβέντα για βολεμένους, εσείς με τον ετήσιο μισθό των283.694 ευρώ πώς τα βολεύετε; Δύσκολα, ε; Μήπως χρειάζεστε καμιά ενίσχυση από το συνταξιούχο των 475 ευρώ για να μεσολαβήσω;


της Μαρίας Σεφέρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ETSI EINAI ΟΙ ΤΕΚΤΩΝΕΣ Άχρωμοι, άοσμοι και αμετανόητοι, ΚΙΑΥΤΟΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟαναθρεμενος.....ΑΣΤΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.