Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία  οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου,
στους χώρους του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε Έκθεση Ζωγραφικής με τα έργα όλων όσων συμμετείχαν τη φετινή χρονιά στα τμήματα ζωγραφικής του Συλλόγου.
Σε μια όμορφη τελετή εγκαινίων, το Σάββατο το απόγευμα, οι “νέοι” καλλιτέχνες είχαν την τιμητική
τους.
Η έκθεση έλαβε πολύ θετικές κριτικές από τους παρευρισκόμενους κάτι που δείχνει όχι μόνο την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα αλλά και το κέφι, το ενδιαφέρον και τον ζήλο για δημιουργία.
Η έκθεση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη σύμφωνα με τα τμήματα:
Στην παιδική και στων ενηλίκων. Η κάθε μία είχε το δικό της λόγο να είναι ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα.
Στο Παιδικό τμήμα εκτέθηκαν όλα τα έργα των παιδιών σύμφωνα με την ηλικία και το θέμα που έλαβαν μέρος. Υπήρχαν ζωγραφιές αλλά και κατασκευές, γλυπτά και “εγκαταστάσεις”.
Ιδιαίτερη θέση στο σκηνικό της έκθεσης είχαν οι κατασκευές που έγιναν από το νέο τμήμα “Γονείς και Παιδιά Δημιουργούν” με τη “Eurovision 2012” σε περίοπτη θέση.
 Στο τμήμα των Ενηλίκων εκτέθηκαν τα καλύτερα έργα ζωγραφικής που δημιουργήθηκαν μέσα στη χρονιά.

Στις 9 Ιουνίου
πραγματοποιήθηκε o 6ος διαγωνισμός Μαγειρικής στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων«ΞΕΝΙΑ - ΗΛΙΟΣ» σε έναν πολύ όμορφο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.
    Ένας διαγωνισμός που δεν άφησε καμία των αισθήσεων παραπονούμενη. Είκοσι εννέα πανέμορφα πιάτα γέμισαν με χρώμα και μεθυστικές μυρωδιές το μαγευτικό δειλινό. Μουσική απαλή ήρθε κι έδεσε ως φόντο του ιδιόμορφου αυτού πίνακα.

Τρίτη εκδήλωση στις 16 Ιουνίου
τα εγκαίνια της έκθεσης χειροποίητου κοσμήματος στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια των υπολοίπων εκδηλώσεων. Στην έκθεση μπορούσε κανείς να θαυμάσει δημιουργίες κοσμημάτων των κυριών του τμήματος κοσμήματος του Π.Ο.Σ.Π.


Στις 17 Ιουνίου  βραδιά χορού
από τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων Latin, αργεντίνικου τάγκο. Χόρεψαν λατινοαμερικάνικους αισθησιακούς χορούς, που ο κάθε χορευτής ερμήνευε το πάθος, τον έρωτα και την αγάπη στους ρυθμούς της latin μουσικής.
Ακολούθησαν σε πιο νεανικούς ρυθμούς τα τμήματα   hip-hop και breakdance, που ξεσήκωσαν όλες τις νεαρές ηλικίες που βρισκότανε στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο του1ου Δημοτικού Σχολείου.
Τη βραδιά αυτή συμμετείχαν αντιπροσωπευτικά τμήματα κλασικού και σύγχρονου χορού που παρουσίασαν αποσπάσματα από την επιτυχημένη φετινή θεατρική παράσταση «όνειρο ήτανε...» που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Λαζαριστών στις 28 Μαΐου.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τη συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου «Αινείας Ν. Μηχανιώνας» που παρουσίασε το παιδικό τμήμα με τους καλύτερους αθλητές του, οι οποίοι έχουν βραβευθεί με μετάλλια από την Ομοσπονδία Γουσού - Κουνγκ Φου που ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι κάτοχοι κόκκινης ζώνης.

Οι ημερομηνίες 18 και 20 Ιουνίου ήταν αφιερωμένες στην παραδοσιακή μουσική.
Τα τμήματα των παραδοσιακών χορών παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων διαδεχόταν το ένα μετά το άλλο με χορούς και φορεσιές Μ. Ασίας, Ρωμυλίας, Μακεδονίας, Πόντου, Θράκης
και Ηπείρου παροτρύνοντας τους παρευρισκομένους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση χορεύοντας κι αυτοί , κάτι που έκαναν ευχαρίστως.
Φιλοξενούμενα συγκροτήματα τις δύο μέρες ήταν ο Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή»

Και φθάνουμε στις 19 Ιουνίου
 και στη Λαϊκή Βραδιά με τον Χρήστο Προβατάρη και την 5μελή ορχήστρα, η οποία διασκέδασε τον κόσμο που παρευρέθηκε τη βραδιά εκείνη με χορό κα τραγούδι.

Τελευταία εκδήλωση του Συλλόγου στις 22 Ιουνίου, το Beach Party, στο rock cafe «THEA» στην παραλία των Ν. Επιβατών, που αποτελεί πλέον θεσμό για τη λήξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας ευχαριστεί θερμά τους φίλους του συλλόγου που παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις και τους περιμένει στο τριήμερο των εκδηλώσεων για την Γενέθλια Ημέρα της Περαίας που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου 2011 και πιο συγκεκριμένα:
Παρασκευή23/9     και ώρα20:00  «ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ» με το  «Πανθερμαϊκό Χαμόγελο» Τραγούδι – μουσική – χορός ,  στην Πλατεία Περαίας στην παραλία
Σάββατο24/9     και ώρα20:00   ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ όλων των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στην οδό Αμπελοκήπων και στη συνέχεια ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ και ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ,  στην Πλατεία Περαίας στην παραλία
Κυριακή 25/912:00 (μεσημέρι) ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ  με φασολάδα ,σουβλάκι  και λαϊκό γλέντι ,  στο Αλσύλλιο Ανδρομέδα στην Άνω Περαία
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.