Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον
                                                                                         Τhomas Jefferson
                                                                        Πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (1801-1809)


Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη


     Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής (θα έλεγα της νέας Γιάλτας), έφεραν στο ορατό προσκήνιο και την ζητούμενη επιγραφή της ταφόπλακας του Ελληνικού κράτους, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί από τα επιτελεία του 4ου Ράιχ και τους εντός των τειχών χρόνιους πράκτορές του : ‟Χώρα άνευ εθνικής κυριαρχίας” (‟περιορισμένης” το λένε τώρα). Αυτό δηλαδή που υπογράφεται μετά από το τέλος ενός χαμένου πολέμου από τον ηττημένο και μάλιστα άνευ όρων.  Όπως και τότε ,στην περίπτωση των ‟κλασικών” πολέμων, έτσι και τώρα , η εύρεση και ιδιοποίηση ζωτικού χώρου και των α΄υλών του , είναι το κίνητρο - αίτιο κάθε μορφής επεκτατικού – επιθετικού πολέμου. Αυτό λοιπόν που απλά έγινε και σήμερα , είναι το γεγονός ότι η χώρα μας δέχτηκε επίθεση από την τραπεζική ελίτ (Ράιχ) και τους ‟ντόπιους” υπαλλήλους – πράκτορές της , (πολιτικό σύστημα) για την αρπαγή δια της οικονομικής (πλέον) βίας ,των πλουτοπαραγωγικών της πηγών που είναι απαραίτητες για τον μελλοντικό σχεδιασμό της παγκόσμιας (επισιτιστικής φοβάμαι) επικυριαρχίας της.
    Ο (σύγχρονος) πόλεμος που μαίνεται, έχει στη μια πλευρά του τη νέα (οικονομική) συμμαχία της τραπεζικής ελίτ με τους συμμάχους της (ΗΠΑ , Γερμανία, Γαλλία)  και στην άλλη τους ανυποψίαστους λαούς και τα κράτη , με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που διαθέτουν. Το πεδίο της μάχης λοιπόν ,τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των αντιμαχόμενων πλευρών ,έχουν ως εξής : Το τραπεζικό στρατόπεδο – που ακολουθεί (όπως θα δείτε) κατά γράμμα τη πολεμική θεωρία του Σουν Τζού – έχει στη διάθεσή του το εξής οπλοστάσιο  :
1)     Έχει επιβάλλει το είδος και την ποσότητα του πιο ισχυρού πυρομαχικού που φτιάχτηκε ποτέ (χρήμα) και το παράγει αποκλειστικά .Στερεί έτσι από τον αντίπαλό τον ανεφοδιασμό και κάθε διοικητική μέριμνα.
2)     Έχει στα χέρια του όλους τους πολλαπλασιαστές ισχύος που υπάρχουν (κεντρικές & ιδιωτικές τράπεζες , οίκοι αξιολόγησης,  βιομηχανικά καρτέλ, στρατός ,μυστικές υπηρεσίες) σε ισχυρότατους οργανωμένους σχηματισμούς, με πείρα δεκαετιών σ’ αυτού του είδους τους πολέμους, αποκόβοντας έτσι κάθε προγεφύρωμακαι πιθανότητα συμμαχιών του αντιπάλου του. Πέραν αυτού, οι πολλαπλασιαστές αυτοί φαίνονται (ψευδώς) τόσο ισχυροί , που επιβάλλονται ψυχολογικά στον αντίπαλο ,δίνοντάς του την εντύπωση του αήττητου μέσω της διαδικασίας του σοκ της σχολής του Σικάγου.
Επιδέξιος στην επίθεση είναι ο στρατηγός, του οποίου ο αντίπαλος δεν ξέρει τί να υπερασπίσει. Επιδέξιος στην άμυνα είναι ο στρατηγός, του οποίου ο αντίπαλος δεν ξέρει τί να προσβάλλει.
 Να μηχανορραφείς μέχρι να ανακαλύψεις τα σχέδια του εχθρού και τις πιθανότητες επιτυχίας τους. Ξεσήκωνέ τον για να μελετήσεις τον τρόπο δράσης του. Ανάγκασέ τον να αποκαλυφθεί για να βρεις τα τρωτά σημεία του.
Σουν Τζού: ‟Η τέχνη του πολέμου
3)     Διευθύνει το πιο πολύπλοκο ,ικανό (βλέπε αδίστακτο) και πολυπληθές δίκτυο κατασκόπων – πρακτόρων και πληροφοριών ,που δρα ανεπαίσθητα στην καρδιά της διοίκησης του αντιπάλου του (κυβέρνηση – δικαιοσύνη – αστυνομία – στρατός ) χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τις μάζες και έτσι ,όχι μόνο γνωρίζει τις λάθος κινήσεις του αντιπάλου της, αλλά πολύ περισσότερο ,τις επινοεί και τις …επιβάλλει κιόλας ,πέρα από το γεγονός ότι μπορεί – όταν απαιτείται – να σπείρει διχόνοια και αποπροσανατολισμό στο αντίπαλο στρατόπεδο (στους λαούς δηλαδή) .
‟Οι κατάσκοποι είναι το σπουδαιότερο στοιχείο του πολέμου, επειδή σ αυτούς βασίζεται η δυνατότητα ενός στρατού να κινείται”.
Οι κατάσκοποι δεν είναι χρήσιμοι, αν δεν έχουν κάποια έμφυτη νοημοσύνη . Ένα πονηρό και ξεδιάντροποάτομο (σας θυμίζει τίποτε ;) είναι πιο επικίνδυνο από τα βουνά και τα ποτάμια” !!!.
Σουν Τζού ‟Η τέχνη του πολέμου
4)     Διαθέτει τον πιο ισχυρό μηχανισμό επιθετικής προπαγάνδας (παιδεία – ΜΜΕ – διανόηση) με τον οποίο κατά το δοκούν ,αποδιοργανώνει συστηματικά (εδώ και χρόνια) , κατευθύνει και ελέγχει κάθε προσπάθεια αναδιάταξης του εχθρού και γνωρίζει κάθε αδυναμία και κάθε μελλοντική προοπτική του.
Στην άλλη πλευρά ,στο στρατόπεδο των λαών ,το οπλοστάσιο απαρτίζεται από :
1)   Σαρωτική αριθμητική υπεροχή .Οι λαοί έχουν τόσο μεγάλη αριθμητική υπεροχή και δύναμη,  που αρκεί απλά να αποφασίσουν να κάνουν οτιδήποτε και θα το πετύχουν ευκολότατα. Φανταστείτε 3 εκατομμύρια κόσμο στο σύνταγμα με σοβαρές όμως διαθέσεις και όχι με διαθέσεις για παιχνιδάκια με …μούντζες.
«Ο Σκοπός του πολέμου είναι η νίκη και όχι οι παρατεταμένες εκστρατείες (αυτό που λέγαμε για την …πλατεία) .Αν εμπλακείς σε πραγματική μάχη και η νίκη αργεί να έρθει, τα όπλα των ανδρών θα χάσουν την κόψη τους και ορμή τους θα σιγάσει (ό,τι έγινε στην πλατεία). Ποτέ μη ξεχνάς : όταν τα όπλα των ανδρών θα χάσουν την κόψη και ορμή τους ,θα σιγάσει ο θησαυρός σου και θα ξοδευτεί. Τότε άλλοι αρχηγοί θα ξεπηδήσουν για να εκμεταλλευτούν την εξαθλίωσή σου».
Σουν Τζού ‟Η τέχνη του πολέμου”
 Όταν οι λαοί κατανοήσουν τι γίνεται και αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τίποτε δεν μπορεί να τους σταματήσει.
2)   Δημοκρατική νομιμοποίηση κάθε ενέργειας και ,κατ’ επέκταση ,ανεπηρέαστη  λειτουργία της νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. Οι λαοί μπορούν σε μια νύχτα να απαλλαγούν από οποιαδήποτε αντιδραστική ενέργεια χρησιμοποιώντας την ουσία της δημοκρατίας που είναι η λαϊκή θέληση και πλειοψηφία. Φανταστείτε για παράδειγμα την τύχη των εγκληματικών οίκων αξιολόγησης”, αν τα κράτη αποφάσιζαν να απαλλαγούν από αυτούς .Θα αρκούσε μια απλή νομοθετική ρύθμιση και σε μια νύχτα θα ήταν παράνομοι και υπόδικοι !
      Η κατάσταση όμως σήμερα έχει ως εξής : έχουμε (ο λαός) χάσει σχεδόν όλες τις μάχες που δόθηκαν, πράγμα αναμενόμενο, στο βαθμό που δεν υπήρξε στοχοποίηση, κατανόηση του πεδίου μάχης και ομοιογένειαπροθέσεων”. Έτσι, ο εχθρός (στην κυριολεξία) έχει αρχίσει τη νομή των κατεχομένων εδαφών και πλουτοπαραγωγικών πηγών. Τι μένει λοιπόν;   Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ,ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ !
      Κάνουμε έτσι ό,τι είναι δυνατόν ,ώστε να αποτρέψουμε τις ξένες επενδύσεις και τις κινήσεις του εχθρού στα κατεχόμενα”. Σαμποτάρετε με όποιον τρόπο μπορείτε ,όταν μπορείτε, τις ξένες ‟επενδύσεις” (βλέπε κατασχέσεις), ώστε οι επικυρίαρχοι να κατανοήσουν ότι η …επένδυση στην Ελλάδα είναι ,όχι μόνο μη επικερδής, αλλά και επικίνδυνη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ! Η αντίσταση είναι αυτοδίκαιη υποχρέωση,  ανάγκη αυτοπροστασίας ,είναι καθήκον !!!
 Το κράτος είναι το πιο ψυχρό απ' όλα τα ψυχρά τέρατα: ψεύδεται ψυχρά και να το ψέμα που βγαίνει απ' το στόμα του: «Εγώ, το κράτος, είμαι ο λαός.
                                                                                                                      Φρ. Νίτσε

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.