Περίπου εκατό πρόσφυγες που επέβαιναν σε σκάφος που μετέφερε περισσότερα από 300 άτομα από τη Λιβύη, πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, πριν προλάβει να κινηθεί για τη διάσωσή τους η ιταλική ακτοφυλακή.

Το πλοίο έπλεε ακυβέρνητο, ενώ τρεις επιβάτες, ανάμεσά τους μία έγκυος, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο με προχωρημένη αφυδάτωση στο νοσοκομείο της Λαμπεντούζα.

Οι σκηνές που περιέγραψαν επιβάτες του πλοίου ήταν τραγικές, καθώς όπως ανέφεραν περίπου εκατό επιβάτες πέθαναν από την πείνα κατά την διάρκεια του ταξιδιού τα πτώματα των οποίων τα πέταξαν στην θάλασσα.

Τραγικές εικόνες εκτυλίχθηκαν επίσης, όταν ένα κυπριακό ρυμουλκό έφτασε κοντά στο ακυβέρνητο σκάφος και πολλοί επιβάτες έπεσαν στην θάλασσα για να προσπαθήσουν να ανέβουν.
Μια Μαροκινή που επέβαινε στο σκάφος περιέγραψε πως "ήμασταν 300, αλλά περίπου εκατό, κυρίως γυναίκες, δεν διασώθηκαν και οι άνδρες αναγκάστηκαν να ρίξουν τα πτώματα στην θάλασσα", μαρτυρία, ωστόσο, που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν οι ιταλικές αρχές.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.