Συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τις εμπράγματες εγγυήσεις (βλέπε “ενέχυρα”) που ζητούσε η Φινλανδία προκειμένου να συνεχίσει τη δανειοδότηση της Ελλάδας, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν. Θυμίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση σταθερά διέψευδε τα περί εμπράγματων εγγυήσεων.

Η Φινλανδή υπουργός δεν γνωστοποίησε τι περιλαμβάνουν αυτές οι εμπράγματες εγγυήσεις. Σε παλιότερη δήλωση είχε υποστηρίξει ότι η χώρα της τις ζητάει για να περιορίσει τις ευθύνες που αναλαμβάνει με τη δανειοδότηση μιας χώρας με τόσο μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα όπως είναι η Ελλάδα. Τότε είχε πει ότι οι εγγυήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν τη μορφή μετοχών της εταιρείας που θα αναλάβει να πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις.
Χθες η κ.Γιούτα Ουρπιλάινεν ανακοίνωσε ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή της σκανδιναβικής χώρας στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Παράλληλα, επανέλαβε την αντίθεση της κυβέρνησής της στην προοπτική έκδοσης ευρωομολόγων. “Κάθε κράτος είναι υπεύθυνο για το χρέος του και θα συνεχίσει να είναι και αύριο. Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση μας. Θα παραμείνουμε επικριτικοί απέναντι στα ευρωομόλογα” τόνισε.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.