Μπορεί οι εκπρόσωποι της G7 να δεσμεύτηκαν, μετά την τηλεδιάσκεψη τους, ότι θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υποστήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της ανάπτυξης, ωστόσο οι δεσμεύσεις τους δεν ήταν, όπως φάνηκε, αρκετές για να αλλάξουν το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τους Standard and Poor’s.


Σήμερα, οι ανησυχίες μεταφέρθηκαν στα Χρηματιστήρια της Ασίας, όπου οι δείκτες σημείωσαν κατακόρυφη πτώση.
Το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε σήμερα με πτώση ,ε τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 2,2%. Στη Σαγκάη οι απώλειες κινούνται στα επίπεδα του 2%, ενώ απώλειες 4% καταγράφονται στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.


Οι μεγαλύτερες απώλειες -σχεδόν 7%- σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο της Κορέας, όπου προσωρινά διεκόπησαν οι συναλλαγές.


Στο Χονγκ Κονγκ το χρηματιστήριο υποχωρεί κατά 4,07%.


Ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε απώλειες 852,78 μονάδων και είχε διαμορφωθεί στις 20.093,36 μονάδες στις 06:10' ώρα Ελλάδος, μετά την έναρξη των συναλλαγών με πτώση 2,57%.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.