Έκαψαν αστυνομικό σταθμό στο Νόττινχαμ
Οι χειρότερες ταραχές στο Μάντσεστερ τα τελευταία 30 χρόνια

Χάος στη Βρετανία από ταραχές και βία

Το Μάντσεστερ χτυπήθηκε την Τρίτη το βράδυ από τις χειρότερες ταραχές που έχει δει σε 30 χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία, που ανέφερε συγκρούσεις, λεηλασίες και ''σκηνές άσκοπης βίας'', αστυνομικός σταθμός κάηκε στο Νόττινγχαμ ενώ έχουν συλληφθεί περισσότερα από 500 άτομα από τις 6 Αυγούστου που άρχισαν οι ταραχές.

Η βία, που διαπράττεται από άτομα ''που δεν έχουν κανένα λόγο για να διαμαρτυρηθούν'', δημιουργούν ντροπή στους δρόμους'', δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, Γκάρι Shewan.

Στο μεταξύ, ένα αστυνομικό τμήμα κάηκε χθες το βράδυ από βόμβες μολότοφ που έπεσαν από ομάδα τουλάχιστον 40 ατόμων στην πόλη του Νόττινχαμ. Ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

''Το αστυνομικό τμήμα στο Circus Canning κάηκε από μολότοφ'', ανακοίνωσε η αστυνομία, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε από τις διακοπές του και δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση της ηρεμίας μετά από τρεις νύχτες ταραχών.

Εξάλλου, η ισπανική κυβέρνηση κάλεσε τους υπηκόους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη Βρετανία, λόγω των ταραχών που σημειώνονται στη χώρα από το Σάββατο.

''Σημειώνονται επεισόδια σε πολλές περιοχές του Λονδίνου, τα οποία έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας'', αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας στην ιστοσελίδα του. ''Συνίσταται στους τουρίστες και στους Ισπανούς κατοίκους να μείνουν μακριά από συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και να είναι πολύ πιο προσεχτικοί κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους τη νύχτα'', σημειώνει το Υπουργείο.

''Συνίσταται επίσης να ακολουθούν τις συμβουλές των βρετανικών αρχών που ανακοινώνονται μέσω των μέσων ενημέρωσης'', προσθέτει.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.