Έντονη διπλωματική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες από τη Λιβυκή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας κορυφαίος συνεργάτης του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι πραγματοποίησε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Μαυριτανίας Mohamed Ould Abdel Aziz, ο οποίος είναι επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης, όπως δήλωσε  διπλωματική πηγή  σήμερα Πέμπτη.
Ο Μπασίρ Σάλεχ Μπασίρ, επικεφαλής  προσωπικού στο καθεστώς της Λιβύης σύμφωνα  με αναφορές, έφτασε με ειδική πτήση στο Nouakchott, την Τετάρτη, στη συνέχεια ταξίδεψε στο Μάλι πριν επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Nouakchott την ίδια ημέρα. Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει ότι ο Μπασίρ συναντήθηκε με τον    Πρόεδρο  της Μαυριτανίας Mohamed Ould Abdel Aziz. Η επίσκεψη έχει σχέση με ανάλογες επαφές που είχαν ανώτεροι διπλωμάτες των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα σε διάφορες αφρικανικές χώρες, μέλη της Αφρικανικής Ένωσης, στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών για τον τερματισμό της Λιβυκής κρίσης, και αποσκοπούσαν   να παροτρύνουν τους αφρικανούς ηγέτες να πιεστεί  ο ηγέτης της Λιβύης να εγκαταλείψει την εξουσία και να  διαπραγματευτεί ειρηνευτικές συνομιλίες και την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Νωρίτερα αυτό το μήνα συναντήθηκε επίσης με τον Abdelmejid Seif Nassr, έναν απεσταλμένο  του Εθνικού Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) των ανταρτών. Εν τω μεταξύ, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι ο Λίβυος Υπουργός Εξωτερικών Abdulati αλ-Obeidi πρόκειται να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του  Σταύρο  Λαμπρινίδη  στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη, εν μέσω αυξανόμενης διπλωματική πίεσης που ασκείται  στο καθεστώς Καντάφι.
=============
Εν τω μεταξύ διαψεύδεται η πληροφορία που είχε μεταδοθεί από του αντάρτες ότι σκοτώθηκε σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ο γιος του Καντάφι, Χαμίς. Η Λιβυκή τηλεόραση μεταδίδει πλάνα που τον δείχνει να επισκέπτεται τραυματισμένους σε νοσοκομείο της Τρίπολης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.