Τέλος στη χρήση της καμπάνας προτείνει νέα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του…«περιβαλλοντικού θορύβου» την οποία έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το νομοσχέδιο, προβλέπει περιορισμό και έλεγχο της έντασης με την οποία χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών.
Το έτοιμο σχέδιο ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), το οποίο είχε ολοκληρώσει η τέως υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, έρχεται να «τακτοποιήσει» θεσμικά αυτό που έχει επισημάνει με πόρισμά του ο «Συνήγορος» του Πολίτη, τις επιπτώσεις δηλαδή του θορύβου από τις καμπάνες για τις οποίες…υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις δικαστηρίων!
Για αυτό το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να προτείνει μέτρα ώστε να θεσμοθετηθούν οι κατάλληλες αποφάσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν την…προστασία του περιβάλλοντος και την τάξη(μας δουλεύουνε κανονικά)!
«Οι υφιστάμενες πολιτικές που αφορούν τον θόρυβο είναι πολύ περιορισμένες στην Ελλάδα. Επί της ουσίας στη χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την ηχορρύπανση. Μόνον“πυροσβεστικά”, δηλαδή εκ των υστέρων, ελήφθησαν όσα μέτρα ελήφθησαν και αυτά με την περιορισμένη αποτελεσματικότητα που είχαν» λέει ο κ. Ρουσέτος Λειβαδάρος, μέλος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
ΘΕΣΠΙΣΗ…«ΗΣΥΧΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!
Η νομοθετική δέσμη που ετοίμασε για την ηχορρύπανση το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρεί και στη θεσμοθέτηση «Ησυχων περιοχών» στις πόλεις, δηλαδή ειδικών περιοχών «ακουστικής προστασίας». Αυτή θα γίνεται με ένταξη στα ρυθμιστικά σχέδια.
Στις περιοχές αυτές θα ισχύουν εξελιγμένα όρια θορύβου και ειδικές διατάξεις ελέγχου και περιορισμού λειτουργίας των πηγών θορύβου, βάσει των αποτελεσμάτων και των προτάσεων που θα προκύψουν από το πρόγραμμα εκπόνησης των Στρατηγικών Χαρτών Θορύβου.Στις «Ήσυχες περιοχές» θα ενταχθούν και ειδικές περιοχές με νοσοκομεία, χώρους θρησκευτικής λατρείας, κ.ά.
Φαίνεται πως κάποιοι εγκέφαλοι της νέας τάξης βιάζονται να ξεμπερδέψουν με την Ορθοδοξία στην Ελλάδα που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους και κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν την αποχριστιανοποίηση της χώρας εκμεταλλευόμενοι την ύποπτη και ένοχη σιωπή κληρικών και αρχιερέων τύπου «Ιερώνυμου». Εμείς θα περιμένουμε την αντίδραση της «επίσημης» εκκλησίας στο θέμα και θα δράσουμε ανάλογα.
Η αρχή της ενόχλησης.
Το…έργο της ενόχλησης από τις καμπάνες δεν είναι τωρινό αλλά έχει την ρίζα του πριν από χρόνια, όταν ο τζέφρυ μινέικο παπαντρέος που ήταν τότε υπουργός εξωτερικών, ενοχλήθηκε από τις καμπάνες και σταμάτησε την λειτουργία σε ιερό ναό με την αστυνομία προκειμένου να σταματήσουν αυτές να χτυπούν, όπως δείχνει το βίντεο που επισυνάπτουμε στο τέλος του άρθρου. Η αντίδραση των πιστών και του Ορθόδοξου λαού σε αυτή την «ενόχληση» ήταν έντονη με αποτέλεσμα να αποσιωπηθεί το γεγονός για να αποφευχθεί η δημόσια κατακραυγή. Ο τζέφρυ όμως φαίνεται πως δεν το έβαλε κάτω και θεσπίζει νόμο με σκοπό να απαγορέψει την υπεράσπιση της…θρησκείας από τους πιστούς, δηλαδή την ελευθερία έκφρασης και σκέψης.
Φαίνεται πως κάποιες οικογένειες με εβραϊκές ρίζες στην Ελλάδα, κατασκευάζουν νόμους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και αντίθετα από τα ήθη, τα έθιμα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού.
Υπενθυμίζουμε στο υπουργείο ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να θεσπιστεί νόμος που να απαγορεύει την θρησκευτική παράδοση ενός λαού. Στην Ελλάδα οι καμπάνες των Εκκλησιών χτυπούν εδώ και αιώνες και οι Έλληνες Χριστιανοί όχι μόνο δεν ενοχλήθηκαν ποτέ από αυτό, αλλά είναι και απαραίτητο κομμάτι της λατρευτικής και κοινωνικής ζωής τους.Τώρα βέβαια αν από τις καμπάνες ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι και όλοι όσοι έχουν μαζευτεί εδώ χωρίς να μας ρωτήσουν, τότε έχουν το ελεύθερο να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν ή να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Δεν νοείται να έρχονται με την θέληση τους σε μια χώρα αποδεχόμενοι ότι αυτή η χώρα είναι Ορθόδοξη και μόλις έρθουν να αρχίζουν οι «γκρίνιες» με κάθε τι που θυμίζει…Ορθοδοξία.
Προτείνουμε στο υπουργείο να σκεφτεί πολύ, πριν ανοίξει πόλεμο στην Ορθοδοξία, διότι οι συνέπειες δεν θα είναι συνηθισμένες…
ΠΗΓΗ
Κοίταξε να δεις, Ακτιβιστή..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜένω ανάμεσα σε δύο εκκλησίες που απέχουν γύρω στα 200-300μ από το σπίτι μου. Ουδέποτε ενοχλήθηκα από καμπάνες (πέρα από μεγάλες Παρασκευές που χτυπάνε όλη μέρα), και δεν δηλώνω και χριστιανή ορθόδοξη.
Αν θέλαμε να δούμε τα πράγματα ουσιαστικότερα, οι καμπάνες είναι το τελευταίο που ενοχλεί. Ας κοιτάξουν τη νομοθεσία για παράνομες τροποποιήσεις σε οχήματα που σε κάνουν να χάνεις τον ύπνο σου, κι ας τις διασταυρώσουν με τη νομοθεσία που επιτρέπει να εισάγονται τα εξαρτήματα για τις εν λόγω τροποποιήσεις, τα οποία (και καλά) προορίζονται για αγωνιστική χρήση.
Αυτά, αφ'ενός περί "ηχορρύπανσης"..
Αφ'ετέρου, μην τυχόν και με ξυπνήσει κανένας ιμάμης αχάραγο, θα βγω και θα του πετάω swan!
Ε τώρα μην μπερδεύουμε τα πράγματα και τα κάνουμε όλα ένα τουρλού! Τι σχέση έχει το να χαμηλώσει ο ήχος της καμπάνας που σε ξεκουφαίνει, με την ορθοδοξία και με το τι πιστεύει ο καθένας; Ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει, η καμπάνα είναι το θέμα η μήπως κάποιος είναι πιστός επειδή χτυπάει η καμπάνα; Μη γινόμαστε υπερβολικοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά, συμφωνώντας και με το παραπάνω σχόλιο, καλά θα κάνουν, επιτέλους, να σταματήσουν και τον απίστευτο θόρυβο που κάνουν κάποια μηχανάκια για να να κάνουν το προσωπικό τους κέφι χωρίς να υπολογίζουν την ησυχία των άλλων.
Και επίσης αυτόν το περιβόητο νόμο ο οποίος λέει ότι η αστυνομία δεν επεμβαίνει όταν ο γείτονας σου έχει βάλει τη τηλεόραση τόσο δυνατά που δεν μπορείς να ησυχάσεις ούτε καν να ακούσεις τη δική σου τηλεόραση (αν και εγώ την έχω κλείσει εδώ και δύο χρόνια, την ανοίγω μόνο επιλεκτικά)γιατί, λέει, ότι δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας! Δηλαδή ο πολίτης μπορεί να έχει πρόβλημα αλλά δεν είναι η ώρα να επέμβει η αστυνομία! Δλδ υπάρχουν ώρες όπου ο πολίτης είναι στο έλεος του κάθε ηλίθιου που γουστάρει να ενοχλεί τον γείτονά του χωρίς να τον λαμβάνει υπ όψιν του! Ωραίος πολίτης ο γείτονας με τη τηλεόραση!
Και επίσης τι να πω για τις καφετέριες που βάζουν τόσο δυνατά τη μουσική που ούτε να διαβάσεις μπορείς, ούτε να μιλήσεις ήσυχα και ανθρώπινα με τη παρέα σου. Αν θέλω να ακούσω μουσική και μάλιστα δυνατά, θα πάω το βράδυ σε ένα μπαρ η στο σπίτι μου, προσέχοντας να μην ενοχλήσω το διπλανό μου.
Βρίσκω ότι η Αθήνα είναι πολύ θορυβώδης πόλη και κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Βάζουνε μουσική ακόμα και σε στοές όπου υπάρχουν καφετέριες και μάλιστα δυνατή που καλύπτει την κουβέντα. Τα μαγαζιά δε το έχουν παρακάνει, δεν υπάρχει πλέον μαγαζί χωρίς μουσική-θόρυβο, χωρίς κανένα σεβασμό για τους ανθρώπους που εργάζονται τόσες ώρες μέσα σε τόσο θόρυβο. Και αυτό χάριν μιας δήθεν νοοτροπίας ότι είμαστε δήθεν χαρούμενοι και μας αρέσει η μουσική, και ας έχει γίνει το νευρικό μας σύστημα κουρέλι από το συνεχή θόρυβο.
Το θέμα είναι ότι στις καφετέριες βάζουν μουσική για να καταναλώνουν ακόμα περισσότερο, να ρουφάς, να πίνεις έχοντας το μυαλό σου μέσα στο σκοτάδι του θορύβου και να μην σκέφτεσαι. Σε αυτό υπηρετεί ο θόρυβος, στο να μην μπορείς να σκέφτεσαι. Ειδάλλως τι σε εμποδίζει να ακούς μουσική στο σπίτι σου η σε νυχτερινό μπαρ;
Όσο για τις καμπάνες, για πιο λόγο χτυπούν τόσο δυνατά, μήπως σε κάνει πιο χριστιανό η μήπως δυναμώνει την ορθοδοξία; Δεν θέλω να με ξυπνάει το πρωί η άγρια καμπάνα, θέλω ο ήχος της να είναι γεμάτος γλύκα και αγάπη.
Ο θόρυβος στην ελλάδα είναι ένα στάτους θα έλεγα και "χρησιμεύει" μόνο στο να προσποιείται κανείς ότι δεν τρέχει τίποτα και όλα είναι καλά, και ότι είμαστε ντε και καλά χαρούμενοι! Ψευδοχαρούμενοι, με το νευρικό σύστημα κουρέλια και στη τσίτα αρκεί να δείχνουμε δήθεν.
Κάτω ο κάθε θόρυβος! Τον απίστευτο πολιτικό θόρυβο που μας έχει ζουρλάνει, μ' αυτόν πότε θα ξεμπλέξουμε;