Πάνω που με την ρύθμιση - διάταξη που  προωθούσε το υπουργείο,  θα "έκοβε" τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής μεταξύ γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών και βιομηχανιών, μετά από έντονες πιέσεις του Ιατρικού Συλλόγου υπαναχώρησε.
Η έντονη αντίδραση του ΙΣΑ, στην προωθούμενη διάταξη του υπουργείου Εργασίας, για αλλαγή του τρόπου συνταγογράφησης και υποχρέωση των γιατρών να συνταγογραφούν με βάση τη δραστική ουσία και όχι το σκεύασμα, οδήγησε στην απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.


Εκείνο που επεδίωξε η κυβέρνηση ήταν να περιορίσει την επιλεκτική (αν όχι καθοδηγούμενη) συνταγογράφηση προς συγκεκριμένα εμπορικά σκευάσματα, καθιερώνοντας την συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία. Έτσι ήταν σίγουρο πως και τις δαπάνες θα περιόριζε και την συναλλαγή (δώρα, μπόνους, ταξίδια κλπ παροχές) θα ελαχιστοποιούσε.


Το επιχείρημα βέβαια του ΙΣΑ εδράζεται στο επιχείρημα ότι ο άρρωστος συνδέεται με την εμπορική ονομασία του φαρμάκου (μέσω βέβαια της κατευθυνόμενης συνταγογραφίας των ιατρών) υπερτιμώντας ή υποτιμώντας τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.


Έτσι η κυβέρνηση δεν τόλμησε να ανοίξει ένα άλλο μέτωπο και ο ΙΣΑ σπεύδει να εκφράσει την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει τη διάταξη. 


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.