Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011, στις 8 μμ.
στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.


Η φωτογράφος Φανή Σαρρή τα τελευταία είκοσι χρόνια φωτογραφίζει σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία δίνοντας βαρύτητα κυρίως σε θέματα που αφορούν στο Ισλάμ.
Ταξιδεύει και φωτογραφίζει όχι για να κρίνει, να επαινέσει ή να καταδικάσει, αλλά για γνωρίσει και να αποτυπώσει με το φακό της τη συνύπαρξη των ανθρώπων με τα μνημεία. Στην έκθεση παρουσιάζεται η σύγχρονη ζωή, μέσα από το φίλτρο αλληλεπίδρασης του χώρου και συγκεκριμένα των ανθρώπων και των μνημείων, τα οποία μπορεί να σχετίζονται με όλους τους πολιτισμούς που άνθησαν στην περιοχή: τον ελληνικό, το ρωμαϊκό, το βυζαντινό, τον ισλαμικό κ.α. και αποτελούν πλέον κομμάτι του ανθρωπογενούς τοπίου, το οποίο βιώνεται καθημερινά από τους κατοίκους. Έτσι, μέσα από την έκθεση το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να «ζήσει» στιγμιότυπα ζωής των απλών, καθημερινών ανθρώπων μέσα και γύρω από τα μνημεία.


Η Φανή Σαρρή σπούδασε Φαρμακευτική στο Α.Π.Θ. αλλά αφοσιώθηκε στη φωτογραφία. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, δημόσιους οργανισμούς και ιδιώτες. Έργο της έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα για το 2011 τη Μέση Ανατολή.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.