Σε ζοφερές προβλέψεις για την ελληνική οικονομία προχώρησε για ακόμα μία φορά ο  Νουριέλ Ρουμπινί. Σε άρθρο του στους Financial Times σημειώνει ότι "η Ελλάδα θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση και να βγει από την ευρωζώνη".

Προσθέτει ότι "η χώρα έχει κολλήσει σε ένα φαύλο κύκλο αναξιόχρεου, χαμηλής ανταγωνιστικότητας και όλο και βαθύτερης διαρκούς ύφεσης, ενώ το χρέος επιδεινώνεται από τη δρακόντεια δημοσιονομική λιτότητα". 


"Για να αποδράσει η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει τώρα μία ομαλή αναδιάρθρωση χρέους, να βγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή", επισημαίνει.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, σημειώνει ότι "προσφέρει πολύ λιγότερη ελάφρυνση χρέους από όση χρειάζεται η Ελλάδα, σχεδόν μηδενική αν συνυπολογιστούν τα κίνητρα προς τους πιστωτές".

Συνεπώς συστήνει απόρριψη της συμφωνίας και επαναδιαπραγμάτευση της υπό την απειλή της πτώχευσης.

Ο Ρουμπινί συμπληρώνει ότι η χώρα μας δεν μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη χωρίς αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της- αυτό προϋποθέτει "πραγματική υποτίμηση του νομίσματός της", άρα επιστροφή στη δραχμή.

Ο ίδιος ομολογεί ότι η διαδικασία αυτή θα είναι οδυνηρή, συνιστώντας τη "δραχμοποίηση" των χρεών σε ευρώ. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.