Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θέρμης διοργανώνει την 9η Γιορτή Νεολαίας  στις 16 και 18 Σεπτεμβρίου , στην Πλατεία Παραμάνα της Θέρμης .
Στην πλατεία της Θέρμης θα φιλοξενηθούν :

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00 το βράδυ το συγκρότημα Ρεφλεξιονς από τον Τριλοφο
Ενημερωτικά περίπτερα θα φιλοξενούν φορείς  ( Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Κοινωνικές Οργανώσεις κ.α) που θα  παρέχουν ενημέρωση στους πολίτες της Θέρμης.
Οι πρόσκοποι της Θέρμης θα συμμετέχουν με διαφορά δρώμενα , ενώ θα υπάρχει στην πλατεία η έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Μουστακαλή.
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου STREET MODE  φεστιβάλ για 3η Χρονιά στα «ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ» του Δήμου Θέρμης.
Τo Street Mode Festival είναι το πιο ολοκληρωμένο street culture φεστιβάλ στην Ελλάδα διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κεντρική πλατεία της Θέρμης.
Οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για 12 ώρες συνεχή δράση με επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, breakdance, hip hop χορού και bmx από τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και αθλητές μέσα στον χώρο της πλατείας η οποία θα διαμορφωθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.
Μουσικές συναυλίες, dj sets και παράλληλες δράσεις από την νεολαία του Δήμου Θέρμης και μη κυβερνητικές οργανώσεις θα συνοδεύουν την εκδήλωση καθ’ όλη την διάρκεια της.
To Street Mode Festival πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο της ετήσιας Γιορτής Νεολαίας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης και των εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα» με την  επιμέλεια του Γιάννη Ευσταθίου (Nox1).
Το πρόγραμμα :
12:00 – 20:00 – Εκδήλωση Graffiti.
Στο τούνελ της πλατείας 35 από τους καλύτερους καλλιτέχνες graffiti της Ελλάδας θα δημιουργήσουν μία τοιχογραφία μήκους 70 μέτρων!
Οι καλλιτέχνες είναι οι: Live2, Apset, Γ. Mαυρίδης, Jamer, Jasone, Lue, Case, Krase, Dee71, Homo, Ser, Χ. Αλαβέρας, Jorz, Nade, Nastwo, Dwayne, Dante, Smartie, Noone, Karma, Jerz, Nox1, Inva, Rino, Ionas, Onare, Sive, Rasel, Amok, Risk, Toolis, Zek, Design Ninjah, Simoni και Shuen.
18:00 – Επίδειξη BMX.
Η γνωστή ετήσια επίδειξη bmx Ride On Street Ripper θα παρουσιαστεί φέτος στο πλαίσιο του Street Mode Festival με την συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αναβατών bmx ποδηλάτων. Χώρος της πλατείας θα διαμορφωθεί με ειδικές κατασκευές για αυτόν τον σκοπό και θα είναι διαθέσιμος προς το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε o καθένας να μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο bmx!
19:00 – Διαγωνισμός Breakdance.
Στο αμφιθέατρο της πλατείας οι 16 καλύτεροι χορευτές breakdance της Ελλάδας θα αναμετρηθούν ζωντανά μπροστά στο κοινό για την ανάδειξη του κορυφαίου Έλληνα B-Boy σε μία μάχη τύπου ένας εναντίον ενός με χρηματικά έπαθλα και δώρα για τους νικητές. Στα διαλείμματα του αγώνα γνωστές ομάδες hip hop χορού θα παρουσιάσουν μοναδικές χορογραφίες!
21:00 – Μουσικές Συναυλίες.
Το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλίες από τους ΧΑΤ ΤΡΙΚ και τον Μικρό Κλέφτη (μέλος του συγκροτήματος Βόρεια Αστέρια) οι οποίες θα συγκεντρώσουν τον κόσμο των επιμέρους δραστηριοτήτων στον συναυλιακό χώρο της πλατείας.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις  είναι ελεύθερη.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θέρμης, αποτελεί ένα θεσμοθετημένο φορέα που σκοπό έχει την εκπροσώπηση των νέων του Δήμου Θέρμης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ως συμμετοχικό όργανο, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις, σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία, προωθώντας ταυτόχρονα σχέσεις συνεργασίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ιδιαίτερα στοχεύει :
-Στην προώθηση της κοινωνικής προσφοράς των νέων μέσω του εθελοντισμού και της δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους
-Να ενισχύει την οικολογική συνείδηση των νέων και την ευαισθητοποίηση τους στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, στοχεύοντας παράλληλα να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για περιβαλλοντική αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας
-Στη διεξοδική ενημέρωση και επιμόρφωση των νέων της Θέρμης  μέσω ενημερωτικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και άλλων δράσεων πολυθεματικού περιεχομένου, με κεντρικό άξονα τις σύγχρονες ανάγκες των νέων
-Να συμβάλλει στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και να υποβοηθήσει τις διαδικασίες εξεύρεσης επαγγελματικών διεξόδων για τους νέους
-Στην προώθηση των διεθνών σχέσεων των νέων της πόλης μέσω του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Θέρμης, με συνεργασίες διεθνούς επιπέδου με Συμβούλια Νέων του εξωτερικού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.