δεν πληρώνω τις τράπεζες
Μπορούμε και μόνοι μας να κηρύξουμε
προσωπική στάση πληρωμών προς τις τράπεζες!


Τα παρακάτω τα έγραψα αφού σταμάτησα να πληρώνω τις δόσεις μου στην Τράπεζα Σ... και μου έστειλαν "απειλητικό" σημειωματάκι με δικαστικό επιμελητή.

Ακολουθεί και 2η σημείωση με την 2η επιστολή μου, αφού κατάλαβαν ότι ούτε μπορούν ούτε θα πάρουν τίποτα από μένα και μου έγραψαν "πλήρωσε όποτε θες ό, τι θες"... Φυσικά δεν έχω πληρώσει εδώ και 9 μήνες... τίποτα δεν έγινε... Το πολύ-πολύ να με βάλανε στον "Τειρεσία"... και χέστηκα...








ΘΕΜΑ:

Πρόταση Διευθέτησης Δανείου Καταναλωτικής Πίστης

ΣΧΕΤ : Η από 14 Απρ 2011 επιδιδόμενη από τον Δικ. Επιμελητή Σ... Εξώδικη Δήλωση – Πρόσκληση σας


Αγαπητέ κύριε Σ……., λαμβάνοντας υπ’ όψιν, την με υπογραφή σας, εξώδικη δήλωση της εταιρίας “………… POPULAR BANK PUBLIC CO LTD” από 11/4/2011 και η οποία επιδόθηκε στην μητέρα μου Ε. Π., αντ’ εμού την 14/4/2011, θα ήθελα να σας προτείνω τα παρακάτω για την διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε.


Το υπόλοιπο κεφαλαίου που οφείλω προς την εταιρία σας, σύμφωνα με τον τελευταίο μηνιαίο λογαριασμό που έλαβα ταχυδρομικώς, με ημερομηνία έκδοσης 11/3/2011, είναι 4.965,66€, συν το κεφάλαιο των προηγουμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών μου (180,15€) (αφαιρουμένων των τόκων) και το κεφάλαιο της τελευταίας ανεξόφλητης δόσης μου (89,09€) (επίσης αφαιρουμένων των τόκων) την 7/4/2011, σύνολο 5234,9 €.


Μετά από τηλεφωνικές επαφές υπαλλήλων της εταιρίας σας με μένα και στις οποίες μου προτάθηκε μείωση του επιτοκίου στο επίπεδο του 7,75%, με αντίστοιχη αύξηση της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής, έκρινα ασύμφορες τις προτάσεις αυτές, για τον προφανή λόγο ότι θα υποχρεωνόμουν σε βάθος χρόνου να πληρώσω μεγαλύτερο ποσό από το οποίο θα πλήρωνα, αν συνέχιζα να αποπληρώνω το δάνειο μου, με το υφιστάμενο επιτόκιο της ήδη σε ισχύ σύμβαση μας.


Αντ’ αυτού λοιπόν, θα ήθελα να σας αντιπροτείνω την άμεση πληρωμή, σε ταμείο της εταιρίας σας στο υποκατάστημα Σ..., του ποσού των 523,49€, το οποίο σύμφωνα με το «Fractional Reserve Banking System», όπως αυτό καθορίζεται στη σελ. 8(1) από το εγχειρίδιο «Modern Money Mechanics» της FED, και το οποίο καθόσον γνωρίζω, αποτελεί τον γενικότερο οδηγό της διαδικασίας «δημιουργίας του χρήματος» (σελ. 6-7(2)), όπως ακολουθείται από όλες τις εταιρίες του κόσμου που δραστηριοποιούνται στον τομέα σας, στο ποσό το οποίο είναι αναγκαίο για να «δημιουργηθεί» (πίνακας 11(3)), εκ νέου το οφειλόμενο από εμένα «λογιστικό» κεφάλαιο των 5234,9€.


Θεωρώ βέβαια ότι η παραπάνω πρόταση μου, είναι απίθανο να γίνει αποδεκτή από την εταιρία σας, γιατί αν γινόταν αυτό θα άνοιγε τους «ασκούς του Αιόλου» για παρόμοιες απαιτήσεις εκ μέρους και άλλων δανειοληπτών. Αν (και είναι το πιθανότερο) έχετε άγνοια ή αντίθετη άποψη επί των λεχθέντων μου οικονομοτεχνικών θέσεων, τότε κακώς δουλεύετε σε εταιρία που «πουλάει» χρήματα, και πολύ φοβάμαι ότι αυτός θα είναι ο λόγος, για τον οποίο κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα χάσετε και εσείς την δουλειά σας και ίσως βρεθείτε στην δυσάρεστη (ομολογώ) θέση που βρίσκομαι αυτή την στιγμή εγώ.


Συνοψίζοντας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, για να το λάβετε υπ’ όψιν σας για τις όποιες μελλοντικές απαιτήσεις πιστεύετε ότι μπορεί να ικανοποιηθούν από μέρους μου προς την εταιρία σας, αυτό που επισήμανα, στις καθόλα ευγενικές συναδέλφους σας στο τμήμα διακανονισμών, κυρία Μ……. και κυρία Κ………, ότι ουδέν ακίνητο περιουσιακό στοιχείο τελεί υπό την κατοχή μου, πλην μίας μοτοσυκλέτας 400κ.εκ, ευτελούς αξίας και η οποία είναι ακινητοποιημένη λόγω σοβαρής ηλεκτρικής βλάβης, η οποία για να επιδιορθωθεί χρήζει του ποσού το οποίο αντιστοιχεί στην τωρινή της αξία (περίπου 1000€) λόγω της παλαιότητας της. Όπως επίσης και ότι κατά πάσα πιθανότητα (όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως), δεν ελπίζω ότι πρόκειται να υπάρχει περίπτωση να εργαστώ στο μέλλον και ως εκ τούτου να μισθοδοτηθώ μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή να συνταξιοδοτηθώ λόγω της πρότερης υπηρεσίας μου επί 11 έτη και 9 μήνες στον Ελληνικό Στρατό, επί ενός (1) συνολικά έτους στα ΕΛΤΑ ως εποχικός, τα οποία δεν μου επιφέρουν όπως θα γνωρίζεται ίσως και καλύτερα από μένα το δικαίωμα θεμελιοδότησης σύνταξης.


Κλείνοντας και επαφιόμενος στην διακριτικότητα την δική σας και της εταιρίας σας, θα σας παρακαλούσα, αν τελικά (όπως είναι και το πιθανότερο) προχωρήσετε σε καταγγελία της μεταξύ μας σύμβασης και σε άσκηση των καθόλα νόμιμων δικαιωμάτων σας προς το πρόσωπό μου, σε περίπτωση που επιδικασθεί «Διαταγή Πληρωμής» στο όνομα μου, να μην επιδοθεί σε οικείο μου πρόσωπο (γονείς) για τον λόγο ότι ουδεμία σχέση έχουν με την σύμβαση (δεν είναι εγγυοδότες) και επ΄ ουδενί είχαν υπόψη τους τις διάφορες οικονομικές μου δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να έχουν θορυβηθεί και ταραχθεί ψυχικά λόγω και της ηλικίας των, με την ξαφνική γνώση του οικονομικού προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζω.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
(1). How Much Can Deposits Expand in the Banking System? 
The total amount of expansion that can take place is illustrated on page 11. Carried through to theoretical limits, the initial $10,000 of reserves distributed within the banking system gives rise to an expansion of $90,000 in bank credit (loans and investments) and supports a total of $100,000 in new deposits under a 10 percent reserve requirement. The deposit expansion factor for a given amount of new reserves is thus the reciprocal of the required reserve percentage (1/.10 = 10). Loan expansion will be less by the amount of the initial injection. The multiple expansion is possible because the banks as a group are like one large bank in which checks drawn against borrowers' deposits result in credits to accounts of other depositors, with no net change in the total reserves.


(2). If business is active, the banks with excess reserves probably will have opportunities to loan the $9,000. Of course, they do not really pay out loans from the money they receive as deposits. If they did this, no additional money would be created. What they
do when they make loans is to accept promissory notes in exchange for credits to the borrowers' transaction accounts. Loans (assets) and deposits (liabilities) both rise by $9,000. Reserves are unchanged by the loan transactions. But the deposit credits constitute new additions to the total deposits of the banking system.


(3). Thus through stage after stage of expansion, "money" can grow to a total of 10 times the new reserves supplied to the banking system....


πηγή:  
www.ramnousia.com
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.