Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Οι παλιότεροι θυμούνται (και ευκαιρία να μάθουν οι νεώτεροι) ότι η ακροδεξιά παρακρατική οργάνωση που δολοφόνησε άνανδρα τον Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, λεγότανε «καρφίτσα».


Στις μέρες μας, το όνομα αυτό το πήρε μία, εβδομαδιαίως εκδιδόμενη στη Θεσσαλονίκη (εφημερίδα), προφανώς ανήκουσα στην ίδια συνομοταξία της «5ης Φάλαγγας», δηλαδή εκείνων που μισθοδοτούνται για να μεθοδεύουν την καθήλωση του λαού στα σερβιριζόμενα ψέμματα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος και των παραφυάδων του.


Έτσι, η «Καρφίτσα», στην τελευταία έκδοσή της, (15/10/11) δημοσιεύει ολοσέλιδη «έρευνα» για να παρουσιάσει στους αναγνώστες της το «σβήσιμο» της ΣΠΙΘΑΣ του Μίκη Θεοδωράκη και την απόφαση τού ιδρυτή της «να επιστρέψει στην πολιτική ζωή του τόπου και να έχει συμφωνήσει την κάθοδό του στις επόμενες εθνικές εκλογές σε ψηφοδέλτιο της Κομουνδούρου» !! «Η υποψηφιότητα του μουσικοσυνθέτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλειδώσει»!!!
Γράφει και πολλά άλλα, εξ ίσου «ωραία» η «Καρφίτσα», δικαιολογώντας το ψωμί που τρώει από τα αφεντικά της.
Θα αναφέρω όμως μόνο ένα, που δείχνει το πνευματικό επίπεδο των συντακτών της, που συναγωνίζεται επάξια εκείνο του Γκοτζαμάνη, (οδηγού του δολοφονικού  τρίκυκλου που σημάδεψε τον Λαμπράκη) της άλλης, εκείνης, φασιστικής «Καρφίτσας».
Μας λέει, λοιπόν, η «Καρφίτσα» πως, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο μόνος Έλληνας που γεμίζει τις μεγαλύτερες πλατείες της χώρας, χωρίς κανέναν μηχανισμό να τον υποστηρίζει, μόνο με το άκουσμα του ονόματός του, και με όλους τους καθεστωτικούς μηχανισμούς να τον σαμποτάρουν, «ήθελε να δημιουργήσει ένα κλειστό club υποστηρικτών του για να μπορεί να μιλάει σε συγκεντρώσεις (!!!) Ήθελε να αποκτήσει τη δύναμη εκείνη που θα του έδινε τη δυνατότητα να μιλά προνομιακά με πολιτικούς χώρους και κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να ξαναμπεί στην πολιτική» !!!

Ίσως δεν θ’ άξιζε καθόλου τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τη μετεξελιγμένη σε εφημερίδα «Καρφίτσα» της Θεσσαλονίκης,  καθώς η επιχειρηματολογία της, δείγματα της οποίας προαναφέρθηκαν, είναι εξαιρετικά αστεία.

Η καταγέλαστη «Καρφίτσα», προφανώς, κάνει πως δεν ξέρει για ποιον μιλά. Ή δεν ξέρει ότι και οι πέτρες στην Ελλάδα ολόκληρη, γνωρίζουν τι θα πεί Μίκης Θεοδωράκης και ξέρουν (και οι πέτρες) ότι το μέγεθος της κοινωνικής αποδοχής του Μίκη Θεοδωράκη είναι  πολλαπλασίως μεγαλύτερο, όχι του Συνασπισμού, αλλά όλων μαζί των κομμάτων που έχουν συμπράξει στο έγκλημα της υπερχρέωσης της χώρας που οδήγησε στην εξευτελισμό και στη φτώχεια, την κοινωνία μας.
Και, κάνει πως δεν ξέρει, διότι ξέρει πολύ καλά (κι αυτή και τα αφεντικά της) πως ο όγκος και το ανάστημα που λέγεται Μίκης Θεοδωράκης, είναι, σήμερα, η μόνη δύναμη που μπορεί να αντιταχθεί στο ένοχο πολιτικό κατεστημένο και να το γκρεμίσει. Κάτι που, βέβαια, δεν ισχύει με κανέναν τρόπο για τον Συνασπισμό ή οποιονδήποτε άλλον πολιτικό μηχανισμό.
Και ξέρει επίσης, ότι  ομοϊδεάτες, οπαδοί και φίλοι της ΣΠΙΘΑΣ, είναι όλος αυτός ο λαός που οι δημοσκοπήσεις τον μετρούν στο 60-65% της κοινωνίας, που όταν μιλάει ο Μίκης τρέχει και γεμίζει τις πλατείες, στις οποίες φοβούνται και τρέμουν να εμφανιστούν, έστω και σαν περιπατητές, τα αφεντικά και οι χρηματοδότες της «Καρφίτσας.
Αυτό είναι που φοβούνται και βάζουν τους σπιθαμιαίους κοντυλοφόρους της να χύσουν πικρό μελάνι μπας και ξεγελάσουνε κανέναν  ζαλισμένο αναγνώστη της εν λόγω φυλλάδας που πρόκειται (κατά έγκυρες πληροφορίες μας) να κυκλοφορεί σε χαρτί υγείας ώστε να ανταποκρίνεται στη μόνη χρησιμότητα που έχει το περιεχόμενό της.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.