Ο επίλογος του Λιβυκού δράματος τέθηκε σήμερα από αυτούς που το άρχισαν. Νατοϊκές δυνάμεις με επίθεση σε κομβόι οχημάτων, με το οποίο επιχειρήθηκε να διαφύγει ο Καντάφι, σκότωσαν τον πρώην αρχηγό του Λιβυκού κράτους
Σε φωτογραφία (δίπλα) που αποκλειστικά δημοσίευσε το Al Jazeera κείται αιμόφυρτος στο χώμα.
Αυτό  ήταν το επόμενο συμβάν μετά την πτώση του τελευταίου προπύργιου και γενέτειράς του, της Σύρτης. Νεκρός μαζί του και ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων Abu Bakr YOUNUS Jabr, ενώ ο έκπρόσωπος τύπου του πρώην καθεστώτος Ιμπραχήμ Μούσσα συνελήφθη.
Η αναγνώριση του πτώματος του Καντάφι έγινε στο νοσοκομείο της Μισουράτα όπου αρχικά μεταφέρθηκε. Ενώ είναι άγνωστο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.


Γιορτή στήθηκε για σήμερα στην Τρίπολη, ώστε να δοθεί το κλίμα της αγαλλίασης και απελευθέρωσης από τον φόβο του πρώην "δικτάτορα", σύμφωνα με πηγές του ΕΜΣ. Να σημειώσουμε ότι  μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο τρόμος ήταν αυτός που καθόριζε τις καταστάσεις και δράσεις. Αυτός υποχρέωσε ακόμα και την ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Κλίντον να μεταφερθεί στην Τρίπολη από το αεροδρόμιο μέσα σε ασθενοφόρο.


Ας ελπίσουμε ότι θα ομαλοποιηθεί η ζωή του πολύπαθου λαού και ότι θα επικρατήσει γαλήνη και ανάπτυξη στη χώρα, τόσο απαραίτητη μετά από τον πολύμηνο εμφύλιο και τον καταστροφικό αποικιακό πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.