Τις χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής επέκρινε εκ νέου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Αγρίνιο. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία ουσιαστικά χαρακτήρισε θεατή των εξελίξεων και πως με το «κούρεμα» προστατεύει τις τράπεζες και μεταφέρει το κόστος της αντιμετώπισης της κρίσης στα ασφαλιστικά ταμεία.

 Όπως είπε ο κ. Τσίπρας οι αποφάσεις για το κούρεμα αφορούν ένα μικρό κομμάτι του χρέους και το χρέος αυτό βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων.
Οι τράπεζες, όμως, σημείωσε, "είναι σε μεγάλο βαθμό διασφαλισμένες, αφού έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια ενίσχυση και εγγυήσεις όσο περίπου ήταν το δάνειο που πήραμε με το Μνημόνιο. Το κράτος σπεύδει να βοηθήσει ακόμα και όταν τράπεζες - λαμόγια βαράνε κανόνι. Και τώρα το τραπεζικό σύστημα θα διασφαλιστεί ακόμα μια φορά με τις διαδικασίες επανακεφαλαιοποίησης και αυτό που απομένει είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το κόστος για την αντιμετώπιση της κρίσης λοιπόν, μεταφέρεται στα ασφαλιστικά ταμεία".
Επανέφερε το αίτημά του για εκλογές και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που "έχει τελειώσει". Συγκεκριμένα είπε: "Έχουν τελειώσει και δεν τους σώζει ούτε η συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε τα δημοψηφίσματα με σικέ ερώτημα, ούτε τίποτα. Η μόνη επιλογή που έχουν, είναι να τα παρατήσουν και να κάνουν εκλογές".
Τέλος, αναφέρθηκε και πάλι στην πρότασή του για την συγκρότηση ενός νέου Συνασπισμού εξουσίας και τόνισε ότι "δεν είναι εποχές για ηγεμονισμούς και για φτηνούς ανταγωνισμούς καθώς κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στις απαιτήσεις των καιρών".
Νωρίτερα σήμερα ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής δεν οδηγούν στην ανάπτυξη αλλά βυθίζουν την Ελλάδα βαθύτερα στην κρίση.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.