Τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το αεροπλάνο με απευθείας πτήση από τη Λιβύη. Μετέφερε 98 τραυματίες μαχητές των ανταρτών για νοσηλεία και αποκατάσταση στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.


Την αποστολή υποδέχτηκε και συνόδευσε στο Νοσοκομείο ο Λίβυος Πρέσβης κ. Άντελ Αλ Ρόουπι, ο οποίος πλαισιωμένος από μια ομάδα συνεργατών του φρόντισε για την καλύτερη δυνατή διαμονή των τραυματιών στους θαλάμους νοσηλείας.


Συνομίλησε με όλους τους ασθενείς,  έναν - έναν ξεχωριστά, φροντίζοντας να πληροφορηθεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν και διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Μεταβατικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα του Υπουργείου Μαρτύρων που αποκλειστικό αντικείμενό του έχει τη στήριξη όσων τραυματίστηκαν στον πολύμηνο εμφύλιο πόλεμο αλλά των οικογενειών όσων σκοτώθηκαν.


Μεταξύ των τραυματιών αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση δίχρονου παιδιού που είναι τραυματισμένο από σφαίρα στο κάτω άκρο.


Άψογη θεωρείται αρχικά η ετοιμότητα του νοσοκομείου τόσο σε επίπεδο διευκολύνσεων αλλά και όσον αφορά το  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα σηκώσει το βάρος της νοσηλείας των Λίβυων μαχητών.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.