Αμερικανοί και Βρετανοί θα πληρώσουν 25 έως 30 δις δολ.για την κερδοσκοπία που έστησαν.Μεγάλοι υπεύθυνοι και έλληνες-στελέχη τους που ήξεραν και τώρα παριστάνουν τους αντιστασιακούς ..
Στο παρελθόν η JP Morgan, Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley και λιγότερο η Bank of America Merrill Lynch από τις ΗΠΑ και από την Μ Βρετανία η Barclays, η RBS είχαν εκδώσει CDS και διακινήσει με βασικό στόχο να πριμοδοτήσουν τα hedge funds τα οποία ήθελαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. 

Εν γνώσει, φυσικά των ενεργειών αυτών σε βάρος της οικονομίας της χώρας ήταν και διάφοροι έλληνες υπάλληλοι και στελέχη των παραπάνω τραπεζών, μέσα στα πλαίσια των επαγγελματικών τους καθηκόντων. 

Το γεγονός αυτό δεν θα είχε καμμία σημασία, αν ανάμεσα σε αυτούς δεν περιλαμβάνοντο και κάποιοι απο αυτούς που πρόσφατα προβάλουν τα εξωνυμένα συμβατικά ΜΜΕ σαν γνώστες των οικονομικών και των λύσεων που τώρα απαιτούνται και σαν ..αντιστασιακούς! 

Οι περιφερόμενοι οικονομολογούντες αυτοί δεν διστάζουν μάλιστα να επιχειρούν και .. λαικές συσπειρώσεις γύρω τους! Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν για αυστηρά πολιτικούς λόγους τα ελληνικής καταγωγής στελέχη των τραπεζών αυτών και γι αυτό θα πρέπει κάτω απο τις δραματικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τόπος οι παραπάνω τράπεζες να δημοσιοποιήσουν τα αντίστοιχα ονόματα .. Οι εποχές των πέτσινων σωτήρων έχουν τελειώσουν ανεπιστρεπτί στην Ελλάδα .. 

stopcartel Newsdesk 

Πλησιάζει ο καιρός που οι αμερικανικές και βρετανικές επενδυτικές τράπεζες σε συνεργασία με τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου θα κληθούν να πληρώσουν την κερδοσκοπία στην Ελλάδα. 

Τα spreads από 300 μονάδες έφθασαν τις 2.000 μονάδες και τα CDS από 300 μονάδες έφθασαν στις 6.300 μονάδες. 
Η κερδοσκοπία στην Ελλάδα κατά βάση συντελέστηκε από τα hedge funds αλλά υποστηρίχθηκε από τις επενδυτικές τράπεζες αμερικανικές βρετανικές και ορισμένες ευρωπαϊκές. 
Οι θέσεις στα παράγωγα των ομολόγων τα CDS τα πιστωτικά default swaps δηλαδή το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας πληρώνεται ότι η ISDA η διεθνής ένωση swaps και παραγώγων πιστοποιήσει ότι υφίσταται πιστωτικό γεγονός. Η πιστοποίηση προκύπτει μετά από συνεδρίαση της ISDA Ευρώπης. 
Με βάση τις θέσεις σε ελληνικά CDS κατ εκτίμηση φθάνουν τα 6 δις δολάρια αν πληρωθούν όλα προκύπτει ένα δυνητικό κέρδος 25 με 30 δις δολαρίων. 
Τα CDS τα πληρώνουν οι εκδότες και οι προηγούμενοι κάτοχοι ο προτελευταίος αγοραστής δηλαδή. 
Αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και πληρωθούν τα CDS οι αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες θα κληθούν να πληρώσουν στους κατόχους CDS 25 με 30 δις δολάρια. 
Υπό τις υφιστάμενες συνθήκες η αύξηση του κούρεμα ισοδυναμεί με πιστωτικό γεγονός. 
Ωστόσο αν θεωρηθεί μη γενόμενο το κούρεμα 21% που έχει πραγματοποιηθεί μπορεί υπό όρους να αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός. 
Όμως αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι κακώς η ISDA δεν έχει πιστοποιήσει πιστωτικό γεγονός. 
Η έννοια της εθελοντικής συμμετοχής καταστρατηγήθηκε, ενώ έρχεται και νέο κούρεμα. 

Ποια είναι τα μέλη της ISDA Ευρώπης που θα αξιολογήσουν αν υπάρχει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα 

ψηφοφορίας Dealers
 
Bank of America / Merrill Lynch 
Barclays 
BNP Paribas 
Credit Suisse 
Deutsche Bank 
Goldman Sachs, 
JPMorgan Chase Bank, 
Morgan Stanley 
Soci ete Generale 
UBS 

Συμβουλευτική Dealers 

Citibank 
Η Royal Bank of Scotland 

ψηφοφορία μη εμπόρους
 
BlackRock (τρίτη θητεία για μη έμπορος) 
BlueMountain Capital (δεύτερος όρος για μη-έμπορος) 
Citadel Investment Group, LLC (Πρώτη όρος μη έμπορος) 
DE Shaw Group (Πρώτη όρος μη-έμπορος) 
Rabobank International (δεύτερος όρος για μη-έμπορος) 
Ο ποσοτικός προσδιορισμός Επιτροπή Απόφαση 



πηγη bankingnews.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.