Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι δε θα παραδώσει τον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. 

Ο Σάιφ αλ- Ισλάμ θα δικαστεί στην Λιβύη «επειδή η δίκη του στην πατρίδα είναι λαϊκό αίτημα» ανέφερε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. 


Το Συμβούλιο υποσχέθηκε ακόμη να διασφαλίσει ότι θα έχει μία δίκαιη δίκη και καλή μεταχείριση μετά από τη σύλληψή του στη νότια Λιβύη. «Έχουμε τις αναγκαίες εγγυήσεις για μία δίκαιη δίκη, ειδικά μετά από την τροποποίηση του νόμου που εγγυάται την ανεξαρτησία μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ αλ Αλάγκι. Ωστόσο, ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Λουίς Μορένο - Οκάμπο αναμένεται να μεταβεί στη Λιβύη μέσα σε μία εβδομάδα για να συζητήσει το θέμα. 

Κυβερνητική πηγή, στην Τρίπολη, ανακοίνωσε εν τω μεταξύ ότι στην κωμόπολη Σάμπχα (μέσα στη λιβυκή έρημο) αιχμαλωτίστηκε τις τελευταίες ώρες ο Αμπντάλα αλ Σενούσι, δηλαδή ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Μουάμαρ Καντάφι. Ο συλληφθείς, είναι κουνιάδος του λίβυου πρώην ηγέτη και ανακοινώθηκε επίσημα, επίσης, ότι αυτός εντοπίσθηκε μέσα στην κατοικία της αδελφής του.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.