Πριν από λίγο καιρό, βρέθηκα σε μια κοινωνική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα των δικαιωμάτων  του παιδιού που ήταν η 20η Νοέμβρη 2011.
Στο πέρας της εκδήλωσης είχα την επιθυμία και μάλιστα την θεώρησα εύλογη,
να ευχηθώ στους συνδαιτημόνες μου ΄΄ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ΄΄ μιας και οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων  πλησίαζαν.

Πριν όμως προλάβω να ολοκληρώσω την πρόταση μου,αισθάνομαι μια  κυρία η οποία βρίσκεται καθήμενη εξ αριστερών μου  ( να γνωρίζεται  ότι , οι εκ δεξιών  ήταν ανέκαθεν , προνομιούχοι μας το δίδαξε η ιστορία ..)   να υψώνει το ανάστημα της και απευθυνόμενη σε εμένα ,με έντονο ύφος , ντρανταχτή φωνή και περίσσεια αναίδεια  , να  μου λέει '' Μα δεν βαρεθήκατε κάθε χρόνο να δέχεστε και να κάνετε τις ίδιες  κλισέ ευχές? Και στο κάτω κάτω  τι σημαίνει καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα? Τα Χριστούγεννα είναι μια συνηθισμένη μέρα σαν όλες τις άλλες, το μοναδικό πράγμα που μπορείς να αποκομίσεις από αυτά είναι 2 κιλά παραπάνω . Βρε άμα δεν έχεις λεφτά να περάσεις αυτή την μέρα σε ένα σαλέ της Αυστρίας μπορείς να πεις ότι πέρασες καλά Χριστούγεννα?
Δεν πρόλαβα να πάρω ανάσα από αυτά που έλεγε, δεν ήθελα να πιστέψω στα αυτιά μου.Υπάρχουν τόσο ρηχοί άνθρωποι?Ταρακουνήθηκα...  Την κοίταξα με μειδίαμα ,καληνύχτησα τους ομοτράπεζους μου και αποχώρησα.
Κατά την επιστροφή μου στο σπίτι και με μια ενόχληση φανερά αποτυπωμένη στο πρόσωπο μου , προσπαθούσα να της αναγνωρίσω έστω ένα ελαφρυντικό για να δικαιολογήσω αυτή  την τόσο ανάρμοστη συμπεριφορά και τον  παγωμένο τρόπο  σκέψη της ., όμως ,τίποτα δεν έβρισκα τίποτα. Με ΑΔΕΙΑΣΕ.
Έμεινα για αρκετές ώρες προβληματισμένη  ,  μέχρι που .... κάποια στιγμή, φευγαλέα έπεσε το μάτι μου στην τηλεόραση η οποία μετέδιδε μια εκπομπή με συνταγές. Αυτό είναι λέω...Συνταγή, θα φτιάξω μια συνταγή  Χριστουγέννων!!! Δεν  μπορούσα να διανοηθώ ότι για μερικούς  Χριστούγεννα  σημαινει μόνο δώρα , πλουσιοπάροχα τραπέζια ,ακριβά μενού και σαλέ στην Αυστρία. Αυτό είναι αχαριστία, Μα ο άνθρωπος πέφτει τόσο χαμηλα?  Έθεσα λοιπόν τον εαυτό μου σε μια ενναλαγή διάθεσης πήρα μολύβι και χαρτί και άρχησα να γράφω.


ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ>>

1. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ( όλα από εκεί αρχίζουν)
2. ΦΙΛΟΙ( και να θες δεν λείπουν ποτέ)
3.ΥΠΟΜΟΝΗ(το κατά δύναμιν)
4.ΘΥΜΟΣ(αμελητέα ποσότητα)
5.ΔΑΚΡΥΑ(στεγνώστε τα όλα)
6.ΕΙΡΗΝΗ(σε ποσότητα)
7.ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ(κατά βούληση)
8.ΕΛΠΙΔΑ(μην την χάνεται ποτέ)  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ>>

Αφήστε τη ελπίδα να φουσκώσει και να μεγαλώσει μέσα στην καρδιά σας...!!!
Δυστυχώς τα υλικά της ζωής δεν είναι πάντα νόστιμα και γλυκά, γι'αυτό λοιπόν φίλοι μου,ανακατέψτε αυτά που σας προσφέρει η ζωή πολύ πολύ καλά, κάντε τα όλα  μαζί ένα χαρμάνι(όπως θα έλεγε η γιαγιά μου)και πιστέψτε με θα αποκτήσετε ένα πιάτο  με πλούσια και σπάνια γεύση.
Μην τσιγκουνεύεστε στην αγάπη, απεναντίας, προσθέστε όση περισσότερη μπορείτε και να θυμάστε ότι κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μοναδική και  όταν την ζούμε μάλιστα με αγαπημένα πρόσωπα γίνεται ιδιαίτερα μοναδική. Για μένα αυτά είναι τα Καλά και Ευτυχισμένα  Χριστούγεννα......Τα Χριστούγεννα γεμάτα ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


Μαίρη Λιόλιου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.