Πρώτον: Μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί ένα ενιαίο μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, εδώ και τώρα με κύριο και βασικό πρόταγμα την ακύρωση των συμφωνιών ξεπουλήματος λαού και χώρας.
Δεύτερο: Να παραιτηθούν οι δυνάμεις, που έστω και στα λόγια έχουν αντιταχθεί στις συμφωνίες, από το κοινοβούλιο ώστε να βαθύνει η πολιτική κρίση και να υπογραμμιστεί το πρόβλημα νομιμοποίησης της υπάρχουσας Βουλής και κυβέρνησης.
Τρίτο: Το σύνολο των αντιμνημονιακών δυνάμεων να μιλήσουν εκ μέρους της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και να απαιτήσουν την εδώ και τώρα την διάλυση της Βουλής έτσι ώστε να πάμε με δημοκρατικούς όρους σε άμεσες εκλογές.
Τέταρτο: Να καλέσουν τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία να μην επέμβουν στην πολιτική διαμάχη και προασπιστούν την δημοκρατία στο πλευρό του λαού.
Στην πράξη το κάλεσμα αφορά στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες αντί να κάθονται και να ασκούν νομοταγή αντιπολίτευση από την κοινοβουλευτική γωνιά τους, να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία συνθηκών δυαδικής εξουσίας σε μια χώρα όπου το καθεστώς ανωμαλίας και εκτροπής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κοινοβουλευτικό όριο.
Κανενός είδους ενότητα οργανωτική, πολιτική, ή ιδεολογική δεν προϋποτίθεται για μια τέτοια κίνηση ενιαίου μετώπου. Πρόκειται για μια κίνηση που θα επιβάλει τις εκλογές με τους όρους του λαϊκού κινήματος και όχι με τους όρους των Μερκοζί και των ντόπιων δοσιλόγων. Όταν επιτευχθεί ο στόχος η κάθε αντιμνημονιακή δύναμη μπορεί να προχωρήσει μόνη της, ή μαζί με άλλες κατά πώς νομίζει στην εκλογική αναμέτρηση.
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Και βέβαια. Αρκεί να συμφωνήσουν οι ηγεσίες των λεγόμενων κομμάτων της αριστεράς, διότι αυτές αποτελούν το βασικό εμπόδιο σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενιαίου μετώπου έχει υπάρξει κατά καιρούς.
Συμφωνούν μ’ αυτήν; Όχι. Αντιπροτείνουν κάτι άλλο; Ναι. Ζητούν και οι δυο εκλογές και όποιος αποδέχεται τα δικά τους προτάγματα να μπει στα ψηφοδέλτιά τους. Από ποιον ζητούν εκλογές; Από τον Παπαδήμο και τον Παπούλια. Ζητούν δηλαδή εκλογές όποτε και όπως βολεύει το καθεστώς. Νομιμοποιώντας έτσι το καθεστώς και διασφαλίζοντας στην πράξη ότι η επόμενη Βουλή θα είναι συνέχεια της σημερινής, όπως ακριβώς θέλει ο Βενιζέλος και τα μεγάλα αφεντικά της ΕΕ.
Και μέχρι να μας επιτρέψουν τις εκλογές, τι κάνουμε; Καταδικάζουμε μεγαλοφώνως τις επιβαλλόμενες πολιτικές, καταγγέλουμε εκ του ασφαλούς, δίνουμε εικονικές μάχες οπισθοφυλακής για να συντηρούμε την αυταπάτη στα μέλη και τους οπαδούς μας ότι κάτι κάνουμε και για όλα τα υπόλοιπα δεν μας καίγεται καρφί. Στάχτη και μπούρμπερη αν ξεπουληθεί η χώρα, ας κόψει τον λαιμό του ο λαός. Ίσως ο λαός να μην μπορεί να περιμένει, αλλά οι ηγεσίες μπορούν. Οι ηγεσίες της αριστεράς μπορούν να περιμένουν πότε θα τους δώσει την άδεια το «μαύρο μέτωπο» να πάνε σε εκλογές. Αν τους την δώσει ποτέ! Κι αν μέχρι τότε ο μισός πληθυσμός θα σέρνεται στην πλήρη ανέχεια και ο άλλος μισός θα βιώνει συνθήκες δουλοπαροικίας, δεν τρέχει τίποτε. Αρκεί οι κομματικοί μηχανισμοί να είναι νόμιμοι και το κρατικό χρήμα να τρέχει.
Η πρόταση του ΕΠΑΜ είναι πολύ σωστή και εύστοχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι, μάλιστα, ίδια με την πρόταση του Μετώπου Ε.ΛΑ.Δ.Α των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζου και Γιώργου Κασσιμάτη.
Δεδομένου ότι τα πρόσωπα αυτά, τυγχάνουν απείρως μεγαλύτερης λαϊκής απήχησης, γιατί το ΕΠΑΜ δεν συντάσσεται στο Μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α ;;;
Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η παρατήρηση του Όθωνα Ιακωβίδη. Ας το αντιληφθούν όλοι ότι η πολυδιάσπαση της αριστεράς και η αγωνιώδης μάχη για την "καρέκλα", ρίχνουν νερό στο μύλο όλων εκείνων που θέλουν να βουλιάξουν ακόμη πιο βαθιά την Ελλάδα και τον λαό της, να χαλκεύσουν νέα, πιο σκληρά εξοντωτικά μέτρα για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Παραμερίστε επιτέλους τις μωροφιλοδοξίες και τα εκλογικά τερτίπια. Η πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανόλη Γλέζου, αποτελεί μία σωστή διέξοδο. Ας την ακολουθήσουμε, ας συστρατευθούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Σπύρο,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία μικρή (αλλά σημαντική) διόρθωση, που οφείλω να κάνω, ως "γνώστης εκ των έσω":Το "Μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α" (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) δεν είναι μέτωπο της Αριστεράς, αλλά όλων των Ελλήνων, αδιακρίτως πολιτικής ιδεολογίας. Εξαιρούνται μόνον οι χουντικοί.
Όταν μιλάμε για "αριστερά", φίλε Όθωνα, δεν εννοούμε κάποιον συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό, αλλά τις υγιείς εκείνες δυνάμεις της κοινωνίας. Τις δυνάμεις, ανεξαρτήτως προέλευσης και πολιτικής ταυτότητας, που πολεμάνε κατά της πολιτικής των "μνημονίων". Τις δυνάμεις, που αποστρέφουν το πρόσωπο στο σάπιο πολιτικό σύστημα, το οποίο οδήγησε την πατρίδα μας στη σημερινή κατάντια και τους Έλληνες στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την πείνα. Τις δυνάμεις εκείνες, με λίγα λόγια που θέλουν την Ελλάδα και τους Έλληνες "να σηκωθούν λίγο ψηλότερα", σύμφωνα με τον μεγάλο μας ποιητή Άγγελο Σικελιανό.
ΑπάντησηΔιαγραφή