Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές συνέχισαν το Φεβρουάριο να αποσύρουν με ταχύ ρυθμό τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας. 
Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν το Φεβρουάριο κατά 2,7%, μετά τη μείωση τους σχεδόν κατά 3% τον Ιανουάριο, υποχωρώντας συνολικά στα 170 δισεκατομμύρια ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2006. 

Οι καταθέσεις στις τράπεζες της Ελλάδας είναι πλέον μειωμένες κατά 30% σε σύγκριση με το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο ανήλθαν τον Δεκέμβριο του 2009. 

Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες στο μέσο της κρίσης χρέους τα πήγαν πολύ καλύτερα, με τα στοιχεία να παρουσιάζουν σχεδόν αμετάβλητη εικόνα στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, μείωση μικρότερη του 1% στην Ιρλανδία και αύξηση πέρα του 1% στην Ιταλία. 

Με εξαίρεση την Πορτογαλία, υπήρξε μια σταθερή μείωση στο ποσό των χρημάτων που παραμένει σταθερά κατατεθειμένο σε τράπεζες σε όλες τις περιφερειακές χώρες κατά το τελευταίο έτος. 

Τα στοιχεία, τα οποία αφορούν όλα τα νομίσματα, δεν είναι εποχιακά προσαρμοσμένα και διαφέρουν ελαφρώς από τα στοιχεία των εθνικών κεντρικών τραπεζών. Από τα στοιχεία εξαιρούνται οι καταθέσεις της κεντρικής Κυβέρνησης και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.