Του Θανάση Νικολαΐδη

Ο λαός του…ξέφυγε του ΚΚΕ. Ό,τι δεν έκανε «το Κόμμα του λαού» το ανέλαβε η κρίση και στο Κόμμα έπεσε μελαγχολία. Δεν πρόλαβε και το’ πιασαν στον ύπνο; Ελέγχει την κεντρική Λαχαναγορά (όπως λέγεται) και προτιμά την «ιδεολογική» δύναμη των μεσαζόντων;


ΟΠΩΣ και να’ χει, άγχονται και βράζουν στο ζουμί τους. Ποιοι; Οι σημερινοί της ηγεσίας (ποιος ρωτάει τη βάση-αυτή ακολουθεί…), επίγονοι και συνεχιστές ξεροκέφαλων του παρελθόντος, που έγραψαν τη δικιά τους ιστορία. Μόνο που «τότε» τα πράγματα ήσαν άγρια και οι παγίδες πολλές, καλοστημένες και αόρατες. Δεν πρέπει κι ούτε θέλουμε να θυμηθούμε, αλλά τα «λάθη» τους δεν τα πλήρωσαν μονάχοι. Τα πλήρωσαν τα «παράπλευρα» θύματα και οι χιλιάδες ιδεολόγοι που σύρθηκαν απ’ το άρμα τσαγκαράδων, καπνεργατών και μπαρμπέρηδων που κατηύθυναν τον «αγώνα» κρατώντας τα ηνία.

ΣΤΑ σημερινά, μικρά και ασήμαντα τηρουμένων των αναλογιών, δείχνουν την κλάση τους οι «ηγέτες», επιδεικνύουν το μυαλό τους που κατεβάζει ιδέες γυρίζοντας ανάποδα και οι οπαδοί συμφωνούν. Όχι στην…λαϊκή πατάτα, γιατί εξασφαλίζει άλλοθι στις κυβερνήσεις που θα εξαφάνιζαν τους μεσάζοντες και ουδέν έπραξαν.

ΚΑΙ στήθηκαν απέναντι, καταγγέλλοντας. Κόντρα στο συμφέρον του κοσμάκη που συνιστά κομμάτι του λαού κι ας τον…χρεώθηκε το ΚΚΕ, τον «εμπορεύτηκε» και προσδοκά οφέλη. Ιδεολογικά που δεν φαίνονται και για πρακτικά που δεν έρχονται. Με το ποσοστό τους κολλημένο σε μονοψήφιο και τον κόσμο κουμπωμένο. Με τις εξυπνάδες τους, την κατάλληλη στιγμή, και με το «λάθος» να ξεπλένει την ενοχή που τους βαραίνει ανεξίτηλα για μικρά ή μεγάλα, σύγχρονα είτε ιστορικά.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ τα παλικάρια του ΠΑΜΕ που με άνεση απλώνουν πανό στην Ακρόπολη και μπλοκάρουν εισόδους λιμανιών, να…κουβαλάνε πατάτες. Με το τσουβάλι στον ώμο για τη γριούλα και τον πένητα, και να’ ναι πειστικοί. Με τη θεωρία τους πράξη για τον λαό, την ιδεολογία τους κόντρα σ’ εκείνην των αρπακτικών και αεριτζήδων και με το «Κόμμα του Λαού» στην καρδιά, αντί ταμπελάκι στο στήθος. Ωστόσο, να δεις, που αν το «κακό» συνεχιστεί, η…συντριβή απ’ την αγνόησή τους συνεχιστεί και δεν τους προγκήξουν, ίσως μπλοκάρουν την πατάτα. Αντί να καλλιεργήσουν τη συνεταιριστική ιδέα (στο παρελθόν, τη σκότωσαν οικονομημένοι των συμβουλίων και των ενώσεων) που γεννιέται απ’ την κρίση. Αντί να βγουν μπροστάρηδες για φτηνά προϊόντα, ανεμίζοντας τη χαντζάρα για τους μεσάζοντες. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Το ΚΚΕ τα είπε λίγο άγαρμπα αλλά τα είπε καλά. Επι τέλους ας δουμε την αλήθεια στη μουρη.Η Ελλάδα μπορεί να λύσει το πρόβλημα της σίτισης χωρίς να εχει αναγκη κανεναν. Αλλα όχι έτσι ρε παιδιά, ειναι τρελό να τρεχουνε με τα καροτσακι να φορτωσουνε πατατα Β' λες κι είμαστε στην Κατοχή ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.Αυτό που γινεται είναι λύση απελπισίας του κερατά. Και στο φινάλε το ΚΚΕ δεν επιτέθηκε στην προσπαθεια αλλά στην προπαγάνδα οτι αυτό είναι λύση. Το ξεκαθάρισε αυτό πολλές φορές. Γιατι συνεχίζει λοιπόν το παραμύθι. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να ήταν εν μέρει «πατάτα» η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το κίνημα της πατάτας, αυτό όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει με τίποτα την ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης του αριστερού κινήματος στην οποία επιδόθηκαν ορισμένοι, ενοχλημένοι κυρίως από την δημοσκοπική άνοδο του ΚΚΕ και της υπόλοιπης αριστεράς και την καταβαράθρωση των δυνάμεων του δικομματισμού.
    Πρέπει να το παραδεχθούμε ότι ήταν άστοχη και υπερβολική η εκτίμηση του ΚΚΕ περί «ανήθικης εκστρατείας προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό κίνημα της πατάτας». Αν και το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ανακοίνωσης μας βρίσκει σύμφωνους.
    Τι είπε προχτές στο ραδιόφωνο του FLASH η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα; Ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του εφοδιασμού των πολιτών με καλής ποιότητας φθηνά προϊόντα με τυχαίες ξεκομμένες πρωτοβουλίες, όπως οι αγοραπωλησίες της πατάτας από το Νευροκόπι και τη Βροντού. Καθώς, μπορεί κάποιοι συμπατριώτες μας και κάποιοι παραγωγοί να βγήκαν πράγματι ωφελημένοι από τις αγοραπωλησίες της πατάτας, όμως αυτό δεν λύνει το συνολικό πρόβλημα της παραγωγής και της τροφοδοσίας του πληθυσμού με φτηνά προϊόντα. Αλλά απαιτείται να γκρεμιστεί από το λαό το υπάρχον σύστημα, ώστε να δοθούν πραγματικά λύσεις προοπτικής και απαλλαγής από όλους εκείνους που αρπάζουν για ένα κομμάτι ψωμί την παραγωγή των αγροτών και το μεροκάματο των εργαζόμενων - καταναλωτών, είτε είναι οι μεσάζοντες, είτε οι μεγαλοεπιχειρηματίες, είτε τα μονοπώλια.
    Σε λίγες μέρες, ο δήμος Θερμαϊκού θα μοιράσει κι αυτός πατάτες απευθείας από τους παραγωγούς. Και αντί να αγοράσουμε 10 κιλά από το σούπερ μάρκετ προς 34 λεπτά (βρήκαμε αυτή την τιμή στην Περαία) ή προς 50 λεπτά από τους υπαίθριους πωλητές, θα τις προμηθευτούμε προς 30 λεπτά, κερδίζοντας δηλαδή στα 10 κιλά 2 ευρώ! Λύνεται έτσι το πρόβλημα; Ή πάλι είναι δυνατόν να τρέχει κάθε τόσο ο πολίτης τη μία δεξιά, για να πάρει φτηνότερο ρύζι και την άλλη αριστερά για να προμηθευτεί όσπρια;
    Συμφωνούμε λοιπόν με την αντίληψη που λέει πως όταν κάποια επιτελεία σήμερα, με αφορμή την πατάτα από το Νευροκόπι, διατείνονται ότι τροχοδρόμησαν τις διαδικασίες για φτηνά είδη τροφίμων σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όχι μόνο αθωώνουν την κυβέρνηση, αλλά αποπροσανατολίζουν και τους πολίτες, από το κύριο, που είναι η πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος και των νόμων του.
    Με τη λογική αυτή, δεν συμφωνούμε και μ΄ εκείνους που διοργανώνουν τα Σαββατοκύριακα στέκια ανταλλαγής μεταχειρισμένων ρούχων, για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια. Δηλαδή, το πρόβλημά μας είναι να αποδεχτούμε μια ζωή εξαθλιωμένη, με άνεργους, άστεγους, υποσιτισμένους, που θα ζουν μόνιμα περιμένοντας την ανταλλαγή ρούχων ή τα συσσίτια φαγητού;
    Για τη ριζική αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας πρέπει να παλέψουμε, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή μας για τις πολιτικές των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού μας. Κι αυτή η οργή πιστεύουμε ότι θα εκφραστεί στις κάλπες, όποτε στηθούν αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.