Σιγή ασυρμάτου. Ναι!
Μπότσαρη με Όλγας – Κυριακή ώρα 10:15
Διαΐτες, ασφαλίτες, κάγκελα και κλούβες για τις προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις.


Ο μπάτσος, ο τριάστερος, στη γωνία καραούλι.«Πού πάτε ρε!». «Περιμένετε στη γωνία, θα περάσετε όταν σας πούμε εμείς». Ένας νεαρός του κολλάει στη μούρη φωτοτυπημένο άρθρο του συντάγματος για το ελεύθερο της μετάβασης – μετακίνησης των πολιτών για όπου γουστάρει ο καθένας. Ο τύπος φρικάρει. Αφροί βγαίνουν απ’ τ’ ακρόχειλά του. Τον προσπερνάμε όλοι.

Λίγο παρακάτω, ασφαλίτες της παλιάς σχολής με το μαύρο, παλιομοδίτικο γυαλί και την καμπαρντίνα – κάτι θυμίζει η εμφάνιση – τσεκάρει με τη φραπεδιά στο χέρι, βλοσυρός και υπέρ του καθήκοντος κύριος, την πλέμπα που τόλμησε να κατέβει στην παρέλαση χωρίς – άκουσον – το μαγικό χαρτάκι  - πρόσκληση. Παιδιά του κομματόσκυλου καραβανά Λ. Οικονόμου και εγγόνια του σφαλιαρορίχτη Δροσογιάννη επί το έργον.

Παραλιακή : κάγκελα παντού. Μπάτσοι όλων των ειδών σε κάθε σπιθαμή.
Ακροβολιστές στα μπαζωμένα λοφάκια της παραλίας με τα κιάλια στο χέρι φοβούμενοι απόβαση με  ψαρόβαρκες. Θλιβερό κλισέ στο γελοιοδέστατο και συνάμα τραγικό σκηνικό, τα μαύρα καπελάκια με τα ούζι και τις διόπτρες στα ακροκέραμα και τις ταράτσες των πολυκατοικιών ατενίζουν το Θερμαϊκό. Βαστάζοι της θανάσιμης μοναξιάς του «πολιτικού» στη σιδερόφρακτη εξέδρα – μονόδρομος.
Ντροπή «σύντροφοι» της 3ης Σεπτέμβρη. ΝΤΡΟΠΗ.

A.Π.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.