Παπανδρέου στο BBC: “Δεν ήθελα να γίνω πολιτικός, θα μπορούσα να γίνω ακαδημαϊκός”

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν παραδώσει στη σκυτάλη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο και αφού έκλεισε έναν πολύχρονο κύκλο πολιτικής πορείας - ήταν από τους νεώτερους που έγιναν υπουργοί!- εξομολογήθηκε στο BΒC ότι στο βάθος δεν ήθελε να γίνει πολιτικός.
«Δεν μου αρέσουν οι λέξεις κληρονομιά και αριστοκρατία” είπε. “Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές. Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική».
Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα ήθελε να ανοίξει μια σχολή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία” είπε. “Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία».
Επίσης είπε ότι στενοχωριέται όταν ακούει ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό αφού αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι ευρωπαϊκό. «Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έχει πολλές δυνατότητες» τόνισε.

πηγή

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.